Gott Nytt År!

Ja då är det inte många timmar kvar av detta år. Helt sjukt vad fort det gått. Så mycket som hänt detta år, både bra och dåligt. Men det bra överväger ju alltid det dåliga som tur är.

Ikväll skulle jag ju inte göra nånting. Men det blev lite ändring i planerna. Jag ska fortfarande hem till min svärmor som planerat och äta mat. Det ska bli gott det. Sen var ju mina planer att inte göra något, men jag får ta på mig min nyårsblåsa iaf för jag ska hem till Camilla o fira in det nya året med några kollegor. Ska bli roligt det faktiskt.

Det är tur jag har allt hemma till en nyårsoutfit när det blev sista minuten så här. Har bara inte bestämt vilken av klänningarna jag ska ha på mig. Men det löser sig. Det blir nog fint. =)

Så GOTT NYTT ÅR på er allihopa och hoppas ni får en bra kväll med de människor ni tycker om!

Jessi

Hurra Hurra Hurra Hurra!

Imorrn är det nyårsafton och jag ska inte göra ett jävla skit. O vet ni vad? Jag känner mig så otroligt nöjd med det. Eller ja, jag ska ner till svärmor och äta hennes gudomligt goda kräftomelette. Och om hon inte orkar hålla sig vaken med mig till tolvslaget så åker jag ut till norrahammar och skjuter raketer med Emilia och Mariana.
Det blir helt perfekt. Jag har verkligen ingen lust att göra nåt detta nyår. Jag känner inte för det alls. Linus jobbar ju ändå o mamma o Cenitha sätter sig på ett plan kl 9 imorrn bitti och flyger mot solen o värmen.


Idag var jag nere på stan och tog en fika med mina tjejer. Martina, Mariana o Emilia. Det var jättemysigt och det är så skönt att få prata av sig ibland. Vi tog även en tur på stan och jag fyndade lite på Gina för mitt presentkort jag fick i julklapp. Tack för det! =)


Var även en sväng nere på Tattooart och pratade med killen där angående min tattuering. Fast jag är lite kluven och han hade inge bra ideer på det jag ville ha, så jag ska braina lite till o komma på exakt hur jag vill ha det. presentkortet går ju ingenstans. Även om jag helst vill tattuera mig NU. =)  Jag vet VAD jag vill ha, men inte HUR jag vill ha det. Knepigt det där. Nån som är duktig på ideer lr på att rita som kan hjälpa mig? =)


Och sen vill jag passa på att gratulera Alicia som firar sin första födelsedag idag!! hurra hurra hurra hurra!



Det är synd att jag inte kunde vara med och fira denna dag. Men vi firade henne i förskott ju, och nästa år kanske jag kan vara med på kalaset. =)

Vad ska ni göra imorgon på nyårsafton? =)

Jessi



Piratkväll.

Jag o kissarna sitter o har en piratkväll. Vi kollar Pirates of the Caribbean. Tvåan är det nog som går idag. Jag gillar de filmerna och tycker Johnny Depp är helt strålande i filmerna! Det är han som gör filmerna.



Så här ser jag ut just nu. Tv:n i vardagsrummet fick rosa myrornas krig, så jag får sitta i sovrummet o titta. Jag misstänker att en viss katt har en tass med i det. 

 

Kissarna sitter på sin filt på fönsterbrädan och har tvättstuga. Molly tvättar Fling under hakan o det var en riktig hit. =)


Nu kom min kära sambo hem för lite kvällsmat innan han ska tillbaks till jobbet igen. Så jag ska göra honom sällskap sen ska vi kolla ett avsnitt Supernatural. Har snart kollat färdigt den säsongen med. =)


Vad har ni gjort idag?


Jessi

Jul i Jönköping.

Igår var vi och firade jul med familjen Eek.



Det blev en hel del paket under granen detta år med. Haha. =) Vi var hemma hos Lisa, Andreas o Miranda i år igen.



Istället för Julmat så åt vi exotisk planka. Det är verkligen perfekt, och ingen behöver stå och slava i köket i timmar. Det ser inte mycket ut, men vi var 8st som tog två portioner kvar o blev proppmätta. Då var det en massa mat över med.



Linus, Putte, Jens, Li o Gustav satt och var redo för att få paket från tomten. =P



Det blev en HEL del grejer i vardagsrummet när alla hade öppnat sina klappar. =) Men det gick snabbt att ta rätt på.



Miranda fick en elektrisk babygunga av oss alla. Svärmor placerade henne i den.



Hon tyckte om den. Så fort den började gunga så blev ögonlocken jätte jätte tunga på henne. Så söt. =)


Tack för denna jul Allihopa! Nu kan vi ta det lungt i ett år tills nästa!  =P


Jessi

Vad hände?

Ja vad hände med alla kommentarer jag brukade få? =) Det är alltid kul att läsa tycker jag. Berätta om eran jul. Hur firade ni den? Vad fick ni i julklapp? Vad var det bästa med julen? =)

Jag tänkte jag ska lägga upp lite bilder från vår Julafton i Oxelösund. Jag får lägga upp bilder från vårt julfirande här i Jönköping i ett annat inlägg. Blir så hiskligt långt annars.



Efter Kalle Anka så var det paketöppning. Det var Mormor som fick flest julklappar iom att vi andra hade valt att lämna allt hemma. Blir så mycket för henne o städa rätt på. Längst bort sitter syrran, pappa, Linus o till vänster har vi mina två morbröder Bosse o Jonny. Sen sitter mormor med sitt paket från mig. =) Tror det är Erik alla tittar på.



Där har vi Nävekvarns släkten. Från vänster: Nettan, Linnea, Kaisa och Kaisas pojkvän Kim. Vi hade en del frågor till honom.. Moahahaha.. Stackarn. =P



Efter att vi hade vart hos mormor så åkte jag, Linus, Syrran o Pappa till Läsestugan där Mamma och Grundis väntade. Och titta vad månha julklappar det var som väntade på oss.



Jag fick agera Jultomte och dela ut alla paket. =)




Jag o Linus fick varsina skitschnögga mössor! haha. =) Sköna som tusan var de. =P



Vi spelade "Med andra ord". Det spelet är så himla kul! Mamma o Grundis var i lag, Cenitha o Linus, Jag o Pappa. Jag o pappa var grymma. We kicked ass! =D Det var en riktigt mysig och perfekt Julafton!

Jessi


Mer väntande. =)

Jag kom ju på att det var ett tag sen jag skrev något om husbygget. =P Minnet hänger inte med riktigt nuförtiden och det är en helsikes massa att tänka på, men nu är ju Julen iaf över för detta år. Skönt.

Vi fick iaf godkänt bygglov, för att ingen av grannarna hade någon invändan mot de 20 cm. De skulle ju höra av sig till kommunen skriftiligt innan Lucia om de hade invändningar. Och var det ingen som hörde av sig så skulle bygglovet gå genom utan problem, vilket det gjorde.

Så det är himla skönt och en stor lättnad. Förra veckan så åkte vi ut till tomten för att träffa Erika och Jens. Erika är ju vår säljare och Jens är den personen som ska sköta markarbetet. Han kollade lite på tomten o marken och allt annat han gjorde. Och så fick vi veta hur mkt det kommer gå på ungefär och vad som ingår i de pengarna. Vi är nöjda med det priset vi fick av honom.

Vi frågade även när de skulle sätta igång med markarbetet eftersom att huset kommer och ska monteras upp på en färdig grund v.9. Han sa att de börjar i februari så har de god tid på sig. Jag blev lite paff för jag trodde det tog mycket längre tid och göra allt de ska göra.

Så nu händer inte så mkt mer tills markarbetet sätter igång. Men det är inte långt kvar. SNAAART SÅ!


Jessi



Julklappar!!

Tänkte bara lägga upp lite bilder på alla julklappar vi fått. Är super trött just nu. Vi har precis kommit hem från att ha firat jul med Familjen Eek. Så nu ska vi bara kolla ett avsnitt supernatural (som jag fick i julklapp =D =D =D) o sen sova.



Detta var alla julklappar som vi fick tillsammans jag o Linus. Var en HEL del.



Detta var alla MINA julklappar. Ser ni vad många fina julklappar jag fått? Tomten måste tyckt jag vart extra snäll. =)



Dessa var mina favoriter. De vita pärlarmbanden, De svarta Laila Bagge örhängena som jag lagt på pärlarmbanden, Laila Bagges parfym YOU ROCK, Fler Laila bagge smycken de örhängena som ligger i asken plus armbandet och en tattuering!!! yeeeei! Jag tyckte givetvis jätte mycket om allt jag fick, men detta var som sagt favoriterna. 


Vad har ni fått u julklapp? Berätta! =D


Jessi

Bästa julen!

God morgon på er. Har ni haft en bra julafton? Min var verkligen yber bra. Den började redan kl 04.00 på morgonen. Då var det dags att gå upp. Linus kom hem från jobbet kl 05. Så efter att han hade duschat,ätit och packat sitt så satte vi oss i bilen o styrde upp mot oxelösund. Väl hos mormor la vi oss en stund o sov. Jag sov bara en timme, linus fick ju sova mer eftersom han inte sovit något på natten. Vid halv 2 började julfirandet. Då åt vi massa god mat o tittade på kalle anka. När vi var färdiga där åkte jag, linus, syster o pappa till mamma och grundis på läsestugan för att öppna våra julklappar. Vilka julklappar jag fick! Jisses. Jag är helt till mig av lycka. Haha. Jag ska skriva om dom i ett annat inlägg. Nu ska jag väcka resten av huset här. Senare styr vi bilen mot jönköping igen. God jul! :)

Allt kan försvinna på ett ögonblick.

Läs denna artikel. Det stod i vår lokaltidning igår. Den handlar om hur en kvinna med sitt barn var ute och åkte bil när en lastbil på motsatt sida fick sladd. Släpet kom över på personbilens sida och personbilen klämdes mellan släpet och refugen. Räddningstjänst var snabbt på plats men ingen skadades som tur var. Denna kvinna och barn var Mariana och Emilia.

Det hade kunnat sluta hur illa som helst och man får en tankeställare om hur snabbt allt man håller kär kan ryckas ifrån en på ett ögonblick. Vänner, familj, hem.. Allt. Jag kan inte med ord beskriva hur glad jag är att varken Mariana eller Emilia skadades. De hamnade i chocktillstånd båda två. Bilen var väl crap men det är ett ting. Det går att ersätta en bil, men det går inte att ersätta ett människoliv. Det läskiga är att det inte behövs mycket för det.

Så för guds skull, var försiktiga när ni ska ut på vägarna i detta väder och framför allt julhelgen nu. Nästa person kanske inte har lika tur.


Det var allt för mig.

Jessi


Mornin' Sunshines!

Idag ringde klockan 6.30. Det är förbaskat tidigt för att vara mig. Runt 9 är precis lagom för mig att gå upp. Meeen vi hade tvätttid kl 7. Eller jag rättare sagt. Linus kom ju hem från jobbet för 2,5 timme sen så han är ju inte direkt sugen på att tvätta. =P Det är en sak jag verkligen längtar efter med huset. EGEN tävttmaskin!!! Vilken lycka!

Jag var ruskigt trött innan, men nu har jag tagit en dusch, ätit lite frukost o sprungit i tvättstugan några gånger, så nu är jag skitpigg. Jag skulle vilja baka lite så jag har det färdigt och slipper göra det ikväll. Men då är ju frågan HUR djupt sover linus just nu? Elvispen låter ju en del... Jag får kanske gå in i lilla rummet o stänga in mig där.. hm..

Jag har verkligen inget vettigt att skriva just nu.Lite tidsfördriv bara. Kommer säkert fler sådana lite senare. Om jag inte bakar förstås. =P

Jessi

Matlagning kl 10 på morgonen.

Det är ju inte varje dag man står och lagar mat kl 10 på förmiddagen. Iallafall inte i detta hushåll. Men min mor gjorde en sån himla god ja... Vet inte riktigt om man kan kalla det gryta. Men liknande iaf när vi var uppe o hälsade på förra helgen. Jag fick receptet på den och tänkte jag skulle testa själv nu då.




Då tar man Fläskfile eller fläskkotletter beroende på vad man vill ha och steker. Jag tog fläskfile. Sen lägger de i en ugnssäker form.





Sen tar man massa massa purjolök och steker lite lätt så den blir glansig liksom och lägger över köttet.




Efter det hade jag på en sås som jag gjort av grädde, ingefära, rödvinsvinäger, mangochutney, soya och buljong.

Supergott!! Eller ja, det har vi ju inte sett än. Men mammas var skitgod verkligen och till det hade hon ris. Jag satte in den i ugnen vid strax innan elva och där ska den få stå tills det är dags för middag kl tre. Den ska bara vara inne på 100 grader och ju längre den står där, desto godare blir det. Det luktar ju gott iaf. =P


Ne nu ska jag nog städa lite så min andra halva blir glad när han kommer hem från skogen.


Jessi

Julbord med jobbet.

Igår var jag på julbordet med jobbet. Vi var på Harrys och käkade. Helt ok måste jag säga, jag äter ju inte fisk så för mig finns det ju inte överdrivet mycket att välja på. Men det var ändå rätt så mycket och vi var proppmätta och nöjda allihopa.



Vi blev bara 8 st men det tyckte jag var lagom. Blir ju mysigare. =)

Sen efter julbordet så blev det bara jag och Mariana kvar.



Det var även den årliga Julfesten för alla som är i restaurangbranchen på Harrys. Den är varje år, och alltid på en söndag. =) De brukar vara väldigt roliga då alla är väldigt sociala och man träffar på mycket folk man känner. Så vi beslöt oss för att stanna kvar och se vad kvällen hade att erbjuda. Vi hade så himla skoj och på scen klev det upp ett riktigt roligt band.



Ett gäng gubbar som var klädda i sommarutstyrsel och hade en massa upplåsbara leksaker. Vad vi skrattade.

Alla var på så himla gott humör och det var roligt att knyta lite nya band inom branchen. Dock blev det en otroligt låååång kväll för oss eftersom att vi träffades redan 18.00 inför julbordet.
Sen kom jag i säng runt 03.30. Ändå rätt skapligt för en utekväll, men jag är ju inte van att gå och lägga mig så sent så jag har vart hur trött som helst idag. För givetvis så vaknade jag runt 8-tiden idag med. Så typsikt.

Men nu blir det att krama min älskade kudde och hoppas på att jag kan tvinga upp mig själv runt 7-tiden imorgon bitti.



Så God Natt gott folk! Hoppas eran helg har vart bra!

Jessi

Uttråkad.

Linus sitter o spelar sitt spel som han fick i för tidig julklapp utan mig. Jag gillar inte PS3. haha. Och jag har tråkigt. Så jag tänkte jag skulle lägga ut lite bilder kanske från senaste veckan? Ni gillar ju mycket bilder. =)




Här sjöng vi för min kära syster, vad är en födelsedagsfest utan en födelsedags sång?



Jag höll på att garva ihjäl mig när jag såg denna bild på mig och Sandra. Jag garvar fortfarande. Herregud! haha



Här ser man då den röda fläcken på Dannes skjorta.  Vi misstänker att det är läppglans.



Pappa öppnar en av sina presenter. Ser ni vad exalterad han är? =)



Christophe o Justin bowlar mot varandra.



Pärlan får lite omvårdnad på Pappas jobb. Jag har sagt det förut o jag säger det igen. Jag är så otroligt glad över att ha en far som jobbar som bilmekaniker. Annars hade allt som vi gjort på pärlan kostat mig några tusenlappar. Tack kära far. <3



Linus tog en fin bild på vägen hem i söndags. Han hade tråkigt så det var väldigt många foton på skog o andra bilar. =P

Jag får nog lägga ut fler bilder i ett annat inlägg. Blir ju så långt annars.

Jessi

Presentöppning.

Kom på att jag inte lagt ut bilder från förra helgen när vi var i Oxelösund. Får se om jag gör det på FB. Alla som läser här behöver ju inte veta allt. Man vet ju aldrig vad det finns för idioter annars som kommenterar. =P

På fredagen när vi kom upp så var det dags för syrrans födelsedagsfest. Jag hade kul. Jag tror de flesta hade kul. Hände en del mysterier som ingen vet något om. Tex varför var dannes vita skjorta svartfläckig baktill och rödfläckig framtill?  Haha rätt kul faktiskt. Vid 3 tiden knatade vi mot Läsestugan jag o Linus. Det är ju där vi bor när vi är uppe. Så smidigt. På vägen dit hittade vi två mobiltelefoner. Inte varje dag man gör det. Men vi gjorde vår goda gärning så ägarna fick tillbaks dom. Så nu kommer vi hamna i himlen. =P haha

På lördagen när vi vaknade var vi inte riktigt helt hundra, lite småslitna sådär. Men det hör ju till. =) Det blev en massa fixande och bakning innan det var dags för kalas nr 1 som var för min Far som fyllde år då och för min syster som fyllde år igår. Mycket trevligt var det. När kalasbesöket väl hade åkt åt vi den godaste middagen jag ätit på länge. Min mor är grym på att laga mat. Sen åkte vi ut till peterslund för kalas nr 2. =)

Det var för Lilla Alicia som fyller ett år den 30 dec. Det blir nog inte av att vi träffar de mer nu så vi firade henne då. Hon är nog den roligaste vi gett presenter till och vi alla satt o skrattade skrattade när hon fick sina leksaker.



Jag ställde fram presenterna till henne och hon tittade på paketen, gjorde roliga ljud o tittade på Sandra som: "Mamma, är de till mig? allihopa? Alla tre? får jag öppna dom?"



Detta var första paketet vi öppnade. (Jag fick hjälpa henne lite på traven.=)) Det var jätteskoj med allt som blinkade och ljuden.



Här hade hon fått en trumma som blinkade och lät med. Den var superskoj. Det roliga var att när vi kom så började hon nästan gråta så fort hon fick se Linus och han var läskig rätt länge... Tills hon fick leksaker. Då blev dom bundisar och hon var så otålig när han skulle sätta i batterierna till trumman. Haha var så roligt att se.

Det var himlans skoj! Nu ner till willys o handla bröd till tacosen vi ska äta idag. Givetvis glömde vi det igår. =P

Jessi


Gårdagen.

Igår var en lång dag. Kändes som att den aldrig skulle ta slut heller. Dagen började med att jag ringde och sjöng vackert med min hesa stämma till syster som fyllde år. Grattis igen i efterskott! Sen satte jag och Linus oss i varsina bilar och påbörjade den sista julhandeln till varandra. Vi har vart färdiga med alla andra rätt länge så igår åkte jag och handlade till honom o han till mig. Smidigt det är när man har två bilar.

Efter att flängande så åkte vi till Ica Maxi o storhandlade. Tycker det är så jobbigt att storhandla, tar sån tid med. Men det är skönt att ha det gjort och man behöver inte handla på ett tag. Vi åkte hem o åt mina hemgjorda köttbullar med potatismos o gräddsås. Riktigt gott.

Sen slog tröttheten bara till och vi blev så otroligt sega båda två. Vi satte på en film så maten fick smälta lite men somnade båda två i soffan en liten stund. Rätt skönt dock. Sen tänkte jag att jag sätter på tv:n. Men då funkade inga kanaler. Det gjorde det inte i förrgår heller men jag tänkte inte mer på det eftersom den där boxen kan få sina fnatt ibland.

Men jag ringde till tele2 och undrade varför mina kanaler som jag betalar för inte funkar. Jag är nog ingen rolig kund när jag är på det humöret och den stackars tjejen fick ta mycket frågor igår. Då visade det sig att de hade avslutat alla våra abonnemang from 1 dec. Vi ringde i sept och avslutade canal+ paketet vi hade och inget mer. Det hade blivit ett missförstånd där, men jag var fortfarande lite irriterad. Men tjejen jag pratade med var jätteduktig och skötte det snyggt. Så nu är det som vanligt igen.

Sen satte jag mig vid granen o tittade på alla paket, det hade ju tillkommit några paket där under som bla var till mig. Och så fick jag se detta:



Oj vad nyfiken jag är nu. Redan nu är det ju den bästa julen! Jag bara älskar Laila Bagge smyckena och tycker de är råsnygga. Jag undrar vilket smycke det är i.. Om det är örhängena jag önskat mig eller kanske halsbandet? hm.... Jag längtar till julafton!! =D


Jessi


Färdig gran!

Vi har pyntat färdigt granen nu och den är SÅ fin. =) Sebbe ville se med massa glitter o kulor. Haha det ska han få.



Visst blev den fin med alla kulor o glitter o paket under?



Det är så mysigt och jag bara älskar att sitta o mysa i soffan första kvällen man får upp julgranen. Då känns det verkligen att det är nära till Jul. =)

Har ni fått upp julgran än? =)

Jessi


Den finaste granen!

Den har jag! HA! Snart iaf. =P Idag var jag o köpte en PLASTgran. Bläää tänkte jag, men vi bestämde oss redan förra året för en plast detta år. Är lite krångligt med riktig när vi bor i lägenhet tre våningar upp som hinner barras ner ordentligt och att det inte finns någonstans att slänga granfan.

Så kl 9 åkte jag till Jula. Vi hade redan spanat in en där. Sen när Linus hade vaknat så monterade vi ihop den och tände lamporna.



Den lyser SKITFINT i verkligheten. Vi satte på glittret och kom på att vi behöver mer glitter. Så vi pyntade inte mer då.

Men så här ser den ut i kvällsljus.



WOW eller hur?  Jag hade inte så höga förväntningar på granen. Det har jag aldrig med en plastgran. Men jag o Linus är supernöjda med denna.

Jag vet två till som är supernöjda så fort kartongerna till julpyntet kommer fram..



Fling o Molly. Julen är den bästa tiden på året för dom, Speciellt julgranen. Oj vad den är rolig med allt glitter o kulor. För att inte tala om alla paket med snören som ligger under.


Men jag ska ta kort när den är helt färdig sen. Väntar på att min andra halva ska komma hem från ett möte med jobbet så vi kan lyssna på julmusik, dricka glögg o klä granen. DET är mys!

Jessi



Mmmm..

Detta sysslar jag med just nu...



Linus var helt överlycklig över att vakna till denna lukt. =) Goda blev dom.

Jessi

Bästa julreklamen.



Jag älskade verkligen denna reklam när jag var mindre, och gör den fortfarande. Det är nåt visst med den.  =) Tycker ni inte det?

Jessi

Del 8 - Ett ögonblick.

Hm, jag har funderat ett tag på vad för ögonblick jag ska skriva om. Jag har rätt många bra ögonblick i mitt liv. Men jag ska skriva om den dagen jag såg den snyggaste killen i mitt liv. Inte så svårt att lista ut vem..hehe.

Det var en höstdag i slutet på september 2005 då jag satt hemma och inte hade mycket att göra.Så jag satte mig vid datorn.. Lunarstorm rättare sagt. På den tiden var det ju Lunarstorm som gällde och jag var självklart medlem där. Där fanns det något som hette Lajv, där man kunde skriva något så kom man upp i typ 30 sek så alla kunde se.

På lajven ploppade det upp en kille som hette MetalMenic. Jag gick in på hans sida och kollade hans foton. Han var bland de snyggaste killar jag sett. Men jag tänkte att jag skiter i att skriva något till honom för han kommer inte skriva till mig ändå.

Dagen efter när jag gick in på min Lunarstorm så hade jag ett inlägg i loggen eller vad det nu hette från just Metalmenic. Jag blev helt chockad och svarade givetvis på hans inlägg. De inläggen blev till privata mejl som utvecklade sig till msn, sms och till sist telefonsamtal.

Det första jag sa till honom var: "Vilken jäkla dialekt du har" hahaha. Efter några månader pratande i telefon så bestämde vi oss för att åka på kryssningen. Den kryssningen gjorde mitt liv. När vi sedan kom hem från den så fick jag ett sms: "Vad sägs om att åka tåg nästa vecka?" Så veckan efter åkte jag tåg ner till Jönköping för att hälsa på honom.

Idag har vi vart tillsammans i 4,5 år. Vi är förlovade och håller på med att bygga hus. Vi har väldigt stora framtidsplaner ihop och våran kärlek till varandra är otroligt stark.

Men vet ni vad det EGENTLIGEN var som förde oss samman? Musiken. Men den dagen jag såg att jag fått ett inlägg från honom var nog ett av de bästa ögonblicken i mitt liv.



He's the love of my life.



Jessi

Del 7 - Min bästa vän.

Jag har aldrig haft bara EN bästa vän. Jag har många vänner som jag anser är lika bäst. Jag är inte en sån som tycker att den ena är bättre än den andra. Utan alla är lika bra och lika omtyckta av mig på olika sätt. Jag har och har haft otroligt bra vänner i mitt liv som alla haft en speciell plats i mitt hjärta. Speciellt de som man har vart med om så otroligt mycket ihop med, både bra och dåligt.

Jag skulle aldrig vilja byta ut mina vänner för något i världen och även om man inte hörs av så ofta så är det fortfarande lika kul att pratas o träffas. Blir aldrig det där stela. Jag har många gamla vänner som jag känt i hur många år som helst, halva livet rättare sagt. De som jag har en lång historia med, sen har jag de vänner jag kanske inte känt lika länge som jag har en kortare historia med. En äkta vän tycker om dig för den du är och står bakom dig till 100% oavsett vad du gör. Jag är glad att jag upplevt det och DET kallar jag en sorts kärlek.

Love u guys. <3

Del 6 - Min Dag.

Idag har jag vart ledig. Himla skönt då det var en del jag skulle fixa innan vi åker uppåt imorrn.

Linus hade jobbat natten till igår så jag väckte han runt 11 på förmiddagen, så åt vi lite frukost ihop. Våra dagar börjar rätt sent, men det är rätt skönt för jag vaknar ju oftast runt 9. Då hinner man bli hungrig tills det är dags för frukost.

Linus blev hämtad av Li vid 12 tiden för en tripp ut till deras morfar i Ölmstad och jag åkte ner till stan. Hade lite ärenden där nere. Jisses vad folk det var redan nu. Jättesvårt att hitta parkering och långa köer i butikerna. Efter ett bra tag tog jag en sväng förbi Ica Maxi o handlade lite mat.

När jag var klar där så åkte jag upp till a6 o systemet för att inhandla morgondagens dricka. Jag dricker ju bara mörk öl. Så himla gott. Sen fick pärlan lite mat i sig så nu är hon pigg o glad med.

Det blev några timmar där allt som allt och jag var helt slut när jag kom hem. Linus kom hem samtidigt som mig så vi gjorde lite mat o hade de myyys.  =)

När han åkte till jobbet så satte jag mig i soffan framför en film o mös med mina kissar. Perfekt dag o kväll.

Jessi

Gott Gott Gott.

Idag åt jag nåt som jag tyckte var riktigt gott. Varken jag eller Linus är sånna som har köper färdiga rätter o sånt från frysdisken. Pytt i panna o sånt har vi väl köpt, men förra gången vi var o handlade så ville han testa en paj. Så han köpte en, men det fanns ingen som föll mig i smaken så då såg jag sopporna. Jag är en riktigt sucker för soppor och tycker det är supergott.

Så jag hittade denna:



Den åt jag idag och fy fabian vad den var god. Denna tycker jag verkligen ni ska testa om ni gillar soppor. Perfekt en dag där man kanske inte är vrålhungrig men måste ha nåt varmt att äta. MM MM MM! Den ska jag köpa fler gånger.

Jessi

Del 5 - Vad är kärlek?

Hm.. Det är en rätt knepig fråga. Det beror lite på hur man definerar den och vad man själv anser. Jag anser att kärlek finns överallt. Och att den vinner över allt.

Föräldrar, Barn, Livskamrat, Syskon, Djur, Vänner, Hemmet, musik, Saker, jobb, Högtider, mat.. u name it.

Det finns en viss kärlek till allt. Självklart älskar man ju inte sina barn på samma sätt som man älskar spaghetti o köttfärsås. Men är det något man tycker om, eller älskar så är det ju en viss kärlek. Eller hur? It surrounds us.


Now I'm Mad.

Detta är det sista svaret jag kommer ge till dig "anonym". Sen tänker jag inte ödlsa mer tid på dig. Detta kommer heller inte vara ett snällt inlägg, men jag är inte snäll.

För det första så går det faktiskt söka reda på mer saker än enbart ort och vilket bolag du har. Jag tänker inte säga hur, but i did it. Sen så behöver jag inte göra det eftersom jag redan från början vetat vem du är.Inte så svårt att lista ut med tanke på att det inte finns så många som skulle reagera på detta.  

Att du hamnade på min blogg av en händelse efter att ha hört "snack" om det inlägget är ren o skär jävla bullshit. Det finns väldigt väldigt få som ens skulle reagera på det inlägget. Sen är det otroligt tragiskt om "folk" inte har något annat att prata om än mitt inlägg där jag skrev att de var skit. Jag kan garantera att det finns värre saker att tänka, skriva o tala om. So get a life!

Sen pratar du om att JAG ska vara en vuxen människa, men du. Det du gjorde var knappast att bete sig vuxet, för det första hade du inte lagt dig i o för det andra så hade du inte "hotat", enbart för att skänka mig en eftertanke. Men jag ska säga en sak. Jag var VÄL medveten om vad jag skrev och jag ångrar inte för fem öre att jag skrev det.

Och sen att jag skrev fel som jag gjorde? NEWSFLASH! Det är min jävla blogg och jag skriver hur jävla mycket skit jag vill i den. Och att jag ska tänka på hur jag själv vill bli behandlad och att de ska ha en chans o förklara sig? Shit alltså. VAD exakt är det de ska få en chans att förklara sig för?

Jag har fått min beskärda del av förklaringar o ursäkter som är ren dynga i mina öron, Det gör inte det som hänt ogjort och det finns en ANLEDNING till att jag ser de som the bad guys. As hole! Det är inget jag bara har bestämt mig för, utan de (inte alla) har betett sig som århundradets jävla svin och det finns polisanmälningar. 

Men JAG ska tänka på hur DE mår. Tycker jag låter vettigt. Undrar om DE tänkte på hur JAG mådde? NEJ, det gjorde de inte. Därav skit-stämpeln! Sen att dra igång något? OMG. Om "folk" reagerar på detta så är det verkligen att göra en höna av en fjäder. Står inga namn nämda eller något. Herregud alltså, än är inte den sista idioten född.  

SO FUCK OFF!  

Till Anonym.

Nu börjar jag bli trött på att folk ska kommentera anonymt trots att jag rätt lätt kan lista ut vem du är. Det var inte så svårt att spåra dig heller för den delen. Självklart kan jag publicera de kommentarerna du skrev om det är det du vill. Men jag tycker det är onödigt att vända så mycket folk mot dig..=P

Att jag vart otrogen är ingen hemlighet och det står jag för. Så ditt försök till att "skada mig" eller hota eller vad det nu är du försöker med funkar inte. Jag kan vara riktigt riktigt riktigt ärlig om varför jag skrev kommentaren "the rest were shit." Det var enbart för att provocera. Jag visste att folk som läste min blogg som inte kommenterat förut skulle göra det nu. Och det är inte så svårt att räkna ut vilka som skulle reagera på en sådan kommentar.

Att man kan ta åt sig, reagera på en sån kommentar tycker jag med är rätt skoj. Att jag lyckades med provoceringen.

Sorry. Jag tar inte åt mig av det du skrev nu heller. Alla vi har något i bagaget. Även du! =P



Jessi


Kors i taket.

Kors i taket vad många inlägg det kommer från mig idag. =P Vi skulle egentligen städat idag, men jag har lite ont i magen idag så jag vill helst bara ta det lugnt och spara krafterna till kvällens jobb. Fick det redan igår på jobbet så jag gick hem lite tidigare. Så jag sitter vid datorn o Linus spelar sitt spel som han fick i för tidig julklapp av mig. Katterna är busiga o springer runt som galningar i lägenheten.



Han är helt inne i sitt spel o det ser lite roligt ut när han ska svänga med bilen för han svänger med hela kroppen. haha.

På Fredag åker vi upp till Oxelösund. Ska bli härligt att träffa familjen, speciellt mor min då jag inte träffat henne sen min födelsedag i September. Men som vanligt när vi åker upp så är det fullspäckat schema. Nu ska vi upp o fira lite födelsedagar. Rättare sagt Pappas, syrrans o Allis. Sen en födelsedagsfest på det. Och nånstans med alla kalas o allt så ska pappa fixa med min bil. Det tar ju ett tag. Jag hade hoppats på att få träffa lite vänner emellan allt. Men som det ser ut just nu är det lite tajt med tid.



Det är rätt mycket grejer som står i lilla rummet. En jäkla massa flyttkartonger bla. De två som är uppfällda är det en massa julklappar i. Vi har sorterat upp hans familj o min eftersom det blir två julfiranden för oss. De pappkassarna som står ska vi ha med oss upp i helgen till alla födelsedagsbarn. Ska bli mys.

That's it for now.

Jessi

Det här åt jag idag.

Då var det dags för nästa kategori i listan. Det här åt jag idag. Men eftersom jag inte ätit något annat idag än frukost så får det väl bli på det. =P



Så här ser min frukost ut varje dag. Eller ja, ibland skippar jag yoghurten o muslin beroende på hur hungrig jag är. Men mucho gott! =)

Jessi

Hahaha Jag tycker det är kul!

Nu är det någon "anonym" Person som har blivit upprörd över mitt inlägg "min första kärlek". Jag har ju mina aningar. Men jag tycker det är lite fegt att skriva ett argt inlägg som man tror gör mig upprörd utan att skriva ett namn. Det säger mer om dig än om mig.

Tyvärr så tar jag inte åt mig. Speciellt inte när man startar ett inlägg med "ryktet säger." Jag skiter fullständigt i vad det går för rykten om mig, och om det nu går rykten om mig så måste folk tycka jag är intressant på ett eller annat sätt.

Jag har aldrig någonsin påstått att jag är felfri eller perfekt, eller aldrig gjort något dumt i hela mitt liv. Så jag vet inte vad probemet är.

Men du "anonym" Come clean med ditt namn så kan vi ha en diskussion ist. Det finns alltid mer bakom historierna.



Jessi

Mina föräldrar.

Ja då ska jag skriva om mina föräldrar. De är faktiskt rätt coola föräldrar. Det tycker iaf alla andra utom jag. =P

Min mor heter Anna-Lisa Kristina Gaal men kallas för Lissi. Säger man Anna-Lisa så dödar hon en med blicken 25 ggr om. Haha. Alla i lilla Oxelösund vet vem min mamma är, jag undrar vad hon gjort för att bli så "känd" hm... Jag har fått mycket av min personlighet efter henne. So they say. Så hon är ungefär som mig, fast lite mer bitter o lättirriterad. Ja den ni! Hennes största Passion här i livet heter BON JOVI. Hon har hjärntvättat oss med denna karl sen vi föddes. Hon föddes i Oxelösund o har bott där hela livet.. tror jag iaf.

När det väl kommer till kritan, hur mycket vet man egentligen om sina föräldrar? Tåls att tänka på.

Min Far heter Jan-Åke Anders Nilsson o han har inget smeknamn. Min far är född i vällinge nere i skåne men kom hit som tonåring. Han tillhör raggarkulturen så det är raggarbilar plus den musiken som tillhör som gäller.
Jag var väldigt lik min far till utseendet som lite och är nog det fortfarande. Han är rätt tystlåten av sig och har inte så mkt att säga, men när det väl kommer några ord så är det oftast väldigt torr humor från hans sida eller till och med lite smart. Kind of funny.



Dom är väldigt olika dom där två. Pappa är lugnet och mamma stormen. Hahaha. 


They Rock!


Jessi


Freedom!

ÄNTLIGEN har de börjar riva byggnadställningen som vi haft utanför varenda fönster i snart fyra månaders tid.
Vi är så glada! Men man känner sig som ett djur som setat i bur och sen kommer ut i friheten ungefär. Känns jättekonstigt att alla pelare o skit är borta, att det går gubbar utanför fönstrena hela tiden. Och vad ljust det blev i lägenheten nu! Hahaha

Stört.

Jessi

Min första Kärlek.

Som jag sa så kommer jag nog skriva dessa kategorier lite när jag känner för det. =P Annars kommer jag tröttna. Men det kan ju bli spännande.
Detta ska alltså handla om min första Kärlek, men den personen finns inte för mig eller kvar i mitt hjärta på något sätt. Så jag tycker inte den personen är värd att nämnas. Däremot kan jag berätta om min stora Kärlek.

Det är ju Linus. Det säger jag inte för att jag idag är tillsammans med honom, utan för att det faktiskt är så. När jag träffade honom var jag övertygad att det var något fel på honom. För det hade det vart på alla andra killar jag träffat. Antingen manipulativa, kontrollerande, dubbelspelande, våldsamma, drogkära osv osv osv. Eller min allra första pojkvän jag hade, Peter, var det faktiskt inget fel på. But the rest were shit.

Jag var övertygad om att det inte existerade bra killar som inte hade någon av de egenskaperna. Jag var skeptisk mot alla killar och någon form av tillit fanns inte. Tills jag träffade honom. Jag brukar säga att han är min riddare i skinande rustning på den vita hästen. Hahaha men han är det. Han är helt underbar och fantastisk på alla sätt som går. Det är han jag vill ha en framtid med, skaffa barn med. Jag har aldrig känt en större kärlek än med honom. Faktiskt.

Orden Jag Älskar Dig har en helt annan mening när jag säger det till honom än om man jämför med någon annan jag sagt det till. Jag skulle göra vad som helst för honom, springa till världens ände, ta en kula för honom, kämpa to the last man.



Den här bilden togs när vi hade vart tillsammans kanske 2-3 månader och Linus var o hälsade på mig uppe i Nyköping. Här var vi på OT med några av mina vänner. Vi ser så små ut. Haha och när man tittar på bilderna från i början av vårt förhållande så känns det som evigheter sen och att vi vart tillsammans halva livet.


I'll be there for you
These five words I swear to you
When you breathe I want to be the air for you
I'll be there for you
I'd live and I'd die for you
Steal the sun from the sky for you
Words can't say what a love can do
I'll be there for you



Jessi


Om mig.

Jaha here we go.

Jessica Emma Gaal heter ju då jag och är redan 25 år gammal. Jag hade velat stanna vid 23 års ålder, det tycker jag är en perfekt ålder. Nu vill jag inte bli äldre. Ja,bor ju då i Jönköping och har gjort det sen fyra år tillbaks. Jag stormtrivs verkligen här och kommer inte flytta härifrån. Jag flyttade hit pga Linus, Vi träffades på Lunarstorm (hehe) för snart fem år sen. Det klickade mellan oss på en gång och det var musiken som förde oss ihop. Om det är nån som vill veta hela den storyn så får ni säga till. 
 
Jag är född i Nyköping och vi bodde i ett skitområde som jag gärna vill bomba någongång i mitt liv... Brandkärr. Vi bodde där mina första sju år och de åren var nog de hemskaste åren i mitt liv. Men sen kom den dagen då jag kom hem från skolan och mamma undrade om jag ville flytta till Oxelösund. Det var inget svårt övervägande.

Så vi flyttade till Oxelösund och där bodde jag i tio år innan jag (tro det eller ej) flyttade tillbaka till min far i Brandkärr. Jag gick då på gymnasiet inriktning Hotell och Restaurang. Gymnasietiden var nog den bästa tiden i mitt liv (skolmässigt) och om jag kunde vrida tillbaka klockan till då så skulle jag nog göra det.

Musiken är en av mina passioner i livet. Hårdrocken då förstås, inget annat trams. Dock tycker jag om o dansa till club musik. Lite svårt att dansa till Slipknot. Men jag älskar att lyssna på musik dygnet runt och vet inte riktigt vad jag skulle göra utan den.

Som person är jag oftast väldigt glad och full av hyss. Jag älskar att driva med andra människor och hitta på bus. Ett gott skratt förlänger ju livet. Men sen har jag ju den envisa och tempramentsfulla sidan. Min mormor säger att jag har fått de båda delarna från både mormor och morfar. Mormor är från Finland så envisheten har jag fått därifrån och Morfar från Ungern så mitt temprament därifrån.

Sicken blandning alltså. Så när jag blir arg, då blir jag riktigt arg. Men det är sällan jag blir det, ibland kan jag bli lite småirriterad på speciellt jobbet men jag har inga problem med att säga ifrån eller säga vad jag tycker o tänker. Jag skäms inte för mycket och har inga problem med att bjuda på mig själv.. =P

That's about it.








30 dagar.

Satt och läste runt på lite olika bloggar när jag hittade en 30-dagars utmaning hos Soffiz. Då tänkte jag att det är ju perfekt när jag har sån bloggtorka och känner mig negativ. Sen får ni veta mina djupaste hemligheter.. Moahaha.. Ne då, men ni får veta lite mer om mig som ni kan skvallra om senare. =P

 Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Då ska jag skriva om detta varje dag. Då blir det ju garanterat ett inlägg varje dag. Men inte säkert jag orkar genom hela. Det återstå att se. Fast det lär nog mer bli så att jag skriver om det när jag känner för det. Att det kanske blir tre kategorier på en dag. Who knows!

Jessi

Sacre Bleu..

Hade ingen aning om vad jag skulle skriva till rubrik så jag tog det första som dök upp i huvudet på mig. Sitter nerkurad i soffan med en kopp te och jordens huvudvärk. Jag gav Idol en chans till men Olle öppnade med en skitlåt så jag bytte kanal. Har inte sett en enda fredagsfinal mer än de första två och sen förra fredagen. Jag tycker denna Idol säsong är den sämsta hittills. Annars har jag tyckt det vart rätt roligt att titta på, men inte i år. För mig finns bara en vinnare och det är Jay. Han är den enda jag tycker är värdig vinnartiteln.

Men visst påminner han lite om Kurt Cobain o Nirvana? Jag tycker nog lite det faktiskt.

Jag har egentligen ingen blogglust just idag. Jag skulle kunna skriva om Ullaredstrippen och hur duktig jag faktiskt är på att inte slösa pengar på onödigt skit. Att jag faktiskt bara köpte julklappar o presenter o ett par strumpor till mig själv. Jag skulle kunna skriva om att biljäveln pajade när vi kom hem på kvällen o stod nere på torpa i -16 o vi inte kom någonstans.

Men det gör jag inte.

Jessi