Dear Santa.

Julen närmar sig med stormsteg och jag har bara ett fåtal julklappar kvar att handla. Så svårt att komma på till alla. En del önskar sig ju inget speciellt heller. Till skillnad från mig. Jag skriver fortfarande önskelista. =P Jag skriver ner på en lapp till Linus vad jag önskar mig. Oftast blir den väldigt lång. Men när folk frågar mig eller honom vad jag önskar mig är det bara ta något från listan. Jag är en sån att om någon ska köpa något till mig så kan de lika gärna köpa något jag vill ha. För jag önskar mig så mycket. hahaha!

Här är mina topp 5.



Överst på min lista ligger bidrag till tattuering nr 5 som jag väldigt gärna vill göra. Nu är denna bild bara hittad från google, så ni inte tror det är denna jag ska göra. =P


En klar tvåa på min lista är femte säsongen av Supernatural. Jag bara MÅSTE ha den i julklapp!! Det är ju enligt mig och några till den bästa serie som gjorts. Och jag har väntat nästan ett år på denna säsong.


 
Trea på min önskelista är dessa örhängen från Laila Bagge Rock by sweden. Jag älskar hennes smycken och vill egentligen ha allt. Men just nu vill jag ha dessa. De blingar ortoligt mycket i verkligheten än vad det ser ut som på bilden. Me like.


Nr fyra är även Parfymen av Laila Bagge. Tycker den luktar jättegott och den skulle nog passa på mig. =)



Femma blir ett roligt spel till wii. Många säger att detta är väldigt kul och jag vill ha roliga spel till wii:t. Men är det någon som har detta eller har testat? För jag undrar hur spelet känner av benen? Kontrollen håller man ju i handen, men den måste väl känna av benen med för att man ska kunna spela liksom?


Detta är en LITEN del av allt jag önskar mig. =)

Vad önskar ni er i julklapp?

Jessi

10 saker.

10 saker om mig själv som alla kanske inte vet. =)

*
Ett av mina största tvångsbeteende är mina öron. Jag rengör mina öron 3-5 ggr per dag. Det äckligaste jag vet är folk som har smutsiga öron och öronvax.

* Jag är o'boy beroende och blir förbannad på riktigt om någon rör om i min o'boy innan den sjunkit ner ordentligt. Tycker inte om klumpar.

* Jag tycker det är fruktansvärt äckligt med fötter och det skulle aldrig falla mig in att gå på fotmassage.

* Jag är otroligt klumpig och har tex lyckats skära upp halva fingret på en ketchupflaska samt gett mig själv hjärnskakning i en dörrpost.

* Jag är helt oförmögen att ta hand om blommor, allt jag har dör och ruttnar. Jag har till och med dödat en kaktus.

* Jag har svårt för loppmarknader och skulle aldrig få för mig att gå in på en sån eller handla därifrån. Antagligen för att mor min släpade runt oss på det jämt när vi var små. Trauma mamma trauma.

* Den enda sport utöver hockey som jag tycker är väldigt intressant att titta på är konståkning.

* Jag är 25 år gammal och mörkrädd.

* Det tar en kvart för mig att göra iordning en macka för att jag har speciella kombinationer och det måste ligga perfekt på mackan. Måste se gott ut med. (Linus hinner göra iordning sin frukost plus äta upp den innan jag ens påbörjat mitt ätande.)

* Jag fullkomligt avskyr Magnus uggla och tycker han är den vidrigaste person på denna planet.


Vore roligt om någon annan skrev en lista på saker alla inte vet. Jag utmanar alla som läser min blogg att skriva det. Har du ingen egen blogg så skriv det i kommentarsfältet annars på din blogg o säg till mig. Är roligt sådant o man får lite "aha" upplevelser om människor. =P

Jessi


Snug'n'rug.

Jag vill ha en Snug'n'rug. För de som inte vet vad det är så ska jag visa.



En filt med ärmar! Det är så j*vla kallt i denna lägenhet så jag kreverar snart. Nu är det 16 grader och har vart sen det blev mer än minus 5 ute. Jag fick upp temperaturen till 18 grader förut när jag bakade och hade ugnen på. Men nu är det så sjukt jäkla kallt i lägenheten. Jag ligger i soffan med de tjockaste byxor jag äger, ett linne, långärmad, två tjocktröjor, raggsockor och en filt. Not cool.

Jag undrar hur kallt det blir när graderna ute sjunker ännu mer. Då har vi redan nu varenda element på full värme. Hatar denna lägenhet sommar o vintertid temperaturmässigt.


Jessi


Det närmar sig.

Idag var vi på möte med Erika från Älvsbyhus. Vi gick genom allt det viktiga plus våra tillval en gång till, för idag har vi skickat in fabriksordern. =D Det är så himla spännande, men mycket mycket att tänka på.

MEN vi har ju fortfarande inte fått ett godkänt bygglov. *suck* Erika fick tag på den ansvarige under tiden vi var där och han sa att det löser sig på något sätt, finns olika alternativ som vi kan använda oss och gå runt det där. Men nu sa han iaf att kommunen hade skickat ut brev till alla våra blivande grannar om detta. De måste alltså godkänna våra 20 cm.  Varken han eller Erika tror att det är någon som inte kommer godkänna detta så förhoppningsvis får vi bygglovet tills om två veckor. Om de till exempel inte godkänner vårat hus tänker ju inte vi godkänna deras. Deras hus är ju precis lika höga som vårt så de kommer ju med få problem med bygglovet. What comes around goes around.

Om nu någon skulle göra det så har Erika några ess i rockärmen att ta till och det känns himla skönt faktiskt. Men när vi väl fått bygglovet så går det fort. Då ska vår kvalitetsansvarig samkalla till ett byggsamråd sen sätts markarbetet igång. =D Jag längtar verkligen.

Jessi

Första Advent!

Idag har vart en perfekt mysig dag. Jag vaknade kl 8 trots att jag ville ha sovmorgon, men då var jag pigg så det var bara att gå upp. Vi har städat och tvättat idag plus pyntat lite. Så vi har fått mycket gjort, hur skönt som helst.



Kissarna var genast på min julkulegran som jag köpte häromdagen. Så den lär ju ligga risigt till framöver.



Kissarna var ybernöjda över att få komma in i förrådet där man annars inte får vara, plus vara uppe på hyllan. Haha så söta.

Sen när vi var klara med allt så skulle vi ge oss ut i snöstormen.



Det gäller att klä på sig ordentligt när man ska ut i kylan. (Kolla vilken stor näsa jag fick på bilden! omg!) Linus hatar den där mössan. Jag tycjer med den är ful, men jag gillar mer att vara varm om huvudet o öronen. =P Fast jag gick inte ut med den för hans skull. haha.

Vi åkte iaf till Ikea. Väl där så tänkte vi att vi skulle käka lite med och det blev detta:


JULBORD!!! De hade julbord för 79kr (100 kr rabatt för ikea family medlemmar, så då blev det 79kr.) Linus och Jens hade inget val när jag väl fick syn på det så fanns det inga andra alternativ. Jag älskar verkligen julbord och får sån julkänsla av det. =) Mycket gott var det, dock inte så stort utbud men jag förväntade mig inte det heller för de 79kr. =P



Linus gillade julbordet. Hahaha

Jaa undrar hur våra barn blir?

Jessi

Fult!

Igår fick vi hem en massa pärmar o prover.



Det var på tapeter, våttapet plus golv i våtutrymmen. Golv i våtutrymmen skiter vi ju i eftersom att vi ska kakla båda toaletterna. Däremot måste vi ju välja det i tvättstugan. Där vill jag helst ha klinkers, men det får vi sätta i efterhand själva sen. Tapeterna för övrigt var ju inte mycket att hurra för, men det brukar ju vara så.
Fast å andra sidan brukar man ändå hitta en tapet som man kan tänka sig.

Det gjorde vi inte nu. Allt var verkligen fult! Men vi hade ju redan bestämt oss för att köra genomgående vitt i hela huset och sen tapetsera själva där vi vill ha annat lr fondväggar. Finns mycket snygga tapeter att köpa på olika tapetbutiker. Så blir det!

Vi väntar för övrigt om svar ang. bygglovet. De är ju inte snabba de på kommunen.

Jessi

Bojkotta Dun!

Vad tycker ni när ni ser detta?



Jag blir bara så ARG när jag ser detta! Det är helt jävla sjukt att de sliter loss dunen på levande fåglar. Jag vill bara göra likadant mot människorna som gör det mot fåglarna. Bara slita håret av dom. Jag tycker det är vidrigt rent ut sagt och fattar inte hur de kan gå o lägga sig om kvällarna med rent samvete.

Men å andra sidan kanske de e sånna människor som inte har något samvete. Det kan man ju inte ha när man har det jobbet. Så Bojkotta Dun!!! Jag gjorde det redan första gången detta gick på nyheterna för ett år sen.
Sen är ju jag jordens djurvän med.

Det är mer troligt att jag skänker pengar till Djurens vänner än till Rädda Barnen.

Det är mer troligt att jag blir fadder till en Tiger än till en Människa.

Det är mer troligt att jag ställer mig på ett greenpeace fartyg än åker till en by i afrika.

Det kanske låter helt ofattbart att jag ställer mig bakom djurens sida ist för människans. Djuren kan inte prata för sig själva eller slåss för sina rättigheter. Det är det vi finns till för. Stoppa alla jävla idioter som gör sånt mot djuren. Ett skott i pannan är för lindrigt. Man ska göra mot dom vad de gör mot djuren.

Det är mina åsikter och det står jag för.


Jessi

Fredagsmys!

Idag hade jag o Linus bestämt att vi bara skulle ta det lugnt o mysa lite. Jag slutade jobbet kl 17, så helt slut o ont i ryggen åkte jag hem till min andra halva. Vi åkte och handlade lite mat och det blev detta ikväll:



Tacooooos!!!! Nu blir nog Malin lite avis. Hon är helt galen i tacos. =P

Det var så himla gott och perfekt fredagsmat. Dock blev vår middag idag lite sent. Vi brukar normalt äta middag vid 3 halv 4 tiden på dagen, så det blev lite sent när vi åt vid 7. Men så blir det ibland. Vi har även köpt lite chips och så ska vi se idol nu.

Så nu sitter vi båda plus kissarna nerbäddade i soffan i den 16 gradigt kalla lägenheten. *burr*

Jessi

Jag vill ha mer!

Det var roligt att se att några hade svarat på mina frågor jag ställde igår, men jag vet ju att ni är fler än tre läsare så det vore kul om ni andra med svarade! =)

För övrigt är jag väldigt irriterad. Satt o skrev värsta bra långa inlägget med massa bilder, sen kommer jag åt nån jävla knappjävel o allt försvinner. Gaaaah!!! O jag vet inte ens vad det är för knappjävel som jag lyckas komma åt ibland.

Sitter just nu o käkar frulle:



Där fick ni en bild på den.

Men nu har jag lite bråttom. Hade allt gått som min plan var så hade jag redan vart färdig med detta inlägg. Nu ska jag upp till Elmia för några timmar där med alla illaluktande Dreamhack ungar. helt insane alltså.


Jessi


Tell me!

Jag har sett att jag fått en del nya läsare då läsarantalet har ökat. En del kanske känner att de "smygläser" min blogg. Men jag vill veta vilka ni alla är som läser. Var inte blyg på att svara. =) Det är bara skoj tycker jag. =) Men samtidigt intressant på vad ni tycker är bra/dåligt med min blogg. Detta kopierade jag från Malins blogg, hoppas det är ok. Men det var bra, roliga och intressanta frågor som jag vill veta om er. =) 


OM DIG.

♥ Vad heter du?

♥ Hur gammal är du?

♥ Vart bor du?

♥ Vad gör du när du inte bloggar?

♥ Civilstatus?

♥ Favoritgodis?

♥ Skostorlek?

OM BLOGGEN.

♥ Hur länge har du läst min blogg?

♥ Vad tycker du om med min blogg?

♥ Vad tycker du mindre om med min blogg?

♥ Vad borde det finnas mer av här inne?


Jessi


Recept Kanelkaka.

Catrin önskade att jag skulle lägga upp receptet på min kanelkaka och självklart kan jag göra det. =)

Ingredienser

2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk malen kanel
3 ägg
2 dl strösocker
75g smör eller margarin
1dl vatten

Garnering

ca 1 dl skalad sötmandel

1. Sätt ugnen på 175C. Smörj och bröa eller lägg ett bakplåtspapper i en rund form ca 24cm i diameter med löstagbar kant.

2.Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Strimla mandeln till garneringen.

3.Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölblandningen. Smält matfettet och häll i vattnet, låt det koka upp.Rör ner det i smeten. Häll smeten i formen, strö på mandeln.

4. Grädda genast i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna på galler.


Jag hade ju i lite mjölkchoklad med. Det kan man ju testa om man vill. Jag köpte en marabou mjölkchokladkaka (den minsta.) och tog ca hälften av den. Den hackade jag ner med mandeln.

Om ni gör den så vill jag gärna veta vad ni tycker om den. Jag ska nog skippa mandeln nästa gång, eller hitta på något annat. Jag är inte överförtjust i mandel. Men Linus som tycker om det älskade kakan. O själva kakan tycker jag var skitgod.

Lycka till!

Jessi



Host host.

Jag har en väldig hosta som vägrar ge mig sig. Har haft den i lite över tre veckor nu. Både jag o Linus har grubblat på vart den kommer ifrån o varför den inte går över. O vissa dagar har jag vart jättesnorig o lite halvdålig med. Idag hittade vi problemet. En möglig kiwi och en möglig blomma. Jag är ju skitkänslig mot mögel och har vart det sen jag blev mögelsjuk. Inte undra på att man vart dålig.

Nu när vi hittat källan hoppas jag på att vara bättre om några dagar igen. Igår kände jag mig lite huslig mellan jobbpassen så jag slängde ihop en kaka lite snabbt.



Jag gjorde en kanelsockerkaka med mandel och choklad. Jag har nog aldrig lyckats så bra med en kaka som jag gjorde igår. Den var perfekt saftig och fluffig. Min kära sambo gillade den väldigt mycket och den är redan slut. Hahaha. Han sa igår "Jag älskar verkligen när du bakar." =) Det är nog ett bra betyg.

Denna vecka hade jag bara 16 timmars arbete och fyra lediga dagar. Nu har jag fått det till 44 timmar o 2 lediga dagar. Allt går med lite tjat o vilja. Och snälla kollegor förstås.

Men det är bra att det blivit mycket jobb denna månad för nästa blir inte mycket att hurra för. Så lika bra att jobba röven av sig nu. Då är det ännu skönare att jag har alla julklappar färdigt utom till Linus o nån mer. Men Linus fick en tidig julklapp utav mig idag och han blev så lycklig så. =)


Jessi


Assistentjävel.

Vår säljare på Älvsbyhus Erika försökte ju ringa kommunen väldigt desperat i tisdags utan att få tag på någon ansvarig. De är väldigt svåra att få tag på, antingen sitter de i möte eller så har de gått hem för dagen. Men igår fick hon tag på den kvinnan som ringde oss och sa att vårt bygglov nekades.

Vi får alltså om vi vill lägga mur eller sten lr nåt under huset, så att det höjs upp 20 cm. Men huset får inte vara 20 cm högre. Erika blev ju helt galen o ifrågasatte en himla massa och hon ifrågasatte hur de skulle få de tomterna bebodda eftersom vi har standardmått på vårat hus, då har alltså smålandsvillan, a-hus , eksjöhus och alla andra bolag samma mått. Då kan ju ingen bygga på den gatan. Om man nu inte bygger i lösvirke.

Sen efter mycket tjaffs så fick Erika reda på att denna kvinna var den ansvariges assistent!! Där har alltså assistenten tjaffsat med oss om vad vi får göra och inte göra. Helt sjukt. Men Erika fick tag på den ansvarige idag och han sa att han bara skulle rådgöra med sin chef och att det antagligen inte skulle vara några problem.

Hade vi fått prata med honom från första början så hade vi sluppit detta. Jisses alltså. Det är skönt att ha Erika på sin sida för hon är en riktig krigare och hon vet ju vad hon pratar om. Hon är guld värd!!

Det är alltså bara bygglovet vi väntar på, allt annat är klart. Sen kan det sättas igång på riktigt. =)


Största vägbulan ever.

Ja vi skickade ju in ansökan om bygglovet för ca 2 veckor sedan. Det står på vår checklista att man själv ska ringa kommunen efter ca 2 veckor och kolla hur det går. För de på kommunen är ju inte snabba alltså. Så vi ringde i torsdags men de skulle ringa upp oss antingen i fredags eller som idag.

Idag ringde de då från kommunen och sa att vårt bygglov EJ är godkänt! Pga att huset är 20 cm för högt! Det tyckte vi lät helt galet men så är det. Vi har alltså en tomt som vi inte får bygga på och som vi måste bygga på inom 2 år. Vi vet ärligt talat inte hur vi ska kunna lösa detta problem eftersom att huset byggs efter mallar i fabrik, då kan man ju inte sänka det 20 cm.Det är ju en annan sak om man bygger med lösvirke.

Sockelhöjden kan vi inte heller sänka för den ligger på behövliga 25 cm. Vi kan ju inte direkt gräva djupare heller o placera huset på det för då blir det en 20 cm kant från vägen.

Så hur löser man detta?

Vi ringde direkt vår säljare Erika på Älvsbyhus och hon hade aldrig hört talas om något liknande. Hon tyckte det var hel-lustigt och de har aldrig på sina 34.000 byggda hus råkat ut för något sådant. Det säger ju bara hur mycket tur vi har när det gäller allt.

Hon skulle ringa kommunen på en gång, men det är ju inte så lätt att få tag på de jävlarna så hon skulle försöka imorrn igen.

Vi har några ess i rocken som vi kommer dra till, men det är inte säkert de funkar heller. Man måste ju tänka när man bygger hus att något kommer gå fel. Ett bygge går ALDRIG 100% felfritt. Fast detta var nog en av de största vägbulorna. Finns ju inte så mycket lösningar på det.

Så vi är lagom glada o nöjda. Men jag säger som Linus alltid säger Det löser sig alltid.

Jessi

Myskväll.

Igår kom bästaste Martina till mig för söndagsmys. Vi åkte o handlade en massa massa gott. Glögg o pepparkakor var det vi huvudsaken skulle ha. Men det blev en massa annat gott med.



Det blev glögg, Choklad, naturgodis, pepparkakor med fikon marmelad o blåmögelost. Har ni inte smakat det så gör det. Det är sjukt jäkla gott alltså. =)



O min bästa Martina!!

Hon var lite sugen på att testa wii efter att vi hade druckit upp en hel flaska glögg. =P Så det gjorde vi och jag åkte på stryk. Bokstavligt talat. Hon slog stenhårt på armen två gånger. hahaha. Men det är så himla kul. Vi blev lite trötta efter spelandet så vi satte på Supernatural. Det är bara så grymt bra.

Ikväll ska jag och Linus gå på Bio och se nya Harry Potter filmen.Det ska bli så himla mysigt, det var så länge sen vi var på bio faktiskt. Vi har ju sett alla andra HP filmer på bio så denna blev inget undantag.

Ne nu ska jag väcka honom så vi kan äta frukost, jag har ju vart uppe ett tag så jag är vrålhungrig..


Jessi

Miranda.

Idag åkte jag och Linus ner till Lisa och Andreas för att träffa nyaste medlemen i familjen. Lilla Miranda. =)



En stolt morbror Linus. Eller Mooobooo Hiiiiinus som han kommer få heta. =P



En liten närbild på sötnosen.



Sen fick hon komma till mig och titta vad nöjd hon ser ut. =)

Det är så fruktansvärt kul att det kommit en liten bebis till familjen. Hon är så himla söt o mysig o lugn. Morbror Linus skulle lära henne allt han kan. Haha. Lisa sa att det tar nog inte så lång tid så hon var inte orolig. =P

Men jag och Linus hade en liten disskussion härom dagen.

J: Vad roligt att du är Morbror!! Äntligen!!

L: Ja verkligen, detta har vi sett fram emot länge nu.

J: Men du, du är ju morbror nu. Vad blir jag för nåt?

L: *funderar ett tag* TANT Jessica såklart!!

J: Men jag vill inte vara tant..

L: Men man blir det automatiskt.


Ja jag säger då det. haha..


Jessi

Ladies Night.


Ja igår var ju jag och min kära svärmor på Ladies Night. O jag säger bara: har ni aldrig gått på det innan så gör det. Det var så himla bra. Det var en riktigt bra show rätt igenom och tiden bara flög iväg. Vi var nöjda med våra platser med så allt var toppen!



Här gjorde de entre o hela kinnarps skakade nästan. =P Dansarna var skitgrymma!!!



Sen satte de igång med showen!



Sen gick en av grabbarna i bandet  ut o körde sweet child of mine med gunsn'n'roses. Han var riktigt duktig. Och jag bara älskar den låten.



Här var tjejbastun. Måns möller i blonda peruken, Andreas Johnson längst till vänster på bänken, Brolle i mitten o sen kommer jag aldrig ihåg vad han heter som sitter till höger. Jag skrattade nästan ihjäl mig.

Nu hinner jag faktiskt inte lägga upp mer bilder, tar sån tid på min dator. Måste laga mat o göra mig iordning. Ska jobba ikväll på Elmia. Vi har jönköpinsgalan där ikväll så det ska bli roligt. Får se om jag hinner lägga upp resten imorrn!

Jessi

Så Skoj!

Idag var det himlans segt när klockan ringde första gången 06.00. Men jag klev upp och jag tyckte det var riktigt deprimerande att kliva upp när det fortfarande var mörkt ute. Men det var bara att 07.30 pallra sig iväg till jobbet för att sedan sluta strax efter 15. Fick sluta lite tidigare. Himla skönt tycker jag.

När jag kom hem stod min kära sambo och lagade mat, sen hade han städat hela lägenheten med. Då blir man så himla glad när man är så trött och hungrig o kommer hem efter jobbet.

Sen när vi hade ätit och satt på balkongen så ringde Mariana. Hon sa att hon hade vunnit tävlingen på jobbet o vunnit biljett till Ladies Night. Tyvärr så jobbar hon ikväll o kan inte få ledigt så hon var snäll och frågade om jag ville ha den. Jag vil l gärna gå på Ladies Night. Jag skulle ju gått för ca 2 år sen med Pearn, men det var ju då jag blev så sjuk av möglet som förstörde mitt liv.

Men jag ringde genast jobbet och frågade om det var en eller två biljetter, för jag hade ingen lust att gå själv. Carina sa att jag kunde få två, men hon kunde bara hålla de i tio minuter åt mig. Så jag hade tio minuter på mig att ringa nån i sista minuten som kunde och ville gå på Ladies Night med mig. Typiskt så svarade ingen, men svärmor ringde upp mig väldigt lägligt innan jag skulle ringa o tacka nej till dom.

Så jag tar med mig svärmor för en förhoppningsvis riktigt rolig kväll. Det börjar kl 21, så jag ska äötaq lite och göra mig iordning om en stund. =)

Bye for now.


Tillägnad Sebastian Vesenne.

Detta inlägg vill jag tillägna min vän Sebbe som jag inte har träffat sen i somras. Dels för att jag inte har åkt för att hälsa på honom. Vilket jag faktiskt har dåligt samvete över. Men ibland blir det inte som man tänkt sig. Eller ja, det blir det aldrig för min del. Men jag ville bara säga att jag saknar dig o vårat tjaffs. Ja vi tjaffsar alltid, ibland på skoj o ibland inte. Men vi har alltid roligt ihop. =)



=D

Bästa dagen på länge.

Denna dag har nog vart den bästa på länge. Den började med att jag skulle besikta pärlan kl 11.45. Jag var så himla nervös. Inte just för själva besiktningen utan för att jag skulle få en massa tvåor som jag var tvungen att lägga ut dyra pengar på nu innan jul. Det kommer ju alltid olämpligt de där oförutsedda utgifterna. Men pärlan klarade sig genom galant. De sa att hon var väldigt välskott, pigg o fräsch för sin ålder. Jag blev så himla glad och ännu mer nöjd över köpet av bilen.

Sen var planen att åka till ICA Maxi o storhandla. (usch vad tråkigt.) Men vi åkte dit och precis när vi parkerat fick vi ett sms av Linus mamma "kl 11.25 kom en liten Miranda." =D Linus yngsta syster Lisa och Andreas har efter många års sorger och kämpande äntligen fått ett litet mirakel. Lilla Miranda. =) Vi blev så glada att vi knappt kunde koncentrera oss på handlingen. (så vi glömde hälften.) =P

Grattis mamma Lisa och pappa Andreas, O välkommen till världen lilla Miranda! <3

Så det blev att åka o hämta Lisas och Andreas bil från verkstaden för att sedan köra upp den till sjukhuset. Efter en massa timmars farande fram o tillbaka var vi så hungriga att vi höll på o svälta. Så vi tog faktiskt MAX idag. Blev perfekt. Vi äter inte snabbmat så ofta, och då är det faktiskt rätt gott de gånger man äter det.

Vi satte oss helt slut efter att ha packat upp alla varor och ätit i soffan för lite super mario. Vi har blivit riktiga tv-spels nördar nu när han fick super mario i present. Men det är så himlans skoj. Vi åkte till Jula vid 18 då det var öppningspremiär för medlemmar idag. (De har bytt lokaler.) När vi kom det var det en sån otroligt stor folkmassa och kön sträckte sig så långt ögat kan då. De hade slagit på stort. En massa fyrverkerier och liveband utanför innan de öppnade. Väl inne bjöd de på smörgåstårta och saft. Så jag var helnöjd. =)

Ne nu ska vi kolla en film. Tror det blir legenden om Zorro. =)

Man ska alltså lätta på hjärtat.

Ja man ska tydligen lätta på hjärtat och vara irriterad när man skriver blogginlägg för att få mycket läsare. Haha, otroligt många var det som läste mitt förra inlägg. Ingen som hade en åsikt eller kommentar? Eller kände sig träffad?

Jag har mycket åsikter om det mesta, en del starka så jag uppskattar och respekterar andras åsikter. Det är viktigt för att kunna ha en bra relation till vänner och familj. Samt ärlighet. Det vinner man faktiskt längst på. Men det larvigaste jag vart med om var nog det politiska kring valet.

För första gången i mitt liv satte jag mig in i politiken samt följde varenda debatt och fann det intressant. Jag tog även ställning till vilket block samt parti jag höll med mest om. Det är alltså Alliansen och moderaterna. Ja jag är moderat och det står jag för. De har vissa nackdelar de med men säg något parti som inte har det? Det är oftast mycket snack o liten verkstad i de flesta partierna och det jag gillade mest med moderaterna var att Reinfeldt hade svar på tal till skillnad från Mona Sahlin som hela tiden sa "Men du Fredrik Reinfeldt säger..." istället för att svara på frågan, stå upp för sitt parti och försöka vinna fler väljare.

Ne nu ska jag inte prata mer om politik, det jag ville få fram är att man ska stå för det man tycker, oavsett vad man tycker och man ska respektera andra medmänniskor och deras åsikter även fast de tycker helt olika.

Tänk om alla skulle vara likadana och tycka likadant. Hur skulle det då se ut?

Lättar på hjärtat.

Det här är nog ett sådant inlägg som en del kan ta åt sig på eller känna sig träffade på. That's the point!

Det finns många saker jag irriterar mig på som jag verkligen känt börjat bli jobbigt. Alltså en del saker som andra människor gör. Mest är det tjat och frågor.

Jag trivs verkligen hur bra som helst här nere i Jönköping och det var meningen att jag skulle bo här. Jag tror på ödet och att det var ödet som förde mig hit. Enligt min far så har jag velat bo i just denna stad sen jag var liten. Vi bilade mycket genom Jönköping då min far kommer från skåne och har sin bror där nere. Varje gång vi åkte förbi eller stannade här i Jönköping så frågade jag alltid: "pappa, vad är det här för stad?" Han svarade alltid: "Detta är Jönköping." Jag tittade mig alltid runtomkring och så sa jag "Här vill jag bo när jag blir stor."

Jag kommer alltså INTE flytta upp till äckliga Nyköping/Oxelösund igen. Även om jag och Linus mot all förmodan skulle dela på oss, så skulle jag bo kvar här i Jönköping. Jag har mitt liv här nu och jag tänker inte ge upp allting en gång till. Varje gång jag åker uppåt och ser Nyköping så fylls jag av en äcklig känsla, näst intill avsky. Och jag ger en stor suck. SÅ känner jag för den staden. Jag tycker inte om den och jag ser inget bra med den.

Och varje gång jag har vart uppe och sen kommer hem så får jag ofta en kommentar från någon av mina vänner "varför hörde du inte av dig?" Då har jag lust att ställa exakt samma fråga tillbaka, varför hörde inte DU av dig? Varför är det alltid JAG som ska höra av mig. Alltid jag som ska komma till dig. Det går att höra av sig till mig med, eller att hälsa på mig osså. Kan jag åka de 25 milen så kan jag ge mig fan på att du med kan göra det. Sen åker jag upp för att i första hand träffa min FAMILJ.

Visst det är självklart att jag jättegärna vill träffa mina vänner där uppe. Lika kul varje gång. MEN jag orkar inte stressa längre. Om jag är uppe i två dagar så vill jag faktiskt ägna de två dagarna till min familj. Inte hinna träffa den o den o den o den o den o den. Hinna träffa alla max en timme, även min familj är inget jag vill sträva efter. Om jag träffar nån av mina kära vänner då vill jag ha tid till att sitta hur länge vi nu vill sitta. Sen om ni vet att jag är uppe och jag inte hört av mig. Varför kan inte du då höra av dig? Det är väl bara skicka ett mess o kolla vad jag gör. Har jag tid så har jag, då träffas jag gärna. Men det skadar inte att fråga.

Sen något jag är FRUKTANSVÄRT TRÖTT på är allas jävla tjat om när fan jag ska bli på smällen!!! It ain't gonna happen!! Jag är så förbannat trött på den frågan o tjatet så jag kan spy ärligt talat och jag blir bara mer o mer förbannad över att en del faktiskt inte lyssnar, respekterar vad JAG vill och känner.

Vi håller på med att bygga hus, vilket jag o Linus gärna vill bli färdiga med först. Vi vill gärna bo där ett tag med så vi hinner skaffa oss en budget. För de som inte förstår det är det väldigt dyrt, krävs mycket fysiskt och psykiskt. Så en unge just nu är jävligt fel tillfälle. Plus att varken jag eller Linus vill ha det just nu. Det kanske kommer för oss om ca 2 år. Det är de planer vi har. Så ligger det till så jag vill inte höra mer tjat eller frågor om det.


That's it for now.

Idag är ingen vanlig dag..

För idag är det Linus födelsedag!! =D Grattis hjärtat!



Frukost på sängen o en massa paket fick han av mig imorse. =)

Snart blir det tårta! =)

Pumpabakelse.

Idag var ingen bra dag att vakna på. Jätte tjock i näsa o hals o yber trött. Jag var lite halvdålig häromdagen med, men senblev det bättre och idag var det lite värre. Men lite gjort har vi fått iaf. Vi har skickat in ansökan till bygglovet och lite andra papper som skulle till Älvsbyhus. Sen åkte vi till Ica Maxi för att handla lite till middagen. Vi har försökt oss på att göra en tacogratäng. Hoppas det blir mumma.
Vi hittade även lite fika idag.



hihi En varsin pumpabakelse tog vi. Visst var de söta?

Ne nu ska jag kolla hur det går för gratängen. Sen ta lite piller o gå till jobbet.

Bye bye

Pimpad Pärla!

Jag o Linus gick upp tidigt imorse. (iaf vad som är tidigt för oss.) Jula ska nämligen byta lokal så idag har de utförsäljning på allt i butiken. 50% på allt rättare sagt. Linus hade kollat ut en slagborr han ville ha plus lite småsaker som han annars tyckt vart för dyrt att köpa. Jag var ute efter en ny bilstereo (eftersom att den jag köpte från clas ohlsson var skit.) plus lite klädsel till bilen.

så 0845 anlände vi dit och det var en kö som hette duga där. Lyckligtvis träffade vi på svärmor plus linus syster rätt långt fram i kön så vi gjorde en fuling och ställde oss med dom.

Folk var helt galna alltså när portarna öppnades kl 0900. De rusade in med vagnar och bara slet åt sig saker det skulle ha. Liknade nästan en plundring. haha. Jag satte fart mot bilavdelningen och linus mot verktygen. 10min senare var vi färdiga, då ville vi bara ut därifrån. Var knappt så man kunde ta sig ut pga allt folk.

Sen åkte vi hem och jag pimpade pärlan lite.



Hon fick en liten dekal på det lilla fönstret. Som de flesta vet är jag en riktig sucker för Ed Hardy, för att inte tala om tigrar..



Så här blev hon invändigt. =) Linus fixar med nya stereon. Ååhh hon är så fin. Nu trivs jag verkligen i min lilla bil.Helst vill jag ha svart klädsel i baksätet då det just nu är originalklädseln. Men det är svårt att få tag på klädsel till bara baksätet. Men det gör inget. Jag är yber nöjd. 

Vad tycker ni?? =) 

Kundpärm Check!

Idag hämtade vi ut våran kundpärm som vi får av Älvsbyhus. I den fick vi med bygganmälan, blanketter för bygglov, energideklaration, cheklista plus en massa massa info.



Alla papper som vi får gällande huset ska vi sätta in i denna pärm. Dels för att vår kvalitetsansvarig ska ha lätt att hitta alla papper och dels för att det blir lättare för oss själva. Jättebra tycker jag att de skickar ut sånna pärmar och speciellt checklistan. Det är inte lätt att komma ihåg allt själv och där står det steg för steg vad vi ska göra under denna tid.

Idag var vi även på kommunmöte (igen.). De ringde oss i måndags och sa att de har ritat fel på vår nybyggnadskarta. Hur f*n man nu kan göra en sådan miss är för mig ofattbart eftersom den hamnar på fyra skrivbord som KONTROLLERAR att allt gått rätt till. Har alltså fyra personer missat detta? Helt otroligt.

Vi har ju redan skickat in lite papper så vi båda suckade stort och högt. Men som TUR är så påverkar det inte kartan alltför mycket, det var mer på grannens tomt. Men de skulle lösa problemet med kartan snarast möjligt.

Annars ser det bra ut och vi vill bara att det ska sätta igång på riktigt nu! =)

Vägbula nr 1.

Vi har ju räknat med att det kommer komma en del vägbulor för oss gällande husbygget. Det gör det alltid, Det går aldrig helt felfritt lr perfekt och det är något man måste vara beredd på.

Igår ringde kommunen oss och sa att de måste kalla till möte. De har nämligen ritat fel på nybyggnadskartan! Jag förstår inte riktigt hur den missen kan bli. Den tar alltså fyra veckor för dom att rita pga att minsta lilla detalj måste bli perfekt. Den går mellan 4 st skrivbord som alla kollar att det gått rätt till.  Det kostar även 6000:- för den jävla kartan. Den är alltså det viktigaste vi måste ha för att få bygglov osv. 


vi redan skickat in en del av nybyggnadskartan eftersom att det var ett tag sen vi fick den så har ju hjulen satts i rullning. Men de hade ritat fel på höjdskillnader, så då vill de ha ett möte med oss och de två grannar till vänster om oss som det även påverkar. Jag blir lite bitter över detta för nu innebär det att vi kommer få vänta ytterligare ett tag till.

Men vi ska på mötet imorgon kväll och de sa att om vi har tur så behöver vi inte en ny karta, utan det kan funka med den vi har. Så vi hoppas på att vi har tur.