14 timmar kvar!

Ja ni nu är det bara 14 timmar kvar tills de börjar montera huset!! woohoo! Delar till huset har ju redan kommit. Inte alla dock, men många. Vi var där ute en sväng idag o jag tog massa bilder som vanligt. Låter de tala för sig själva. =)



Vi mätte ut all cellplast så det räckte o sen la vi det under balkarna så det inte skulle blåsa bort. För er som inte vet så är Cellplast ett annat ord för frigolit och det används till att isolera grunden. De stora cellplastbitarna går ju inte genom krypluckan till grunden. O eftersom de monterar upp huset imorrn så måste ju de redan ligga i grunden.



Medans vi stod där ute och höll på kom en JÄTTESTOR lastbil med lite grejer till oss! Den var verkligen Huge alltså! =P



Tummen upp med sopborsten i högsta hugg!!! =) Haha jag är så snygg med de tre ton kläder jag har på mig.



Där lassar de ur delar till vårt garage. =D

Det var allt för mig just nu. Vi ska vara där ute kl 07 imorrn bitti, så det lär ju bli en massa bilder tagna då. Men nu är det verkligen nära alltså. Nästan lite nervös. =)

Jessi


Dyr månad.

Det förr förra inlägget jag skrev "nu luktar det gott" blev ju helknasigt. Det är ju bara halva inlägget som kom med där. Vad lustigt. Aja, jag orkar inte skriva om det eller lägga upp bilderna igen så det får va. =P

Idag var det en sån där rolig månad där vi betalade våra räkningar. Eller det är iofs inte så farligt för vi har väldigt låg månadskostnad. Känns bra. =) Men idag blev det lite dyrare än det brukar bli då vi hade två räkningar utöver de vanliga.



Ja nästan 70.000:- mer än vanligt. Den sved rätt bra faktiskt. Det är för stödmuren o garageplattan. Ja nu bara ramlar det in räkningar med fem o sex siffriga belopp. Nästan så man får en hjärtattack efter varje gång man öppnat kuverten... de vita kuverten med fönster på...


Jessi

Ett till i samlingen.

Jag har hittat ett monopol spel jag vill ha. Vi är ju riktiga spelnördar och vi (eller jag) samlar ju på monopolspel. Hittills har jag 8st olika monopol. Häromkvällen när jag satt o surfade runt så hittade jag det snyggaste hittills. =P



Nightmare before Christmas!! Jag bara fullkomligt älskar det och vill ha det nu! Sen fanns det ju lite andra roliga som jag med vill ha.



Nintendo är ju lite kul med.

Det är faktiskt inte samma regler på alla Monopol, det är det som gör det lite roligt. Det brukar oftast vara nåt som skiljer sig lite grann. Grundreglerna är ju densamma.

Det är så kul med spel. =)

Jessi


Nu luktar det gott.

Lägenheten har sett ut som skit rent ut sagt denna vecka. Det har liksom inte vart stökigt men det har vart skitigt. Vi har legat sjuka hela veckan o sen har det vart fullt upp ute i Skärstad. Ikväll fick jag ett riktigt ryck. Jag bokade tvättido tvättade filtar, sängkläder, puttes säng mm. Storstädade hela lägenheten. Duschade hunden o hoppade själv in i duschen. Så nu luktar det ruskigt gott i lägenheten o vi luktar gott me.

Linus tog med detta hem till mig för att han tyckte jag vart snäll o gjort allt det.


Jag är egentligen inget större fan av semlor. Jag tar bort all grädde o mandelmassa o bara äter bullen. Den tycker jag är god.

Då o nu.

Sitter och går genom, sorterar o raderar foton på min dator. Jag har ruskigt mycket foton. Dags att föra över till den externa hårddisken igen. Speciellt alla tomt bilder. Men satt o kollade på en mapp med foton på mig. Hittade en bild för bara 4,5 år sen o jag ser så liten ut.



Här var jag ändå precis fyllda 21. =P



En nytagen bild.. Jag ska aldrig mer klippa av mitt hår. =P Så fort jag börjar få långt hår så klipper jag av det o sen ångrar jag mig o börjar spara till långt igen. Haha man är bra knäpp ibland.


Jessi


2 delar till.



Idag när vi kom så såg vi att det hade kommit ytterligare två delar till huset. =)

4 dagar kvar...

Jessi


Vägbula nr 3.

Igår kom vägbula nr 3. Den var inte speciellt rolig. Det var ju gjutning av garageplattan som jag skrev om igår. Allt flöt på jätte bra och som det skulle tills framåt eftermiddagen. Eftersom den gjuts vintertid och det var minusgrader igår så måste betongen hållas varm tills den stelnar. Då hade vi ett bensindrivet värmeverk till hjälp. När grabbarna hade lagt ut betongen och planat till den för att sen sätta på värmen så funkade det inte.

Den hade gått sönder. Daniel o Fabian for i all hast in till stan för att få tag på ett nytt omgående, vilket de gjorde som tur var. Vid 18 tiden skulle allt vara klart. Så jag o Linus åkte ut då efter att ha vart hemma o ätit två timmar. Då kom nästa problem. Grabbarna hade inte kunnat slipa betongen för att den fortfarande inte hade stelnat. O det berodde på de två timmarna som den var utan värme då de jagade ett nytt värmeverk.

Jag o Linus var ju inte överlyckliga eftersom de kostar 1000 spänn i timmen o de hade hållt på sen 7 på morgonen . Vi åkte därifrån vid halv 8, då var vi riktigt dåliga båda två så Daniel o Fabian skickade hem oss o sa att de håller oss uppdaterade via telefon ist. Men när vi satte oss i bilen var batteriet dött så dom fick hjälpa oss o få igång Saaben innan vi åkte.

Tiden gick och klockan hann väl bli 10 innan vi beslöt oss för att ringa dom. Då hade slipen som de använder pajat!! De skulle göra allt för att få igång den o höra av sig igen. Men vid halv 12 hade vi fortfarande inte hört något så vi ringde upp igen.

Då hade grabbarna slipat hela garageplattan för hand. De hade inga slipmaskiner lr nåt utan ett sandpapper o träkloss. Mitt i natten när de hade jobbat ca 17 timmar. Alla maskiner som pajjade var inte deras egna utan de hyr ju från olika företag i den stad de är o arbetar i. Så de var riktigt missnöjda med företagen vi hade här och att det var dålig service när maskinerna pajjade.

Både Fabian o Daniel tyckte så himla synd om oss. Dels för att vi har haft rätt mycket vägbulor som vi hade pratat om på dagen o dels för att vi stod där ute råförkylda hela dagen.Sen att det var sån otur med alla maskiner som drog ut på tiden. Så de sa att vi inte behövde betala för alla timmar. Väldigt snällt tycker jag.

Sen tycker jag de ska ha en eloge för deras arbete. De kämpade in i det sista och gjorde verkligen sitt bästa med allt. Jag tror inte det är många som hade satt sig på knä o slipat allt för hand i minusgrader när man jobbat 17 timmar. De flesta hade nog bara lämnat det.

Riktigt bra var dom!



Så här såg det ut när vi var ute igår kväll. De satt under presenningen o försökte få den att stelna. =P Putte var nyfiken och ville osså gå under men det fick han inte.


Det är synd att det inte finns fler folk i den branchen som har den kämparglöden och mentaliteten. Jag ska verkligen rekommendera dem till grannarna!


Jessi

Tröttmössor.

Varje dag som vi har kommit hem från tomten har jag ramlat i soffan o dött..typ.. Värst var nog igår kväll. Då var jag riktigt dålig. Det är ju inte det bästa att hålla på där ute när man är sjuk. Men vad ska man göra? Det måste ju göras. Det har bara vart att proppa i sig en jäkla massa piller o ge sig ut för att sen bli ännu sämre på kvällen. Antagligen därför jag inte är frisk än....bläää



Linus smygfotade mig o Putte idag när vi hade kommit hem o totalt slocknat på soffan. Jag låg där med leggings, tjocka joggingbyxor, ett Linne, långärmad, jättetjock huvtröja, två st värmekuddar som ligger under filten, en filt o en varm hund.

I hate being sick...

Jessi

Lysande!



Reflexvästen på! Redo för kvällspromis med matte! =)



Gjutning av Garageplatta.

Idag har arbetet av garageplattan startat. Jag tog en massa bilder så jag lägger upp alla här. Kommer bli ett rätt långt inlägg. =P



Isoleringen och armeringen på plats.



Grabbarna som gör jobbet posar så fint. =) Helsköna typer. Förutom att de spelar Magnus Uggla, jag sa att de inte fick göra det på min tomt. =P



Den "lilla" jordhögen som ligger i bakgrunden har de förra killarna lagt på grannens tomt. Väldigt osmart om man frågar mig eftersom att grannen ska påbörja sin grund på måndag. Som tur är så har vi otroligt snälla vänner som har det vi behöver för att lassa bort det. Och jag lyckades hitta ett ställe som vi får dumpa av det på. Så på lördag ska vi köra bort det.



Grannens betongfundament och Cellplast har redan kommit. Skönt att det inte bara är vi som är igång med byggandet. Och Grannen längst ner till höger börjar osså snart med sitt.

 
En del till Huset har redan kommit!!!! =D


Jag åkte iväg en sväng och när jag kom tillbaka hade betongen kommit.




De planar ut den så fint så. =)

Får se om jag tar några fler bilder sen igen när vi åker ut eller om det är för mörkt..

Nu är det bara 5 dagar kvar tills huset kommer. =D

Jessi

Vi är med hund. =P

Ja jag och Linus har blivit med hund. =P Det är Putte som kommer stanna hos oss, Lisa och Andreas har inte riktigt tiden för honom sen lilla Miranda kom så då sa vi att vi kan ta honom. Så idag var vi och hämtade hans "flyttlass" . Kissarna är väl inte överförtjusta men det är små framsteg varje dag. Sakta men säkert går det framåt. =)



Så nu sitter vi sjuklingar i soffan o myser o värmer varandras feberfrossa. Han är ju en sån himla mysig och glad hund. En riktigt bra hund är han. Nu tittar han på oss med sina stora puppyeyes, så det är nog dags att gå ut på sista kvällspromenaden innan det är läggdags. Det har vart lite omotiverande med nu när man är sjuk, men han blir ju så glad. =)

Jessi

Bilder.

Igår fick vi åka ut till tomten för att lägga en pressenning (stavning?) över garagegrunden. Den ska ju gjutas imorrn och det får inte komma snö, regn lr nåt annat på den. Kanske inte det roligaste när man äår sjuk att göra, men det måste ju göras.


De har lagt sand där garageuppfarten är. =) Putte o Linus går och inspekterar.



Isoleringen och armeringen till grunden har kommit.



Där har vi skyddat grunden tills imorrn. Som ni ser har de planat ut tomten nu. =) Btw så är det grannen i det mörkgråa huset framför som bråkar med oss. 

Imorrn ska garageplattan gjutas. Både jag o Linus ligger o är sjuka i en ordentlig förkylning med feber. Men det är bara åka ut dit imorrn o fixa det. Hoppas att febern försvinner någorlunda iaf.

Jessi

Grannfejden nästa.

I måndags kom vägbula nr 2. Detta kommer bli en lång historia med mycket svordomar så jag varnar känsliga läsare. =P

Det började med att Linus hade fått ett röstmeddelande på sin mobil. Det var Arne Fougelberg från kommunen som hade ringt. Han har hand om alla bygglov osv. Han sa då riktigt surt på meddelandet:" Jag har fått uppgifter om att ni har börjat bygga utan sockelhöjdskontroll och att ni har fläskat upp en stor jävla stödmur. Enligt ritningarna får den inte  vara över 80cm men jag har uppgifter på att den är 140cm. Ring upp snarast och förklara dig."

Han var riktigt otrevlig i det meddelandet och när någon har den attityden mot mig eller någon i min familj så blir inte jag trevlig. Linus bad mig ringa upp för han vet att jag kan vara en riktig bitch rent ut sagt. Jag ringde upp honom och var som sagt inte speciellt trevligt för jag tyckte han skötte det oproffisionellt. Jag förklarade för honom att vi inte alls hade börjat gjuta eller bygga huset utan att det bara var grunden.

Sen förklarade jag även för honom att vi hade ringt och dubbelkollat med kommunen så att det inte var några problem att stödmuren skulle bli högre än vad som var sagt. Han sa att han skulle åka ut och titta på det och det tyckte jag var en ypperligt bra ide. Så jag och Linus satte på oss skorna och åkte ut vi med. Jag ville konfrontera honom på plats och mycket riktigt gjorde vi det.

Han hade inte räknat med att vi skulle vara där ute när han kom ut så han blev lite ställd. När han fick se hur det såg ut där ute lät det helt annorlunda. De har aldrig vart där ute och sett hur området eller omgivningen ser ut, utan de har bara tittat på ritningar om hur vår tomt o gata ser ut.

Eftersom att gatan går uppåt så blir ju det en "trappa" av tomterna. Den första ligger lägst, den efter 1m högre upp, den efter likadant o så ser det ut. Vår tomt kommer alltså hamna ca 1m högre upp än grannens. Alla har stödmur så det ser ju enhetligt ut nu. Det höll Arne med om att det såg riktigt bra ut.

Kommunen har vart riktigt noga på alla möten vi haft att man inte får göra så mycket utvändigt utan kommunens godkänannde för att hela området ska se enhetligt ut och det ska vara snyggt utåt. Men nu måste vi kapa 30 cm från muren. Och det är bara ca 4m som det ska kapas. Det kommer inte se klokt ut. Arne sa själv att det kommer se förjävligt ut. Det är det som gör mig så förbannad, de jävla idioter till kommungubbar står och säger en sak sen när det väl är gjort så kommer det: "oj, ni hade visst rätt."  För så sa han nämligen nu om det där tjaffset att huset var 20 cm för högt som var för ett tag sen. Arne blev även lite mesigare när han såg att vi inte hade börjat bygga eller gjuta som han anklagade oss för att ha gjort.

Anledningen till att vi måste göra detta är för att vi har det mest idiotiska granne man kan tänka sig.Det är han som ringt och klagat.Vill ni veta varför? För att han har två jävla pudeljävlar till hundar som han vill släppa ut på vår tomt. Han har nämligen en grind på baksidan som gränsar till vår tomt, och nu när vår tomt i stort sett är klar och det har kommit upp en mur så kan han inte göra det. Denna granne har vart på grabbarna som gjort markarbetet och försökt få massa info från dom.

Givetvis har de inte sagt något, för de tycker inte att det rör honom. Gubbjäveln har till och med ringt till kommunen och bett få se alla våra papper om bygget. och kommunen har gett ut de!! VA I HELVETE!!!
Den grannen har inte hamnat på bra fot med oss, och jag var ruskigt förbannad i måndags. Dels för att grannjäveln gör allt han kan för att förstöra. Och dels för att kommunen är riktigt oproffsiga rent ut sagt. Det fick Arne även höra utav mig.

Nu blev det inte så farligt iom att vi BARA behövde kapa 30 cm. Arne har ju befogenhet o tvinga oss att ta bort hela muren samt stoppa hela bygget. Men han skämdes väl lite för att ha tagit grannens parti redan från början utan att veta vad han snackat om.

Nu blev det långt. Hoppas ni orkade läsa genom detta. Men för er som ska bygga hus så se till att ha skinn på näsan o stå på er när ni vet att ni har rätt!!!


Jessi
'

Sötast i världen.

Ja sötast i världen är just nu denna lilla krabat.



Vi har soffmys. Han älskar verkligen att bli kliad på magen, sen somnar han sådär o vrålsnarkar.

Lilla fnaskis. <3

Jessi

Sjuklingar.

Jag hatar verkligen att vara sjuk, som tur är så är jag inte det ofta. Jag hade riktigt ont i halsen i söndags, men sen igår på dagen så var det inte alls mycket ont och jag var jättepigg. Sen efter middagen igår fick jag en nysattack o blev svindålig bara sådär på nån minut.

Så nu ligger jag här i soffan o är vrålförkyld. Det suger. Linus började bli dålig igår med, men jag hoppas han klarar sig någorlunda iaf.

äh.. jag orkar inte skriva mer.
återkommer när jag är piggare.


jessi

Lilla Fnaskis.

Jag brukar kalla Putte för fnaskis, fråga mig inte varför eller vartifrån det kom. Men nu börjar han reagera på det.  haha.



Putte är en blanding mellan Amerikansk Cocker Spaniel och King Charles Spaniel. En Spaniel är han allt, för gladare hund får man leta efter. =)  Han ska bo hos oss hela veckan nu. Jag skulle ha honom nästa helg med, så då sa jag att jag kan ta honom hela veckan så slipper han åka fram och tillbaka och bli förvirrad.
Plus att katterna vänjer sig snabbare om han är här hela tiden.

Han var med oss upp till Oxelösund, och jisses vad han har lekt där. Han charmade ju allt och alla som han träffade på så alla ville ju leka med honom hela tiden. Han är två år gammal och fortfarande väldigt valpig, både i ansiktet och till sättet. =) Söt är han iaf.


Ne nu ska vi äta lite frukost. Vi var ute på morgon promenad vid 07.30, sen gick vi o la oss i sängen o slappade lite framför tv:n tills nu.

Jessi

Uppdatering!

Vi har vart uppe i Nyköping/Oxelösund hela helgen. Därför det har vart lite dålig uppdagtering. Men vi åkte förbi tomten på hemvägen och tog lite nya bilder.



Stödmuren är uppe. Eftersom att vi har hörntomt har vi fått välja om vi ville ha en sluttande tomt till marken lr om vi ville ha en stödmur. Vi ville ha stödmur för att få ut så mycket av tomtytan som möjligt. Då kom val nr 2. L-element eller murstenar. L-elementen är dyrare men mycket mer stabilare OM marken skulle röra på sig väldigt mycket. Så vi valde det med. Snyggare osså för den delen, sen har ju grannen bakom osså det så det blir finare om man har samma.



De har även börjat plana ut tomten..



Linus står i ena hörnet av stödmuren. Man ser grunden längst bort på bilden. Vi får en rätt stor plätt till tomt! Det gillar vi. =)



Här står han i andra hörnet.


Börjar se bra ut. =) bara en vecka kvar tills huset kommer nu!! =)

Jessi

Mer tomt-bilder!

Linus var ute en sväng till tomten igår och tog lite bilder:



De har kommit långt nu, De har haft lite svårt med marken då det blev så himla mycket minusgrader förra veckan. Man ser även vart ingången kommer att vara.



De har lagt dit makadam osså.



=)



Där kommer garaget stå. =)


Det var lite nya bilder iaf. Blir fler nästa vecka!

Jessi

Som Hund och Katt.

Har ni sett den filmen? En barnfilm. =P handlar om att hundar och katter förklarar krig mot varandra, ungefär så är det här nu. Haha inte riktigt kanske, går förvånansvärt bra faktiskt måste jag säga. För er som inte hängde med så är jag hundvakt denna helg åt lilla Putte och jag har sen innan två katter som inte är hundvana.

Putte däremot är kattvan och tur är väl det för annars skulle det nog vara krig här. Putte struntar ju i katterna och går undan när de fräser till. O de fräser bara när han kommer inom en linjals avstånd ungefär.



När Putte kom var han så exalterad så han fick bli instängd i vardagsrummet till en början. Det såg rätt kul ut när han och Fling satt och glodde på varandra. =P



Putte gick rätt nära Fling sen när vi släppte ut honom utan att hon fräste och slogs. Hon reste bara lite ragg. =P Molly gick o gömde sig under sängen o där har hon setat nu i 3,5 timme. Riktig chicken är hon. =P

Men de vänjer sig tror jag. Nu måste jag ut med Putte, han börjar bli lite trampig. Linus har tagit nya bilder från tomten. Bloggar om det när jag kommer tillbaka.


Jessi


Pics Pics Pics.

Jag har egentligen inte så mycket att skriva om just nu för tillfället, för det känns som om att jag har smörkola i huvudet. Skulle behöva vila lite innan jag ska tillbaks till jobbet för det andra passet idag om en timme. Men jag tror jag blir tröttare av det. Jag kan lägga upp lite bilder jag tagit nu på eftermiddagen.




När jag kom hem från första arbetspasset och skulle sätta mig i lugn o ro så kom Molly och krävde uppmärksamhet. Inte flyttade hon på sig heller...

 

När hon väl flyttade sig satte hon sig på bordet och började tugga sönder mina blommor. Fast denna var faktiskt en fin bild på henne innan molly the förstörare kom fram.



Mina fina blommor jag fick igår, jag är så sjukt nöjd över min kamera. Tycker den tar jätte bra bilder.



Linus kom hem med en träbit till kissarna.



Som han gjorde en liten klöspelare av. Detta är för att katterna ska sluta klösa på mina tapeter! Jag ska även åka en sväng till djuraffären... moahahahaha!

Ne nu är jag trött, jag tror jag ska vila lite ändå. Ciao!

Jessi

Alla <3 dag.

Hade ni en bra o mysig alla hjärtans dag igår? Det hade jag. Jag jobbade 10-17 igår men vi myste när jag kom hem. Planen var att vi skulle gå ut o äta på vår favorit kinarestaurang Soya. Men nöt ett och två tänkte ju inte på att vi kanske skulle boka bord. Så Linus ringde ner igår på dagen och det var ju givetvis fullt. MEN det blir vad man gör det till eller hur?



Detta stod på bordet när jag kom hem från jobbet igår. =) Molly är ruskigt intresserad av de spröna som sticker ut från blommorna. Det som står längst till höger fick Linus av mig. =)



Vi gjorde oss vår favorit rätt. Kräftstjärts toast. Sjukt gott. =)



Självklart glömdes inte kissarna bort. De fick ett nytt underlägg, en ny torrfoder skål. Och deras favorit, tonfisk. =P Visst är jag seriös som formade den som ett hjärta? =P Ett hjärta till mina små hjärtan.



Molly blev lite förbannad för att hon hade lyckats peta i sin pipis i vattenskålen. Ett jäkla liv blev det. Ser ni i bakgrunden vad hon har tagit sönder?



Här är bildbevis på att Linus med daltar med katterna. Här sitter han o borstar "Husses kisse". =P


Ne nu måste jag sticka till jobbet, klockan är mycket. =)


Jessi



Bröllop.

Jag sitter o bläddrar i en bröllopstidning som jag tog från jobbet häromdagen.Sen började jag gå in på en massa olika sidor med bröllopsklänningar. NEJ, vi ska inte gifta oss. Jag tycker bara det är kul att fantisera lite. Vi kommer säkert göra det framöver, men det dröjer nog faktiskt några år till. Det kostar ju det med.

Jag hittade min drömklänning på nätet. En sån här vill jag ha den dagen vi gifter oss.


Fy vad den är snygg. En riktig Jessiklänning. =) Jag längtar tills den dagen och jag önskar jag kunde vinna en mindre förmögenhet på lotto lr nåt. För jag vill ha ett stort bröllop. =)


Jessi


Äntligen överens.

Nu är vi överens om kaklet i köket. Linus ville ha stavmosaik, men det ville inte jag ha. Men jag sa att han fick det ändå eftersom jag fick som jag ville i badrummet. Men så kom han hem en dag och har hittat ett nytt kakel som han tycker var snyggare. Han hade sett på en husblogg om ett par som hade gjort sitt kök. Och jag var glad bara det inte var stavmosaiken, för den tycker jag verkligen inte är snygg. Men detta tyckte jag faktiskt var skitsnyggt.



Ett svart matt kakel med vit fog.



Riktigt snyggt kök tycker jag. Jag sa att jag med ville ha en ljuskrona i köket, men det fick jag inte. =P
Nu ska vi bara hitta det kaklet någonstans, men det borde inte vara så svårt. Vi har ju en del kakelbutiker här nere.


Jessi

Grööönt

Tänkte bara visa vad jag köpte idag när vi var på EKO.



Vet ni vad det är? =)



Det är alltså en grytvante i gummi. =P De är skithäftiga och supersmidiga. Jag har ju det problemet att mina grytvantar jämnt blir så smutsiga. Dessa tvättar man ju av enkelt.
Kostade 24:90. Rätt roliga var de faktiskt. =P

Jessi

Tomt-bilder!

Vi var ute vid tomten igår igen, det var nog första gången som det inte blåste där ute. Det blåser ALLTID där ute. Så himla fint och underbart väder var det igår. Sen kom en av de blivande grannarna fram till oss och hälsade. Pappa Emil och Lilla Anton 1,5 år. Anton var lite blyg, men han gillade min bil. =)



Plintarna är nere o de har börjat med betongfundamenten.

 
Linus går o mäter lite. Han kollar så allt är korrekt. =P



Vi har en rätt stor tomt faktiskt. 

Det ska bli intressant o se hur långt de hinner nästa vecka.

Jessi

Varför bloggar du?

Jag började blogga för ca 2,5 år sedan. Anledningen till att jag började var för att mina nära o kära som inte bor i närheten av mig skulle få vara delaktiga i mitt liv och hänga med lite om vad som händer. En del av mina vänner har också en blogg som jag följer. Det känns  så kul att få vara "delaktig" i deras vardag. Man har inte alltid tid att prata heller. En del jobbar skift, en del har fullt upp med barn och jag jobbar så mycket som jag gör o de tider jag gör, plus att jag har fullt upp med huset.  Då tycker jag det är bra att blogg finns.

Men något jag stör mig på är de som har en blogg ENBART för uppmärksamhetens skull. Attention whores..Sånna som blir rent av sura för att man inte får kommentarer till varje inlägg. Sånna som hotar att sluta blogga för att de inte får tillräckligt med kommentarer. Alltså jag vet inte, men bloggar man inte av fel anledning då?

Visst jag tycker det är jättekul när någon kommenterar. Det gör jag, men jag blir inte sur eller upprörd om ingen har kommenterat. Jag tittar på läsarantalet och jag blir jätteglad av att se att jag har så många läsare som jag har. Är det inte det man ska vara glad för?

Har man inte sin blogg för ens egen skull?


Jessi


Underbara gåvor.

Jag har de finaste o bästa vänner man kan önska sig. Jag är så otroligt glad över alla mina vänner, även om vi inte hörs av så ofta så vet jag att de finns där. Två av mina vänner har skämt bort mig denna vecka.
Först ut var Mariana som i veckan gav mig en present bara sådär.



Detta fick jag för att jag vart så duktig med rökningen. HUR gulligt är inte det? Jag blev verkligen jätteglad. Det är verkligen snällt. <3 TIIIIIGEEEEERRRR!

Sen igår efter jobbet så kom Sebbe hit och vi hade en spelkväll. Med sig hade han presenter till mig. =D Han var i egypten runt jul så han hittade lite gåvor till mig.


En keps, t-shirt och en spegel i Ed Hardy. omg omg omg omg!!!



Spegeln. Jag vet inte om jag kommer våga ha den i väskan. Är rädd att den kommer gå sönder. Sååå Fina saker.

Jag blir verkligen jätteglad när folk ger mig presenter. Jag uppskattar verkligen allt jag får. Det kan jag tacka mina föräldrar för. Det är dem som lärt mig uppskatta och bli glad för det lilla.
Jag har verkligen blivit bortskämd denna vecka. (I love it=))

TACK så jättemycket Mariana o Sebbe. Love love love. <3


Jessi

Nu händer det grejer!!

Ja nu har husbyggandet satt igång i raketfart. Vi åkte ut igår på förnmiddagen. Då var det två killar där som hade påbörjat arbetet. Då såg det ut så här:



De hade bara gjort grundutsättningen. Så det var bara en massa pinnar på tomten.

Idag när vi kom såg det ut så här:


Den där lerhögen som syns i bakgrunden är otroligt stor...Fint väder var det idag med.



Linus o Simon har en diskussion.



Svärfar fotar med sin mycket bättre kamera på tomten.



De har hunnit planschakta en del.

Simon o Linus har arbetat väldigt snabbt och jag blev imponerad över hur mycket de hade hunnit på bara en dag. Nu kommer vi inte åka ut förens på fredag, så det ska bli kul o se hur mycket de har hunnit göra då.

Idag är det exakt tre veckor kvar innan huset kommer. Det kommer gå så himla fort. =D



Jessi

En hammare i huvudet.

Idag kändes det som att vi båda fick en hammare i huvudet. Vi var ute i gränna idag på dagen för att ge svärfar hans present. På vägen hem tänkte vi att vi åker förbi tomten och kollar så att våran byggskylt som vi satte upp förra veckan sitter kvar. Det har ju vart storm här nere i två dagar så vi var lite skeptiska till att den skulle ha klarat sig.

När vi åkte ut dit fick vi se att det låg massa grejer till tomten....

Det där är alltså grunden som de ska börja med imorgon!!!



Det är ju inte så mycket. Så det blir ju väldigt mycket tomtyta över. =)

Men medans vi satt där i bilen och kollade på all betong så slog det oss som en hammare i huvudet att det kommer stå ett hus där snart. Som är vårat. Vi har inte riktigt fattat det innan, det har känts så långt ifrån alltihopa.

Jag fick lite smått panik.. =P


Jessi




Wii!

Idag har vi haft en riktigt slapp förmiddag, en sån förmiddag som är så otroligt skönt att ha ibland. Vi har bara ätit godis o spelat wii i stort sett. Lennart var förbi o hämtade vår micro som han köpt, så nu har vi blivit av med den. Det ska nog gå bra utan micro, vi använder den inte så ofta ändå. =P

Vi spelade bowling på wii:t förut.


Han tar i så dant när han spelar, ser så kul ut. Men jag tror inte jag ser så snygg ut heller när jag bowlar för den delen. =P Jag var nära att sätta mitt rekord förut, hade två kast kvar. Då kommer min ena söta lurviga katt o sätter röven mot konsolen o kommer åt reset knappen, så att allt börjar om. SUCK!

Sen ville jag inte spela mer så Linus får spela själv.


Men nu står han o spelar bordstennis. =P Rätt kul med wii när man inte har så mycket att göra och inte vill göra så mycket. =P

Jag ska köra ner Linus till O'learys om en timme sen ska jag åka o jobba bankett vid 5. Jobbar till 01 så får se om Linus o grabbarna är kvar nere på stan. =P Kommer nog vara rätt trött nu när jag inte jobbat på en vecka. Har ju vart dålig hela veckan. Men jag är ledig imorrn så det blir nog bra. =)


Jessi

Ett klick ifrån.

Det är så fruktansvärt smidigt med internetshopping. Tycker ni inte det? finns så oändligt mycket man kan handla via nätet. Jag gick loss på cdon.com nyss. Där jag beställde denna:



En ny Maiden tröja till konserten i sommar. Den jag har är lite sliten o har hål på olämpliga ställen. O den har ju vart med tre gånger innan. Så jag tyckte jag var i behov av en ny. Det man kanske inte tror på Cdon är att de faktiskt har band t-shirts där. Inte så dyrt heller faktiskt.

Längtar till sommaren, 1 juli, Ullevi o Iron Maiden. =D


Jessi

Rosa?

Linus inhandlade sig ett par ordentliga arbetsbyxor nu i veckan. Det är ju rätt mycket som ska göras med huset, målas invändigt och undvändigt, lägga golv, tapetsera, bygga altan osv. Då vill man ju ha ordentliga kläder som det inte gör något ifall det kommer målarfärg lr nåt annat på. Så jag funderar på att köpa mig ett par osså.



Kanske ett par sånna? Jag är egentligen emot rosa och det är en färg jag varken tycker om eller klär i. Men det skulle va coolt att ha dessa. Sen ska jag trycka en tröja där det står "Arbetsledare" och två streckgubbar varav den ena piskar den andra på ryggen. HA HA!!

Man måste ju göra det lite roligt. =P


Jessi

Före o Efter bilder.

Satt och tittade genom lite bilder jag har på datorn. Jag har hur mycket bilder som helst på datorn som jag skulle bli helt förkrossad över om det försvann. Som tur är har jag det mesta på en extern hårddisk. Dags o göra en överföring snart igen, var ett tag sen. Men det jag tyckte var lite kul var bilder på lägenheten. Vi har ju gjort om lite sen vi flyttade in i detta och det var kul att se. =)

Så jag tänkte dela med mig lite.

FÖRE:


Jisses så det såg ut där inne. Själva badrummet är ju inte så fint enligt mig, och det var ju inte bättre med våra möbler.

EFTER:


Vi åkte till Ikea en sväng o vips så blev det lite bättre. =)

Det tredje rummet gjordes även om.
FÖRE:


Jaaa inte tyckte jag om det då iaf.

EFTER:


Vi tapetserade om o köpte en vit skänk. Fick bort den där "tonårsrum" känslan lite.

Vardagsrummet har även fått sig ett lyft.
FÖRE:


Tresists lädersoffa plus fåtölj byttes ut.

EFTER:


En ny soffa, matta o vardagsrumsbord. Vardagsrumsbordet är jag än idag inte nöjd med. Men det är svårt att hitta stora o i den höjden jag vill ha i dagens läge. Allt ska ju bara vara design...

Sovrummet har fått sig en ansiktslyftning med.
FÖRE:


Det var hemskt. De garderoberna var skitsnygga i gamla lägenheten då det var mycket större och högt i tak. Men inte i denna.

EFTER:


Det kändes lite större än innan.

Jag längtar till huset, där får man göra lite som man vill. =) Då blir det andra bullar. Men det var kul o titta på vad vi gjort under dessa tre år i vår lilla lägenhet. =)


Jessi

En månad idag.

Idag har jag vart rökfri i en månad. =)



Det har gått förvånansvärt bra både för mig och för Linus. Vi har slutat helt utan hjälmedel, dvs nicorette lr nåt dyligt. Vi slutade helt enkelt att köpa ett nytt paket cigg efter nyår. Linus slutade nyårsdagen och jag slutade den 4. Det har verkligen gått galant, och jag tror för att denna gång hade vi ju verkligen bestämt oss.

Ingen av oss tror på nikotinplåster, tuggummin lr något annat. Vi båda tror att det är att byta ut ett beroende mot ett annat. Jag ska inte säga att det inte var jobbigt de första dagarna, för det var det. Men med lite vilja av stål o jävlar anamma.

Jag är så stolt både över Linus och mig själv. =)


Jessi


Extrema Samlare.

Sitter och tittar på Extrema Samlare som går nu på Tv3. Har ni sett det? Jag blir helt chockad och rent av äcklad när jag ser det programmet. Det övergår mitt förstånd att man kan leva så, framför allt låta sina barn leva så. Och bli sjuka på kuppen. Jag förstår inte hur det kan gå så långt att man har ett helt hus fullt med skräp, smuts, bajs, damm, mögel m.m. Speciellt inte om ens barn blir allvarligt sjuka av det.

Jag läste på en annan tjejs blogg om ett avsnitt av extrema samlare som jag missat. Där samlade kvinnan även på djur, framför allt katter. När de rensade upp hittade de detta:



De hittade mumifierade katter under allt skräp. Hur f*n kan man plåga människor och djur på detta sätt? Jag blir så arg när jag ser sådant.



Ja jag finner inga ord. Men man kan ju inte må bra i det? Och det måste ju verkligen vara otroligt starkt tvångsmässigt om man prioriterar detta före sina barn och djurs hälsa. Och sin egen...

Vad tycker ni om detta?


Jessi

Dregens rum.

Såg ni på "Ett rum för en stjärna" i måndags? Simon & Thomas ska inreda ett slott och de gör varje rum efter en stjärna. I måndags var det Dregen från Backyard Babies som fick ett rum.  Dregen är en rätt cool person och avsnittet var rätt kul att kolla på faktiskt. Framför allt så tycker jag rummet blev skitsnyggt och jag fick en massa inspiration därifrån till kontoret.



Kanske lite för mycket orange för min smak, men det blev häftigt. Framför allt så tyckte jag golvlampan bakom dregen där var riktigt snygg o den skulle passa in jättebra i rummet.

Idag så hittade jag den lampan på nätet och den var inte alls så dyr som jag trodde den skulle vara, för att ha vart med i ett inredningsprogram.



Fanns även taklampa och bordslampa med. Blir perfekt! Sen hittade jag även en ful/snygg lampa till mitt Michael Jackson rum.



Som sagt så tycker jag denna är lite ful/snygg, men det kommer nog bli snyggt där inne eftersom att allt kommer att vara svart o vitt. Jag gillar när det finns en liten form av färgklick.


Nu sitter jag och tittar på nåt som heter "byggfällan" med Rene Nyberg, men det är ju precis som Fuskbyggarna.

Jessi

Ankor i duschen.

Vi har setat på nätet och letat duschhörn. Jag vill inte ha ett i klarglas, utan lite eller helt frostat. Gärna med något mönster. Det tycker jag är rätt snyggt och det skulle bli fint i badrummet. Jag satt och surfade och fick se en rätt rolig duschhörna. Jag ropade till Linus att jag hade hittat den Perfekta duschhörnan och att jag hade beställt den så att vi inte skulle riskera att den tog slut.

Han blev lite vit i ansiktet när jag hade denna uppe. Hahahaha!




Han blev mycket lättad när han förstod att jag bara skojade med honom. Men det hade vart lite kul att ha en sån duschhörna i badrummet. Undrar vad folk hade sagt när de såg denna? =P


Men däremot ska jag klicka hem två sådana stolar:



Jag hade ju tänkt mig två st fåtöljer i ett hörn, men tänkte jag skulle ha två sådana ist då jag har räknat ut att det inte finns så mkt plats, plus att de fåtöljerna jag vill ha kostar 34.000kr styck.
Inte riktigt min plånbok. O sen när jag har två katter med som antagligen hade satt en klo lr två i dom. Så det blir ungefär 33.200kr billigare o ta stolarna ist.

Sen tror jag det blir snyggt. Nu vet jag ju hur jag ska ha det! =)


Jessi

Jag kan själv!

Min dator har vart sjuk. Hade en massa virus o den ville inte riktigt hänga med som den skulle. Den mådde inte alls bra faktiskt. Jag har noll koll när det gäller datorer, jag vet vart man stänger av o sätter på i stort sett. =P Mer än så blir för avancerat.

Men jag lagade min dator (nästan) helt själv. Jag skulle även installera ett antivirusprogram. Linus har ju Norton på sina och man kan ha samma skydd till tre datorer. Jättesmidigt och det är ju inte så svårt. Men det blev svårt eftersom att jag inte har någon cd-rom enhet till min dator. Jag har ju bara en pytteliten blå liten sak som knappt väger ett kilo. Då blev jag lite konfundersam. Men där kommer Norton in o de är super. Jag loggade in på deras chat och pratade med en kille som sa hur jag skulle göra.

På så sätt fixade jag det själv. woho! Känner mig som ett riktigt datageni. =P




Så nu är min dator pigg o glad igen.


Jessi

Besegrad Cancer.

Idag är det exakt 6 år sedan som min syster opererades för sin cancer. Det var en lättnad att höra att allt hade gått som det skulle och jag kommer aldrig glömma den dagen min mor berättade nyheten att hon hade cancer för mig.

Min mamma ringde mig och frågade om jag ville gå på stan och ta en fika. Jag bodde då hos min pappa i Brandkärr men jag tog en promenad ner till stan och mötte upp henne där. Jag tyckte det var lite konstigt att hon ville träffas på stan o fika bara sådär, det brukade vi aldrig göra. Vi träffades så ofta ändå och ända gången vi brukade gå o fika på stan var när mormor var med.

Jag kommer ihåg hur hon sa att hon hade något att berätta för att sen fortsätta med, "Cenitha har cancer". De orden bara ekade i huvudet på mig och jag fattade nog inte vad det var hon sa. Vi satt o pratade på och jag ställde en miljarder frågor om allt som rörde det. Vi skiljdes åt och tankarna bara snurrade i huvudet på mig, jag vet att jag gick in i en tobaksaffär o köpte ett paket cigg.

Sen hade jag bestämt med Teo att träffa honom, så jag gick hem till honom och väl där bröt jag bara ihop helt utan vidare. Han fattade ingenting stackarn och frågade vad som stod på. Jag berättade och han hade inga ord för det. Vi satte på Björnbröder (tror jag det var) och satt där helt tysta o tittade. Det räckte för mig.

Jag låg vaken hela natten och bara grubblade. Det var ju min syster det handlade om, det enda syskonet jag har. Hon som betyder allt för mig.

Hon fick utstå en otroligt mycket under en längre period där och det var en sån lättnad för oss i hela familjen att höra att den var borta. Cancern var borta.





Älskar dig syster. <3


Jessi

Raderade minnen.

Häromdagen så tog vi tag i det vi fruktat länge nu.. Vinden. Vi vet att under tre års tid har vi bara stoppat in grejer där, aldrig tagit ut. Så vi hade på känn att det skulle vara överfullt. Som tur var såg det värre ut än vad det var. Hittade bla två flyttkartonger med massa grejer i som vi inte hade en aning om att vi ställt där. De innehöll minnen. Mest från mig. Jag hade sparat gamla dagböcker o massa massa saker från mig själv och olika människor.

Vet ni vad jag gjorde? Jag slängde allt. Det enda jag sparade var min gosedjurskanin Dirty Harry som har vart min trogna följeslagare genom hela mitt liv. Sen en "mina vänner" bok som jag hade på lekis. Jag hittade även två foton från mig o syster som jag sparade med.

Ärligt talat så fanns det självklart roliga minnen men det mesta fick mig faktiskt att må dåligt. Allt påminde mig om mitt "gamla liv" som jag brukar säga. Det är alltså när jag bodde uppe i Nyköping. Jag brukar säga så för det känns som att jag har ett helt nytt liv sen jag flyttade ner hit och jag trivs så bra med det. Jag gjorde det inte då, det enda som var kul o läsa bla från dagböckerna var alla upptåg jag o Pearn hade. Tack gode gud för Pearn! <3 Det var tider det o vad kul vi hade. Men de minnena finns även i huvudet och hjärtat.

Men jag vill inte bli påmind om det, jag vill inte ha med det o göra. Speciellt inte ha minnen från svikande kompisar och ruttna ex som det stod om i böckerna. No thank you.


Jag raderade mina minnen. O det känns så bra!


Jessi


Skillet.




Sitter o Lyssnar på min spotifylista. Denna låt med Skillet tycker jag faktiskt är rätt bra. Hero. Men jag tycker inte riktigt hans utseende passar ihop med hans röst. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, eller så är det bara så att man får för sig att en person ser ut på ett visst sätt genom att bara höra rösten. Annars är de rätt bra Skillet, synd bara att Bandit har tjatat ut låten Monster, men så är det ju tyvärr med radio.

Jag ska nog köpa deras skiva som jag kan ha o lyssna i bilen på. Jag har väldigt mycket skivor i bilen, men jag gillar att ha lite valmöjligheter. Speciellt om man åker lite längre. Köpte två nya skivor för några veckor sen. Papa Roach och Marilyn Manson. Mediamarkt är ju så bra med att de har de flesta skivor man söker. De har ju en rätt stor hylla med bara Metal/Alternative musik. Brukar alltid ta ett varv runt den hyllan varje gång vi är där.. Men Skillet nästa då.

Jag är inte den som laddar ner. Jag gillar att ha original! =)


Jessi

P-fest!

Kom på att jag inte lagt ut bilder från P-festen i lördags. De bilder jag hann ta innan jag åkte hem rättare sagt.



Vår traditionella badrums bild som vi alltid tar innan vi ska iväg. Alltid typ 2 min innan taxin kommer me. haha!



Vi är en del folk på de båda hotellen.



Städerskorna hade lagat all mat. Det var verkligen supergott o de hade gjort ett jättebra jobb. En eloge till dom!



Mitt under middagen så sattes musik på ppå hög volym och en magdansös kom in o underhöll.



Fin bild på Annika. Hon är den bästa kocken på Scandic. =)



Bella o Robban. Så söta så. =)


Sen tog jag inte så många fler bilder faktiskt. Synd att jag inte tog under tävlingen. Men det kommer fler tåg hoppas jag. =P



Jessi


Sofias Änglar.

Det är faktiskt ett av de bästa programmen jag sett på länge på tv. Jag såg både förra veckan och idag. Kvällens avsnitt handlade ju om en man som hade förlorat sin livskamrat och blev kvar med två barn och ett hus som måste renoveras. Jag kan verkligen inte föreställa mig den smärtan och jag lider verkligen med hela familjen där.

Speciellt då jag för ca 6 år sen fick ett samtal av Teo där han sa: "Niklas syster har omkommit i en bilolycka, barnen var med men de båda klarade sig." Sen kommer jag inte ihåg mer av det samtalet. Niklas och min Kusin Lasse har vart kompisar sen de var unga, så jag har ju vuxit upp med grabbarna grus som jag brukar säga. Det är inte så att jag är bästisar med dom. Men de har vart med under många år av mitt liv och vi har gjort både roliga och galna saker ihop. Det är alltid lika kul när man träffar på nån av dom grabbarna.

Det var alltså Niklas syster Linda och hennes man Björn som avsnittet handlade om. Jag blev lite snopen med när Niklas dök upp i rutan. Trots att detta avsnitt måste vart tungt för alla inblandade och familj, så är det ändå rätt fantastiskt att de finns sånna människor som Sofia, Jonny och Mattias. Som hjälper andra som har det lite svårt att få ihop det.

Jag är glad för deras skull och att det finns så snälla hjälpande själar.


Jessi

Nu vet jag!

Ja nu har jag kommit på hur jag ska inreda musikrummet/kontoret. Det var egentligen meningen att Linus skulle få bestämma det rummet HELT o hållet. Men det är bara att inse att jag är regeringen i detta hushåll, o vill inte jag ha på ett sätt så blir det inte så. =P Haha, ne så farligt är det faktiskt inte. Men jag har kommit på en lysande ide som han faktiskt tycker är lika lysande. =D

Jag tänker tyvärr inte avslöja för mkt. Det kommer komma blider sen framöver när vi sätter igång med allt. =)Byggskylten är iaf uppe nu. Så på Måndag gör de första utsättningen. Woho!


Jessi