Stackars människor!!

Igår var ingen bra dag för våra grannar Ulf och Martina. Jag, Linus o Sebbe satt i köket och spelade monopol på förkvällen. Vi hade alla fönster o dörrar öppna för att vädra lite. Sen kände vi hur det luktade grillat, inget mer med det. Efter ett tag blev denna lukt mer intensiv o vi sa att nu luktar det inte längre grillat, det luktar bränt, som om något brinner. Precis när vi sa det blev luften helt disig och tjock. Då förstod vi att det brann och sprang ut.

Vi tittar ner mot gatan och ser inte mycket mer än ett jättetjockt moln av rök. Vi gick mot det o det stack riktigt ordentligt i ögonen. Vi möttes av en annan granne, Hanna som kommer springades mot oss o säger att Ulf o Martinas carport brinner, de hade ringt brandkåren och att vi skulle försöka få tag på Ulf o Martina.



Det brann på ordentligt och vi alla var oroliga för att elden skulle få en vindpust o ta tag i något av husen.



Det kändes som evigheter innan brandkåren kom, men de jobbade snabbt. I carporten stod även en av deras bilar.

Ulf springandes strax efter denna bild (de hade inte flyttat in i huset än.) Han föll bara ner på knä och bröt ihop. Det var så himla hemskt att se!! Martina var i en annan del av sverige så det tog tog tid för henne att komma hit. Vi mötte dem senare på kvällen när brandmännen lyckats släcka elden.

De sa att de skulle få tillgång och flytta in i huset idag, och tills dess hade de bott hos hans föräldrar. De hade förvarat allt de ägde och alla deras möbler i förrådet i carporten. Allt brann upp.



Så här såg det ut efter att brandmännen lämnat idag.

fy fan alltså, stackars människor!! De var helt knäckta och visste inte riktigt vad de skulle ta sig till,men var ändå glada för att huset klarade sig.

Jag lider verkligen med dom!! Och jag hoppas ni alla har brandsläckare, varnare och allt annat som behövs hemma!!! Man tror inte att sådant händer en själv eller människor i ens omgivning.

Det är för sådant jag blir så arg på människor som är långsinta och börjar tjaffsa om småsaker som att man inte kom på ett kalas tex. Finns värre saker här i livet än det!!! Uppskatta det ni har!!


Jessi

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback