Maiden Here We Come!

Idag var vi och hämtade ut våra biljetter.



Åhhh jag längtar något grymt! Nu var det så länge sen vi var på konsert. Och jag tror det kommer vara Maidens sista vända hit. De börjar bli rätt gamla. =P Men dom är så j*kla grymma live och mitt mål denna gång med kommer vara att stå långst fram. Iaf hamna i första inhängnaden.

Sen hoppas jag verkligen på att Disturbed kommer snart igen så jag får stå o dregla på min blivande man. =P


Haha men dom är med grymma och det lyckligaste ögonblicket i mitt liv var nog faktiskt när jag var på den förra Disturbed konserten och stod där längst fram. Så många år som jag hade väntat på att få se dom live.

Ja, jag säger det: Lyckan i livet är musik. Iaf för mig.

Råby Fruarna.


Jag har ju glömt berätta att förra torsdagen så var vi kallade till ett informationsmöte på Kommunen angående tomterna och området. Det var väldigt intressant, där informerade de om vad som är tillåtet/inte tillåtet, V/A, bygglov, bygglovsanmälan, vad vi ska ha nybyggnadskartan till, Elen, Kvalitetsansvarig o en massa allmän information. Jag är glad att vi båda gick på det mötet för att det var mycket man skulle tänka på som man kanske inte hade kommit på själv.

Men det roligaste med det mötet var att vi fick träffa alla våra blivande grannar. Det var riktigt spännande måste jag säga. Det var två par som var ungefär i våran ålder, sen var det från 35 och uppåt. Det var en himla salig blandning på människor. Men jag tror det kan bli kul. Han tror det kommer bli nya Råby-fruarna. Jag tror mer på Desperate Housewives... =P

Det ska bli kul iaf.


Svar till Sebbe: Jo kanske det, men jag tror på att det är en bra bil. Min far har jobbat med VW i 25 år så jag känner mig rätt trygg om de skulle hända något. Blir inga större kostnader för mig heller. Sen gillar jag dom bilarna. Min far har alltid haft en VW o det har aldrig vart några större problem med dom. Så jag tror du hade lite otur där. Men tack för omtanken! =)



Vr000000m!

Idag ska jag ut o åka massa med min lilla pärla. =)



Ni får lite fler bilder.



Jag är helt kär i min lilla fina blåa fara. Den är rolig att köra, mycket piggare än vad jag trodde den skulle vara. Årsmodell -98. Motor-1,6.

Igårkväll när Linus åkt till jobbet blev jag sugen på något till kvällen och så kom jag på att jag kan ju åka ner till Ica Maxi när jag vill! Så jag tog min lilla blå pärla och åkte ner dit o handlade massa snask till mig. =)



Min kväll igår var ju räddad. Naturgodis is the shit. Fy tusan vad gott det är. Speciellt de runda chipsen. Mm Mm Mm.

Snart ska jag väcka min andra halva så ska vi ut o åka med min pärla. Jag ska fixa besiktningstid, bilstereo, fylla på olja, en spricka i rutan, vinterdäck o lite smått o gått. Sen ska jag städa o tvätta pärlan lite med. Det ska bli kul. 

Jag har setat i 1,5 timme nu och ringt runt till lite olika försäkringsbolag med, men jag hittade till slut ett som jag ärnöjd med. Det är hutlöst vilka priser vissa tar. Och med tanke på att jag inte har en ny bil så vill jag inte betala hur mycket som helst heller. 

Ne göra sig iordning o rulla iväg. Weei!  

Min Bil. =)

Jag har letat en bil rätt länge eftersom vi behöver två bilar sen när vi flyttar till huset. Så jag har börjat i god tid att leta ifall man hittar något kap. Annars så kommer jag stå där i Mars o behöva en bil o bara ta första bästa skit man hittar.

Jag har ringt på rätt många bilar, men haft oturen att de vart sålda. Idag ringde jag på en Renault Megane som vi åkte och tittade på. Men den kändes inte bra alls. O de va mycket fel på den. Sen när vi åkte därifrån ringde jag på en Vw Polo som jag har haft span på. Så den åkte vi o tittade på.

Den blev min. =)



Min lilla Pärla. Jag är helnöjd. Känns lite ovant att köra den iom att jag bara kört nya bilar. Men den är toppen!

Vad tycker ni? =)


Ja jag säger då det.

Är det bara jag som tycker att det enbart visas skit på tv nuförtiden? Det finns vissa bra program/serier som Desperate Housewives, Vampire Diaries, CSI o Criminal Minds som är bra. Men resten är ju bara skit. Alltså serier som Ullared, Paradise Hotel, Kungarna av Tylösand,lite sällskap o sv New-York fruar är ju bara ren o skär dynga. Ullared förstår jag inte riktigt vad folk tycker är så underhållande.

Paradise Hotel o Kungarna av Tylösand är ju de värsta. Man kan lika gärna hyra en p-rulle o titta på. Haha men nästan iaf för det enda de gör är ju att pippa o pippa o pippa.
New York fruar har jag på på tv:n i bakgrunden. Men jag vet inte, bara för att man är rik ska man vara blåst med?

Ja jag har mycket åsikter om skiten som visas på tv nuförtiden.Svårast har jag för Filip o Fredrik. Men det är bara för att jag har träffat de IRL o Fredrik var en riktigt otrevlig, snobbig, arrogant besserwisser.  Men nåt svenskt program som jag faktiskt tycker är bra är lyxfällan. Jag fattar inte riktigt hur folk tänker där, eller tänker de verkligen?

Tycker ni det som visas på tv är bra?


Hjulen börjar snurra.

Ja nu börjar äntligen hjulen snurra vad gäller husbygget. =) I fredags fick vi äntligen den där nybyggnadskartan som har tagit sådan tid. Det är alltså tre pappersbitar över hur tomten ser ut. Jag förstår inte riktigt varför det tog fyra veckor eller varför den kostar 6000:- (!!!). Men men tydligen nödvändigt.

Så idag var vi på möte med våran säljare Erica. Hon är helt underbar och det känns så bra med henne. Hon har svar på tal och är ärlig om vad vi EGENTLIGEN behöver. Det vi gjorde idag var att kolla över hur vi vill ha det med tillvalen. Vad vi vill ha för golv, om vi ska ta egna golv, väggar, fönster, storlek på fönster, dörrar, tak och en miljarder andra tillval.

Vi gick genom detta för några månader sen men nu har vi ju ändrat oss lite. Vi tog till FLER tillval men kom ner i summa med en ca 15.000:-. Det gillar vi. =) Sen skickades det in lite papper och ansökningar om bla bygglovet idag. Så nu börjar det kännas att det är på väg. Nu kommer det ta ca 2 v innan nästa möte med henne då vi ska skicka in fabriksordern.

Det vi ska göra under dessa två veckor är att kolla över olika entrepenörer ang markarbetet och få lite offerter från olika ställen samt hitta en kvalitetsansvarig som ska följa oss under hela bygget och se till att allt går rätt till.
Sen ska vi på möte med kommunen på torsdag där vi bla får träffa våra blivande grannar. Det är mest ett info möte om hur det kommer bli därute samt om vi har funderingar och frågor.


Det blir nog asbra detta. Väldigt spännande är det och mycket forskning kring allt blir det. =P


"De e Robin Hood ja vill ha!"

Vi har precis kollat på nyinspelningen av Robin Hood med Russel Crowe. Den är väldigt egen måste jag säga. Är lite tvärtemot "legenden om robin hood." Men har ändå fått med mycket bra. Men jag tycker faktiskt att den var bra.  Så den tycker jag ni ska se.

Dagen idag har bestått utav husvisning, Kina mat, Uno spel och filmtittande. Vi tog med oss Linda och Andreas på husvisning idag, det var ett precis likadant hus som vi ska bygga så vi tar varje chans vi får att titta på det. Alltid kul att få lite ideer.  =)

Efter det åkte vi till en kina restaurang i Huskvarna. Servicen sög, men maten var supergod så det kanske blir hämtmat där nångång.Vi äter inte ute alls ofta längre. Dels pga mina magproblem. Det finns sällan nåt på menyn som jag kan äta utan att behöva ändra halva måltiden. Och jag kan tycka det är lite småjobbigt att behöva hålla på så. Samma sak när man blir bjuden på middag hos folk. Men men.. that's life och jag har börjat vänja mig nu.. efter ca 2 år.. 

Vi sa hejdå till Linda och Andreas och åkte sedan ner till Lisa och Andreas för att lämna hans present. Det blev även ett parti UNO innan vi åkte hem. Familjen Eek gillar UNO väldigt mycket så det blir lite spelkvällar ibland. Mysigt tycker jag.

Sen åkte vi och hyrde Robin Hood och myste ner oss i soffan alla fyra. Nu blir det nog läggdags. Möte med Älvsbyhus imorgon kl 11. Uppdaterar efter det! 



Mina tre hjärtan. <3



 

Tjejkväll!

Igår hade jag bjudit hem Maja, Fia o Mariana för en tjejkväll. Vi hade det jätte trevligt och det blev vilda diskussioner. Hahaa.



Jag hade fixat lite ostar, frukt o choklad till kvällen. Vi alla älskar ostar o kex lika mycket, så vi åt tills vi hade ont i magen. =P



Och så här såg jag ut under kvällen. Detta var nog en av få gånger som jag blev nöjd med håret.

Sen (hör och häpna) så tog jag faktiskt inte så mycket bilder på krogen. Det blev väl kanske 7st lr nåt. (!!! Jag som annars knäcker extra som paparazzi) Men det var mycket dans. =P Vi dansade o dansade o dansade. Hade så himla kul med vår battle att jag faktiskt glömde bort kameran helt. Det är roligt när man stöter på killar som faktiskt kan dansa och bjuda på sig själva. Det finns de som inte kan dansa och står med samma move hela kvällen eller hoppar upp o ner. De finns de som tror att de kan dansa asbra men i själva verket ser ut som puckon. Sen finns det en liten liten procent som faktiskt kan dansa.

Vi tjejer stötte på ett gäng sånna killar som bjuder på sig själva och kan dansa. Sen var det igång. Vi tog nog upp hela dansgolvet. Haha. Det var en himlans snurrande o flängande på oss tjejer överallt, och vi försökte ju bara bräcka varandra hela tiden. Det var så galet kul alltså.


Ideer behövs!

Nu är det så att Linus födelsedag närmar sig. Det är ca en månad kvar och det är dags att börja tänka på presenter till honom. Jag brukar vara påhittig, men i år står det helt still. Han önskar sig lite filmer, men det får han VARJE år plus i julklapp. Och det blir det säkert denna födelsedag med. =P Han blir ju glad för minsta lilla, så det behöver inte vara nåt storslaget..men jag har ingen aning.

Vad brukar du ge till din kille/bror i present/julklapp?

Eller om du är kille själv och läser, vad får du i present?

Jag är väldigt tacksam för svar på detta. Jag behöver inspireras lite. =)

För övrigt så håller de fortfarande på att renovera taket precis ovanför oss. Så det har ju vart ytterligare en vecka med lite taskig sömn.



Dom är bra duktiga på att skita ner med!! Det som till hör oss är möblerna, grillen och ölen till höger. Sen var det himla tur att vi inte satt på balkongen när den där lilla balken med en j*vla massa rostiga spikar i blåste ner. Eller att den inte träffade fönstret. Jag ska skälla på grabbarna lite. Skräp kan jag ta men inte flygande stålbalkar!




Bättre sent än aldrig!

Jag kom på att jag inte lagt in bilder från min 25-års fest som dessutom blev utflyttningsfest. För några fler fester innan vi flyttar blir det inte i denna lägenhet. Vi kommer ha fullt upp med allt annat kring huset som kommer kräva både tid och energi.

Men här kommer lite bilder iaf! =)



Lite suddig bild. Givetvis var de ju ölspelet vi spelade.



Det var vi tjejer som stod för shotandet.



Den traditionella bilden på mig, Martina och Robin. Denna var nog den bästa hittills.



I'm sorrounded by fans.. =P



Vi tycker om att kramas. =)



En del av folket som sov över i vår lilla lägenhet. Trångt vart det. =P

Nu ska jag fixa mig lite middag innan det är dags att gå iväg till jobb nr 2 för dagen.

Hej svejs.


Bättre bilder!

Först ska jag svara på Soffiz fråga: Nej, de renoverar taket, lägger nya takpannor. Och vi bor ju högst upp så det är därför det låter så fruktansvärt mycket. =)

Jag har setat två kvällar irad nu i flera timmar framför Älvsbyhus forum på nätet. Den sidan är skitbra, där står allt man ska tänka på, tips, negativa saker, positiva saker. Ja allt som har med bygget att göra. Och jag vet inte hur många sidor jag har antecknat. Men det är väldigt intressant och man får mer koll på saker och ting, och framför allt kan man spara ruskigt mycket pengar om man väljer andra tillval och firmor.

Men nu till saken. Jag hittade bilder på ett sånt hus som vi ska bygga. Det heter Ägir. =P Men samma takfärg och samma husfärg som vi ev kommer ha. Så får ni se mer hur det blir.



Eller ja, vi kommer nog ta en ljusare nyans av det gråa. Om det nu blir grått i slutändan. =P Det har vi ju inte sett än.



Inbyggt garage (gud så underbart!). Fast vi kommer ha två garageportar. Men vi har bestämt oss för plattor på garageuppfarten ist för asfalt.



Så här ser det ut på baksidan i vinkeln, men vi kommer ha ca dubbelt så stora fönster och mycket bredare samt helglasad altandörr.

Vad tror ni om det?  Om ni har frågor så fråga på så ska jag försöka besvara dom så gott jag kan. Kanske nån av er funderar på att bygga hus? =)

Ja, det är mycket som man måste tänka på. Men kul är det!




Nu orkar jag inte mer!

Idag vaknade vi första gången kl 07.19 av att de borrade, Sen dess har det vart konstant borrande, smällande, vibrerande i golven (vilket blir i sängen med.) och dunkande. Men jag låg kvar i sängen för jag visste att det har fikarast kl 9. Då blir det tyst och man kan sova en 20-30 min innan det börjar igen.



Ja dom är ju precis utanför o över sovrummet med....

Men hur trött o grinig jag än känner mig så tycker jag så synd om Linus. Han slutar ju kl 5 på morgonen och behöver sina timmars sömn för att orka jobba nästa natt igen. han får ca1,5 - 2 timmar innan de sätter igång o sen låter det så här hela dagen. Arbetarna slutar ju kl 16 o Linus börjar kl 17, så han hinner ju inte sova något på em heller. Jag är bara orolig att han ska somna bakom ratten lr  nåt när han jobbar natten när han är så trött som han är.



Utanför köket har vi en stor lyftkran som låter...



så här ser det ut på balkongen, dom har inkräktat där med.

Så just nu bor vi i ett fängelse som låter otroligt mycket. Men imorrn är det helg och då är arbetarna lediga, gissa om vi ska sova då! En veckas dålig sömn börjar kännas nu.


O dom ska hålla på till NOV!