Nu får ni svaret!

Ja vi var ju hos Polisen för en vecka sen. O det var detta nedan som vi var där för: Pass! Vad trodde ni? ;P Anledningen till att vi behövde pass är för att vi har en resa inbokad redan nästa månad. From 4 Mars tom 19 Mars kommer vi att vara i MIAMI! =D Det kommer bli så helt otroligt underbart och vi längtar som tusan! Och det är bara en månad kvar tills vi åker! Iiiiihhh!!!


Lördagsmys!

Ja, jag o Putte myser här i soffan iaf. =) Linus jobbar o sliter på som vanligt. Jag har legat dålig här i två dagar, så jag har egentligen inte så mycket att uppdatera om. Men idag har jag iaf vart feberfri och det är himlans skönt. Bara det onda går över med så jag kan röra mig och gå ut. jag är lite trött på att bara ligga i soffan, o krypa till toan. Jag kan nog inte med ord beskriva hur ont jag har hela tiden. Men förhoppningsvis släpper det snart.


Har tänt lite ljus med för extra mysstämning. Jag har aldrig några lampor tända när jag är själv hemma. Jag har två fönsterlampor som jag har tända dygnet runt. Grannarna tror nog att vi aldrig e hemma. Men det känns som att alla ser en när man tänder upp. Jag har nog inte riktigt vant mig vid att bo på bottenplan, men jag älskar att bo i hus!

Varför vi var hos polisen häromdagen får ni veta snart nog. =)


Polisstationen

Här har vi vart idag. =P


Personalfesten!

åååh vilken helg jag har haft! Jag jobbade som en röv hela förra veckan så jag var rätt trött o tog ledigt lördagkväll för att orka med söndagen. Var så skönt att bara ligga hemma i soffan o kolla en film med en god öl till o mina grabbar brevid. <3

Sen kom söndagen och vid 10.40 körde Linus in mig till jobbet där vi samlades några st och väntade på bussen som skulle ta oss till Göteborg! Den kom lite senare än planerat men vid 12 kom vi iväg. Alla var sjukt taggade och det var en riktigt rolig stämmning på bussen med Rock Quiz som tidsfördriv.

Vi anlände till Scandic Opalen i GBG vid 14 tiden och eftersom vi var lite sena var det bara direkt in till konferenssalarna där vi lyssnade på två riktigt bra föreläsare. Vi hade lite paus mellan föreläsarna där vi fyllde på vätskeförrådet med öl & vin som serverades. Där började festen...

Strax efter kl 17 anlände vi till Scandic Europa, och vi som skulle sova över fick våra rum. Så upp fort som tusan och göra sig iordning i rapidfart! Fasiken vad stressade vi var! Men resultatet blev nog rätt bra ändå. =P Temat för kvällen var nämligen Rock! Ett tema alla gillade. Vid kvart över sex började hela gänget traska bort mot hamnen o Kajskjul 8 där festen höll hus, o vilken fest!

Redan när vi kom var alla på sitt bästa humör o det var heelt galet, folk kunde inte sitta still under middagen. Sen klev Sara Löfgren på scen och hela byggnaden tamefan skakade. Tycker synd om servisen, de hade inte det lätt att försöka servera oss alla när alla stod på stolar, bord o i alla gångar. Helt sjukt!
O Sara är helt jäkla apgrym!! Hon är heelt otrolig, o vilken power i rösten hon har!! Hon får fem av fem stjärnor, för hon är en riktig stjärna!

Festen fortsatte i samma anda hela natten och det var verkligen en riktigt bra personalfest med riktigt bra Rocklåtar!



Synd att jag inte tog ett bättre kort på min kavaj o hela utstyrseln. Det rosa bandet satt det en badge längst ner där vi hade drinkbiljett och så stod det våra namn och vilket hotell vi kom från.



Det var väldigt många bord med tanke på att vi var 600p. =P



Direktören för hela västdistriktet var utklädd som Slash! Riktigt kul tyckte jag.



Sara fick igång hela stället o sicken fest det var!


Mer bilder tänker jag inte lägga ut här, men ni har en lite blick i hur vi hade det.

Jessi


Back to normal.

Ska alldeles strax gå ut med fnaskis i sen åka till jobbet. Dag 3 av 5. Känns att det tar ett litet tag för kroppen o komma ikapp när man vart ledig lite längre. Men jag tycker verkligen att det är jätteskönt att va igång o jobba. Speciellt denna veckan då första mässan är igång för detta år.

Så jag är jätte trött redan idag o har några dagar kvar. Men jag gillar Verkligen o jobba mässa! Så det roliga väger upp tröttheten. =)

Nehe dax o sticka!


Pysseldag!

Idag kom vår bänkskiva till garaget som vi beställde på Ikea för ca 2v sedan. Det blev verkligen skitbra och det känns skönt att ha en "arbetsyta" för saker som man kanske inte vill fixa med på köksbordet.



Stora gröna bilen kom vid halv 10 imorse. =)



Så här blev det med bänkskivan. Den är liiite längre än vad skåpen är, men det gör inte så mkt tycker jag. Kommer bli toppen det här! O nästa v ska vi handla lite mer hyllor o sätta upp.

Jag har pysslat med lite annat idag.



Jag har målat våra hussiffror. Just nu har vi ingen siffra på huset och helst vill jag ha jätte stora bokstäver, men de kostar 1500:-/st så vi nöjer oss med dessa små så länge. =)

Vi har även satt upp en massa hyllplan i skåpen i tvättstugan, så nu är det ordning i städskåpet med. Men vi saknar lite hyllplan till två skåp. Får väl köpa nya på Ikea, tänkte ha skåpen i tvättstugan som Linneskåp sen när vi får bort allt som ska vara i garaget. Just nu tar det upp en hel garderob i gästrummet som jag vill ha lite annat i. Sakta men säkert går det framåt.
Nu står maten i ugnen. Blir kyckling i påse med plommonsås o ris. Gudagott!! O om ett litet tag bär det av till jobbet för min del. Första mässan på detta år! GÖTT!

Jessi


Genomtänkt??

Undrar hur många som är sugna på kryssning med dessa två sidor brevid varandra. Ha ha! Vilken miss!


Härliga söndag.

Jag älskar söndagar. Det är sånna dagar som är riktiga slappdagar. Eller pysseldagar. Dagar där man inte har "måsten". Oftast den dagen i veckan som jag ringer o pratar med min mormor med =)

Idag på förmiddagen åkte jag själv in till Huskvarna för att fylla på kylen lite från Willys. Ibland tycker jag det är skönt att åka o handla själv. Speciellt om jag ska till Ica Maxi, då åker jag gärna en vardag vid halv nio på kvällen. Då kan man verkligen gå o strosa i lugn o ro.

Vid två kom både BM och Linda & Koffe hit. Linda gjorde naglar på både mig o Bm. Jag kan inte vara utan mina naglar, inte nu när jag haft de så länge. Idag kunde jag inte bestämma mig (som vanligt) mellan tre färger. Så Linda föreslog att jag skulle ta alla tre o det blev YBER snyggt!! Linda är grym på det hon gör. Hon har så mycket idéer o förslag, o hon tycker det är lika kul som mig att testa nåt nytt. Ska ni göra naglar: GÅ TILL HENNE!! =)

Putte har för övrigt blivit bättre i ögonen, så han har fått vara utan tratten idag. Snacka om lycklig hund. Riktiga mirakelpads vi fick eftersom de verkade så snabbt. Men han har kliat lite nu på kvällen så helt över är det nog inte. Vi ska ju smörja i en vecka så det dröjer nog några dagar till innan det är borta. Men framsteg gillar vi! Synd bara att Putte inte kunde leka med Mulle & Devil idag, men förhoppningsvis ska inget komma i vägen för nästa gång. Putte behöver verkligen träffa andra hundar.

Det är ingen ide jag frågar hur er helg har vart eftersom det är dåligt med kommentarer.....

Natti!!


Stackars liten.

Idag började vi dagen med att tvätta några maskiner o byta nya lakan i sängen. Love it. O imorrn blir det att slänga ut det sista av julen, jag har bara stakarna kvar så det är inte så mycket.

Sen kl 13.30 var det dags för mig o Putte att åka in till stan och Djursjukhuset. Han gillar inte alls att vara där. Det var ju inte så länge sen vi var där och då var det ju tre besök på kort tid.

Han är väldigt klängig på och trycker sig så hårt han kan mot mig. Sen börjar han skaka med. Han är en riktig dramaqueen. Sköterskorna skrattar varje gång åt honom.

Idag var det inget allvarligt. Han har fått en ögoninfektion.det är rött o irriterat, sen har han kliat bort pälsen under ögat me. Så det blev tratt för fnaskis. Jag tycker så himla synd om honom o mitt hjärta brister varje gång han försöker ta upp sin älskade ko eller en leksak. Sen får han lite panik och gnyr för att han inte kan det. O han går in i allt så den där tratten slår i. Det syns verkligen att det är jobbigt för honom.

Jag har haft ett himla sjå med att få honom att somna. Det kliar ju så mycket i ögat så han hade riktig panik här, den syndes verkligen i ögonen på honom. Han sprang runt i hela rummet som en galning.Tänk er själva och ha ett riktigt akutkli som du inte kan klia på.

Jag hoppas att det vi fått hjälper så han slipper tratten.

Min lilla fnaskis. <3


Onsdag

Idag har vart en slapp dag. Vi har verkligen inte gjort många knop alls. Vi har planerat resten av bygget i garaget och vet nu exakt vad som behövs. Vi får vänta lite med resten då plånboken säger nej så här efter jul. Vi har lite kvar på presentkortet som vi fick på Ikea. Så ett till skåp blir det för det. det kommer bli superbra.

Sen har vi bara vart ute på de dagliga promenaderna med Putte, o pratat lite med grannarna. Vi gjorde en riktigt mysmiddag, eller middag o middag det blev kräftstjärtstoast. När man inte gjort så mycket under dagen blir man inte så hungrig o då är det lagom. =P

Ne nu blir det ett CSI avsnitt innan sova.

Natti natti


En historisk dag.

Idag, eller ikväll rättare sagt var det en historisk händelse som utspelade sig här i Jönköping i Kinnarps arena. Stefan Livs tröja hissades upp bland legenderna.

Vi alla i servisen på jobbet stannade upp vårt arbete för en stund för att bevittna detta. Jag tror inte ett öga var torrt. Det har berört oss alla så himla starkt som så många andra. Jag kommer aldrig glömma de gånger han kom till Scandic, hur trevlig han var, och att han alltid log mot oss i personalen.

Jönköping lever för hockeyn, för HV71. Den kärleken som finns till spelarna och det laget går inte beskriva. Det är Jönköpings passion. Vårt gemensamma hjärta till Liv brast och lämnade ett tomt hål efter sig.

Men samtidigt var det en glädje att få se hans tröja hissas upp eftersom det var hans högsta dröm.

Du var allas vår hjälte och är nu en legend. Vila i Frid Stefan Liv.


Säkra före det osäkra.

Dagen idag började med att vi åkte ut till ölmstad för lite tårta hos Linus morfar som idag fyllde 89 bast. Han är sjukt pigg för sin ålder alltså! =)

Linus syster hade skickat ett sms inatt om att det har synts till utländska bilar och en skåpbil i våra trakter natten som var.

Det är alltid en inbrottsvåg kring jul o vintertid men nu har det vart extremt. Polisen har fått in 119 anmälningar på bara 1,5 månad. Och dessa utländska bilar har synts till vid inbrotten. Jag skrev ju om min kollega som hade inbrott?

Det var dagen innan julafton. De hade massa gäster hemma så uppfarten var full av bilar plus att kl var halv 8 på kvällen när de slog till. Så de skyr ju ingenting.

Polisen har åkt här ute i tre dagar, men vi har inte riktigt tänkt på varför förens idag. Sen var det en polishelikopter som cirkulerade runt här idag och runtomkring.

Allt det gör ju att jag tycker ännu mindre om att sova själv bär Linus jobbar natt. Och givetvis jobbar han nu inatt. Jag vill gärna ha nåt tillhygge vid sängen om utfall att de nu skulle välja vårt hus. Så jag har Linus soft air Gun vid sängen. Det är en exakt kopia av det riktiga vapnet, är av metall o väger lika mycket.

Förhoppningsvis skulle de bli skrämda utav det. O måste jag skjuta så är det ju bara små plastkulor. Så de lär få fina blåmärken o det gör ont. Så det är ju inga stora skador direkt, men borde funka som skrämseltaktik. Plus att jag kan stå på avstånd. Det känns tryggare för MIG iaf. Sen hoppas jag givetvis att de inte går hem till nån här. Men jag vill ändå ta det säkra före det osäkra. O alla grannarna här har tänt alla sina utelampor o håller ett öppet öga.


Hur skulle ni gjort med den informationen?


Nytt projekt.

Nu har vi startat ett nytt projekt här hemma. Nämligen garageinredningen. Vi spacklade o målade färdigt det i höstas. O då vi inte har något förråd så står det väldigt mycket skit i garaget.

Så vi vill få upp hyllor o skåp samt en arbetsbänk där inne. Vi var ju o handlade inredningen på Ikea häromdagen, så allt utom bänkskivan har vi hemma. Den var det två veckors leveranstid på.

Men det gör oss inget. Då hinner vi ju bygga ihop skåp o hyllor där inne. Ikväll har vi byggt ihop och satt upp underskåpen, o det blev jättebra. Kommer bli så bra när det är färdigt. Vi ska investera i fler hyllor, däckställ och krokar innan vi är färdiga.

From feb förra året tom september hade vi fullt upp. Lite för mycket kanske då det var väldigt mycket projekt igång samtidigt. Men nu när vintern är här så har det vart lite tråkigt så det är kul med ett projekt. Plus att i sommar blir det fullt upp igen.

Jag har tagit en FÖRE bild och en så-här-ser-det-ut-just-nu-bild. =)

P.s jag fick välja handtagen. ;P fina va?


Underbar dag!

Jag fattar varför bilderna blir dubbla eller trippla när jag bloggar från mobilen? Tycker det är väldigt störande iaf.

Vi var på Ikea idag, vi och resten av Jönköping ungefär. Brutalt mycket folk. Men vi köpte det vi åkte dit för. Garageinredningen. Så nu framöver blir det projekt fixa garage.

Sen när vi kom hem var vi ute med Putte en stund o busade i snön. Han tycker verkligen snö är superkul. Fick några fina bilder på honom. =)


Hej mitt vinterland.

Vad underbart det var idag o vakna till detta väder. Blir nog en lång promenix med fnaskis. =) vi har ju fått massa snö inatt så nu är det vitt o fint igen.

Jag tänkte att jag skulle hållt mig vaken och kolla småkronornas match inatt. Men det blev inte mer än en tanke då jag somnade vid ett. Jag fick fråga Linus när han kom hem imorse kl 05.30 från jobbet. Himla kul att dom vann!! =D

Ett mord har nog begåtts inatt vid trappen på framsidan. Det ligger en liten blodfläck och mot husväggen o under trappen är det en jäkla massa fjädrar. Men inga spår i snön... Hm. Säkert vår huskatt som hittat lite kvällsmat.

Nu in till Ikea o heavy shoppa. Vi fick ju väldigt många presentkort i julklapp och tillsammans blir det några tusenlappar, o för den slanten får vi hela garageinredningen. Ska bli skönt att få iordning där, då blir det samtidigt lite ordning i tvättstugan där mycket verktyg står nu.

Have a Nice day. =)


Sover i gästrummet.

Jag har setat ikväll och lagt över en massa bilder från telefonen till datorn. Var länge sen jag gjorde det så det har hunnit bli en del bilder. Har jätte mycket att visa upp på bloggen från dec månad bara med alla födelsedagar, jul o nyår. Men det orkar jag inte nu, nu ska jag gå in o lägga mig i MJ-rummet och kolla färdigt csi som visas på tv. Vi har ju en tv i sovrummet, men det behövs en box för 1900:- för att kunna kolla tv där inne. O det är verkligen perfekt att lägga sig i gästrummet o kolla därifrån in i vardagsrummet. Sen gillar jag o sova där inne när jag sover själv. Tycker det är ett mysigt rum.



Sen känns det på nåt sätt tryggare där när jag sover själv eftersom det är i mitten av huset.Det känns som om att man har mer koll på nåt sätt. Lite paranoid blir man ju när det var så sjuukt mycket inbrott här i jkpg den senaste månaden. En kollega till mig hade inbrott i källaren, när de var hemma! Obehagligt tusan.





Kolla, man ser perfekt. Ingen förstår riktigt hur jag ser tv:n o texten därifrån. Men vi har stor tv och jag har bra syn så det är inga problem för mig.

Ne nu ska jag ta med mig alla djuren o gå o lägga mig där. Det är en 140 säng där, men med mig, en hund o två katter så blir det trångt där. =P
Mysigt iaf.

Jessi


1 år sen!

Idag är det en lite speciell dag för mig, för idag var det exakt ett år sedan jag slutade med giftpinnarna. För det är vad det är: GIFT!
Jag har sedan länge planerat att sluta röka, men det är mycket svårare än man tror. Det är inte att "bara" sluta som många säger. Och man tänker själv: "Efter det här paketet ska jag sluta, detta är det sista" Men man ljuger bara för sig själv. För det blir aldrig så.

Efter att jag hade haft en jobbig hosta i ett halvår och svårt att andas så fanns det bara en sak för mig att göra. Fimpa!
Det blev ju bara sämre, och jag ville inte få bestående men. Det var det inte värt. Linus såg sin chans att med sluta då när jag var tvungen. Så att vi var två i det hela. Vi trodde båda att han skulle få det svårast men så var icke fallet.

De tre första veckorna var värst. De var hemska rent ut sagt, men det blir ju så när det går ur kroppen. Vilka humörsvängningar jag hade, ilska, trötthet, huvudvärk,svettningar. U name it. Abstinensen var värst. Jag drömde till och med om att jag rökte. jag VILLE röka. Det var inte alls roligt, så därför är jag STOLT över att jag lyckades utan några hjälpmedel. Och jag är väldigt stolt över Linus med för den delen.

Nu har jag inte haft någon hosta lr svårt att andas på 9 månader, så det bekräftar ju bara att det var ciggen.


Nytt år, nya möjligheter???

Idag åkte jag o fnaskis hem till Jönköping, o jisses vad skönt det var att komma hem! O ännu mer jisses vad skönt att ligga i sin egen säng! =P jag gillar mitt hem. ;P

Jag såg igår på facebook att väldigt många hade förlovat sig på nyårsafton. Ett yberstort grattis till alla er sötnosar! :)

Då är det alltså nytt år och nya möjligheter. Hm... Det tror jag väl så mycket jag vill på, men jag är övertygad om att det blir ett bra år. 2011 var inte vårat år, så därför är jag övertygad. Sen blir det lite vad man gör det till.

Var tacksam o inte gnällig, visa kärlek istället för hat, var stor istället för trångsynt, hjälp andra mer än dig själv. Är du det kommer du få mycket tillbaks och i svåra stunder är du aldrig ensam.

Nu filosoferar jag för mycket igen, har en tendens att göra det framåt natten. Men nu ska jag o hjärtat kolla ett avsnitt CSI i sovrummet o MYSA!! Har saknat honom massor! Natti!


Nyårsafton & akuten

Nyårsaftonen började himla bra igår. Vi gick först hem till Tessan & Peter för en suuupergod trerättersmiddag. Vi alla åt som hästar

Sen drog jag o cenitha vidare till Robin för lite fest. Det blev många skratt där o vi hade skitkul. Framåt tolvslaget började vi alla knata ner mot gärdet vid breviksskolan för lite raketskjutning, som slutade illa....

Vi hade en sån tårta som man ställer på backen. Danne & Robin skulle smälla av den, bara det att den smällde för tidigt och de hann inte undan. Ingen hann knappt se vad som hände utan när den slutat smälla såg vi att både Danne o Robin låg på backen o inte rörde sig.

Vi blev ju skiträdda o sprang dit, även andra åskådare såg vad som hände och sprang till oss. Som tur var, var en av dem undersköterska.

Jag sprang först till Danne för att kolla hur det var med honom. Han fick en av dom små "bomberna" i huvudet. Vi kände lukten av bränt hår och började kolla i hela huvudet på honom. Han hade inga fysiska skador, utan fick antagligen en bra hjärnskakning.

Sen gick jag till Robin och han stod ju rätt över raketen vilket resulterade i att han fick splitter i ena halvan av hans ansikte. Splittrena satt rätt tätt i ansiktet o han blödde ur de småsåren.Så han var ju inte så himla söt. Det fanns inga ambulanser tillgängliga då de hade fullt upp och prioriterade bortspränga kroppsdelar.

Så börja ringa runt och försöka få skjuts på nyårsafton till akuten var ju inte det lättaste. Men det löste sig och dom kom in. Danne & Robin mår bra, Danne fick en svullnad och tjut i örat vilket han skulle kolla upp om det inte försvann nästa v. På Robin plockade de ut allt krut ur såren och rengjorde så det är ingen fara med honom heller. Men dom sa ju att Danne o Robin hade himla tur, för det kunde slutat riktigt illa.

Jag har alltid tyckt det var obehagligt med raketer och jag tycker inte bättre om dom nu. Jag är himla glad att mina grabbar mår bra och att de hade "tur" i oturen. Men jag tänker aldrig mer stå i närheten av raketer.

Det var min nyårsafton. Hur var er?