Nails.

Har ju glömt visa mina snygga naglar som söta Linda gjorde på mig.Kommer ni ihåg när hon gjorde dessa snygga gröna på mig till min 25-års fest?



Denna gång ville jag ha en mer neutral färg, för även hur mycket jag än tycker om grönt så passar det inte till allt. Så det fick bli dessa denna gång:



Schnygga va?
Denna gång anpassade jag mig mycket snabbare till naglarna än förra gången. Rätt skönt. Men jag har redan börjat fundera på nästa färg. =P Och jag vet vad jag vill ha! =P


Jessi


Stackars människor!!

Igår var ingen bra dag för våra grannar Ulf och Martina. Jag, Linus o Sebbe satt i köket och spelade monopol på förkvällen. Vi hade alla fönster o dörrar öppna för att vädra lite. Sen kände vi hur det luktade grillat, inget mer med det. Efter ett tag blev denna lukt mer intensiv o vi sa att nu luktar det inte längre grillat, det luktar bränt, som om något brinner. Precis när vi sa det blev luften helt disig och tjock. Då förstod vi att det brann och sprang ut.

Vi tittar ner mot gatan och ser inte mycket mer än ett jättetjockt moln av rök. Vi gick mot det o det stack riktigt ordentligt i ögonen. Vi möttes av en annan granne, Hanna som kommer springades mot oss o säger att Ulf o Martinas carport brinner, de hade ringt brandkåren och att vi skulle försöka få tag på Ulf o Martina.



Det brann på ordentligt och vi alla var oroliga för att elden skulle få en vindpust o ta tag i något av husen.



Det kändes som evigheter innan brandkåren kom, men de jobbade snabbt. I carporten stod även en av deras bilar.

Ulf springandes strax efter denna bild (de hade inte flyttat in i huset än.) Han föll bara ner på knä och bröt ihop. Det var så himla hemskt att se!! Martina var i en annan del av sverige så det tog tog tid för henne att komma hit. Vi mötte dem senare på kvällen när brandmännen lyckats släcka elden.

De sa att de skulle få tillgång och flytta in i huset idag, och tills dess hade de bott hos hans föräldrar. De hade förvarat allt de ägde och alla deras möbler i förrådet i carporten. Allt brann upp.



Så här såg det ut efter att brandmännen lämnat idag.

fy fan alltså, stackars människor!! De var helt knäckta och visste inte riktigt vad de skulle ta sig till,men var ändå glada för att huset klarade sig.

Jag lider verkligen med dom!! Och jag hoppas ni alla har brandsläckare, varnare och allt annat som behövs hemma!!! Man tror inte att sådant händer en själv eller människor i ens omgivning.

Det är för sådant jag blir så arg på människor som är långsinta och börjar tjaffsa om småsaker som att man inte kom på ett kalas tex. Finns värre saker här i livet än det!!! Uppskatta det ni har!!


Jessi

Mer MJ rum.

Ja nu börjar det se bättre ut i Mj rummet.



=)



Visst blire snyggt?

Jag är nöjd med mitt gästrum. =P Oj, nu är det fight mellan hund o katt. Bäst att avstyra.

Jessi

Natti Natti

Nu blev det sent för mig o Fnaskis. Linus har sin jobbarnatt idag så det är bara vi två. Vi har haft en lugn o skön kväll, jag kom iof hem vid halv 11 så det var ju näst intill natt. Men nu har vi bäddat rent med våra fina nya lakan o påslakan.



Visst är de fina? Haha allt går i svart o vitt. Putte har redan lagt sig på min sida som vanligt. Vi har den diskussionen varje kväll, men ändå lägger han sig på min sida. Han är lite sur på mig nu. Jag hade köpt två nya studsbollar till honom när jag var iväg och handlade. (han ÄLSKAR studsbollar.) Och dum som jag var gav jag dom till honom nu innan läggdags.

Men sovrummet är en studsbollefri zon och han får inte ha dom här inne. Så nu är han bitter för att de nya roliga bollarna ligger ute i vardagsrummet och bara väntar att bli lekta med.



Nu ligger han o snuttar på sin jäkla ko, men han springer iväg o hämtar en boll när det gått en stund och han tror jag glömt det. Jisses alltså, ett stort misstag. =P

Ne nu ska vi sova, försöka iaf. Imorrn väntar en jättelång dag. Vet inte hur jag ska pussla ihop den än bara.

Jessi

Hey Apple!

Sitter o kollar klipp på youtube, syrran tipsade mig om lite roliga klipp om en irriterande apelsin. O vi båda har rätt låg humor. Väldigt låg humor. Ni måste in o kolla på Hey apple!.

Putte har iaf gjort det enda rätta idag o stoppat huvudet under kudden..


Han visar inga tendenser på att han skulle vilja gå ut iaf. =P


Jessi


BLÄ

Vilket jäkla skitväder det ska vara idag då. Det blir en stor tumme ner för det.



Denna charmanta snygga bild på mig själv bjuder jag på. Sitter här i morgonrocken i soffan o kollar tigers film som går på femman. Så som jag ser ut på bilden, känner jag mig. BLÄ. Vill egentligen bara gå o lägga mig i sängen igen o dra täcket över huvudet. Detta skitväder sabbar alla mina planer för denna dag.

Har även väntat på att det ska regna lite mindre så man kan gå ut med den fyrbenta saken, men neee, det slutar inte vräka ner. Varken jag eller Putte är så förtjusta i att gå ut när det är sånt här väder, men han måste ju fortfarande göra sitt behov. Varför har ingen uppfunnit hundlådor? Jag ska börja uppfinna tror jag.. Börjar med en hundlåda genast!!


Jessi

Stolt Matte!

Idag innan jag åkte till jobbet var jag en stolt matte. Så stolt över att mina lilla Fnaskis hade betett sig helt exemplariskt. Varför? Jo det ska jag berätta. Putte är en väldigt glad hund, han vill gärna springa fram till allt o alla o hälsa o leka. Men alla vill ju inte riktigt att en hund kommer i 190 km/h springandes mot en, speciellt då de inte känner hunden.

Nu har väl iof väldigt många här ute träffat Putte så de vet ju att han är en väldigt glad liten skit. Men innan jag åkte till jobbet idag så gick jag o fnaskis ut på vår vanliga långpromis. Den är genom halva området, ut över bilvägen, längs bilvägen, förbi lekparken o halva området hem igen. På den sträckan träffar man mycket folk. Och Putte är ju bara mer än överlycklig.

Men så bestämde jag mig för att Putte skulle få gå utan koppel. Jag tänkte att vi går så långt vi kan innan Putte börjar springa iväg. Han springer speciellt iväg mot någon om jag hälsar på dom, eller pratar med dom. Men idag, idag var han så J*klarns duktig alltså. Han gick fot HELA vägen. Stannade när jag sa åt honom, väntade när jag sa åt honom o satte sig när jag sa åt honom. Vi klarade alltså hela den rundan med lekande barn, bilar, cyklister, mopedister, o en massa andra övrigt folk.

Det mest roliga, tyckte nog både jag o Putte, var att han fick så mycket beröm av människor vi träffade på. Att han var så duktig. Sen var det en annan man som sa: "Oj, vilken lydig hund! Duktigt!" SÅ lydig som jag vill ha honom är han ju inte riktigt så jag sa bara "ja vi tränar på det iaf. =)"

O Putte gick med huvudet högt hela vägen, han gillar verkligen att få beröm den lilla skiten.



Gissa om jag var en stolt matte när vi kom hem! =D

Vi fortsätter vår träning. Varje dag, till slut lönar det sig o både hund o matte är glada. =D

Jessi

Måla lr inte måla?

Idag är det fint väder här ute i byn, men väldigt många moln på hilmen så jag vet inte riktigt om vi vågar oss på att måla idag.... Regnade ju som tusan igår. var iof rätt skönt för vi tog en slappar dag hemma, och det kan jag säga att det var länge sen vi gjorde. Det blev en vårda oss själva dag. Linus passade på o klippa o raka sig, jag fixade lite naglar o slängde i färg i håret o vi körde pälsvård på Putte. Det behövdes verkligen på Putte eftersom att han var helt oljig o hade färg över halva sig.



Svart fick det bli igen. Jag älskar mitt svarta.

Vi passade även på att göra finmiddag igår.


potatisgratäng o kött. Det kan vi bara äta när det är dåligt väder, alldeles för tung mat att äta när det är 30 grader o sol ute. Det var super gott.



Så här ser det ut när Husse tar fram kött o ska börja rensa. Alla djuren sitter snällt nedanför o piper. hahahaha!


Ne nu ska jag väcka min sambo så ska vi se vad denna dag bjuder på. Btw kom på igår att det bara är en vecka kvar till midsommar. Vilken panik jag fick....Har hur mycket som helst jag måste göra... =S

Vad ska ni göra på midsommar?

Jessi

Fina framsidan. =P

Igår gick jag o Linus upp vid 9-tiden och började dagen med ett mål frukost och sen målning på det. Sen kom Anne, Li, Lisa, Miranda o Morfar ut med en stor hjälpande hand. Tack vare alla dem kom vi väldigt långt på framsidan igår. De åkte hem vid tre tiden och jag o Linus vi fortsatte till ca 7 tiden.



Putte var inte så lycklig i förrgår för att husse hade lagt upp bollen på soptunnan där han inte kommer åt den. himla taskigt tyckte Putte. Ni ser ju hur marken ser ut under pallen.. Mycket arbete var det.



Linus morfar var verkligen dönöjd och det var svårt o få in honom för fikat. haha. Men tur han har traktorn. För detta var andra gången vi harvade. Sen gäller det att gräva bort allt på ytan, harva igen o gräva igen.



Vi fick välta säcken med ett ton grus med hjälp av traktorn. Och alla hjälpte till, även Miranda o Putte. =P



På kvällen när vi var färdiga satte vi oss på trappen och fikade, O Fnaskis fick sin middag ute me. Han var dönöjd. =)



Så här blev det. =) En gång till huset och från huset till garaget. Vi har även grävt ut ett litet hörn till soptunnan. O vi hann måla rätt långt på framsidan me.



Vi är supernöjda o nu ser det inte ut som en byggarbetsplats längre. Vi är ännu mer nöjda idag då himlen har öppnat sig o det bara öser ner här ute. Nu kan vi gå från huset till vägen utan att sjunka ner 10cm o bli superleriga som sen hamnar inne i hallen.

Vi ska sätta nån form av stockar lr stenar lr nåt så att gruset håller sig på plats. Inte riktigt bestämt oss än. Beror på vad vi hittar. Denna framsida kostade oss 700kr o göra iordning tack vare att vi bad om hjälp o gjorde allt för hand. Det som kostade var gruset och den summan var inkl hemkörning. I mitten där ska vi ha gräs, men det sår vi ju inte förens till hösten. Kommer bli skitbra!

Jessi




Gästrummet.

Nu har vi tagit tag i gästrummet, och det börjar bli riktigt fint. Jag trivs faktiskt bättre där inne än i vårt sovrum så Linus lär väl hitta mig där inne de nätter det är trångt i sängen o både hund o husse snarkar. =P

Det är långt ifrån färdigt, men jag tänkte lägga upp lite bilder o visa hur långt vi kommit. =)



Jag började med min MJ målning. =D



Där är han klar. Visst blev det snyggt? Jag är så sjukt nöjd över den och det är så himlans snyggt i rummet. Till och med Linus som var superskeptisk tyckte det var skitsnyggt. Vi har ju ett varsitt rum som vi får göra vad vi vill me. =)

Idag har jag även skruvat ihop en byrå. Jisses vad jag är trött på att skruva ikea möbler. Men nu är alla möbelkartonger som vi haft upp-packade och upp-skruvade. Så nu ser det ut så här.



Detta har kommit på plats hittills.



Jag tycker det blir superfint.

Det som saknas är lister till krypluckan (ni ser fyrkanten på golvet.), rullgardin, överkast (täcket är i tvättmaskinen.), En väggdekal som jag beställt, två tavellister som linus får hjälpa mig med o nattdukshylla. Sen är jag nog rätt nöjd med det rummet. Så mysigt det kommer bli!! =D Jag tog ju bilderna nu på kvällen så det som inte syns är att mattan plus ljuslyktorna är lila, så det rummet kommer ha lila som brytfärg.

Och det känns himlans bra att om man får nattgäster så har de en riktigt säng och ett sovrum att sova i. =)


vad tycker ni?


Jessi

Grattis!!

Idag vill jag passa på att gratta min bästa vän på hennes födelsedag. Hurra Hurra Hurra Hurra!!!



Peanut fyller ju då ålder okänd. =P Men fyller år gör hon och vi båda ska tillbringa hennes födelsedag på jobbet ikväll. Men hon får sin present där så det blir lite roligare o jobba. =)

GRATTIS PEANUT!!!!



Jessi





För jag ska bubbla i neon!

Jag har verkligen vart sämst på att uppdatera, jag tänker inte säga att jag ska skärpa mig och uppdatera mer eftersom att jag inte tror jag kommer göra det. Speciellt inte nu innan midsommar. Men man vet aldrig. =P

Som ni kanske förstår av rubriken så har de vart och fixat vårt badkar. YEEI!! Vi har kunnat bada i det innan, men inte kunnat använda bubblorna. och det är ju bubblorna man vill åt. Eller hur? =P
O vet ni vad, jag har massa olika färger.. neonljus!!! =D

Jag ska visa:


Lite vitt sken. Asnajs.



Rött. PORNO!! haha.. Eller juligt kanske.. jag vet inte, men jag gillar inte rött.



Däremot gillar jag grönt.

O det finns massa mer färger, man kan bara ha en färg eller flera blinkande. Finns jättemånga. Så efter ett tolvtimmarspass idag kände jag att jag var tvungen o testa detta bubblande badkar med neonljus. Sagt o gjort.



En mycket trött,osminkad jag ger tummen upp för detta badkar. Förutom att det låter som en jetplansmotor så var det verkligen gudomligt! Jag somnade till flera gånger.

nee nu är jag svajntrött. Putte ligger redan brevid mig här i soffan o snarkar. Han går ju o lägger sig 21.30. Och tycker att jag med ska göra det. haha.

Jessi

Näst sista mässan.

Ja denna gång är det den näst sista mässan för denna säsong innan Elmia slår igen portarna för sommaren. Och denna gång är det jakt&fiske. Jag måste säga att det är himlans roligt folk och igår så kom det gäster o blev överlyckliga för att jag jobbade kvar i år med. Haha ja det är ju kul att man gör ett starkt intryck och att folk kommer ihåg en. Speciellt eftersom att denna mässa bara är vartannat år med. =)

O när det är mässa så har jag ju mina rövpass, inget undantag denna gång heller. Jag jobbar nu 5 dagar på raken. 2 avklarade, inget speciellt så, förutom att vi sprang så vi svettades som grisar igår. Men det är idag de jobbiga dagarna börjar. Nu har jag tre dagar kvar innan ledighet, tre dubbeldagar.....Idag jobbar jag 10-16 på Elmia, sen är det bara att gå över gatan för nästa pass är mellan 17-00,30.

Tror jag kommer vara rätt trött på söndag.. Nee nu ska jag sticka iväg till alla jägare. Ha en bra helg!


Jessi