Vår lilla räddare.



Ja Putte är vår lilla räddare. Han kom in i våra liv när vi som mest behövde det, men minst trodde det. Vi hade inte alls planerat att skaffa hund, vi hade pratat om det. Men det gällde många år framöver. Vi har inte sett oss själva som hundmänniskor och vi har absolut trott att vi inte haft tid till det.

Men så kom den dagen då jag erbjöd mig att hjälpa Lisa och Andreas med Putte. Efter att vi hade haft honom några dagar så kom vi alla överens om att Putte skulle få bo hos oss permanent iom att vi skulle flytta ut på landet till ett hus och de kände att de inte kunde ge honom lika mycket tid sen lilla Miranda kom. Vi kände att vi ville hjälpa till där. Det är ju trots allt det familjen är till för eller hur? 

Hade det inte vart Putte hade vi aldrig tagit en hund eller erbjudit oss. Lisa och Andreas har ju haft honom sen han var valp så vi visste ju lite vad vi fick och vi var inte helt främmande människor för honom. Det har tagit tid för oss att lära känna honom och för han att lära känna oss, Men det har vart en spännande resa hittills och vi har inte ångrat oss en endaste minut att vi tog honom.

Det vi var mest oroliga för var om han skulle trivas hos oss och må bra. Många har sagt att han har blivit en helt annan hund sen han kom till oss, då på ett positivt sätt. Jag tror det är lantluften som gör honom gott, han älskar att bara kunna springa rätt ut på åkrarna och jaga alla fåglar eller springa efter cyklister.

Han har blivit en del av vår lilla familj nu och vi kan inte tänka oss ett liv utan honom, han är vår lilla Fnaskis. Vårt lilla glädjepaket som vi brukar kalla honom. Man vaknar alltid upp med ett leende på läpparna när han kommer och ska väcka en. Han är ju bara så bedårande söt och han älskar verkligen morgonmys med matte och husse.

Han älskar även sin kossa som han måste ha när han ska sova.


Och även sina bollar som han vill leka med efter att man ätit frukost. Men det gäller att hålla i sina leksaker så inte kissarna tar dom.



Han är en sån liten charmknutte och han har charmat alla i området här nu. Det är som vi säger, är inte Putte välkommen så kommer inte vi.

Kontentan av detta inlägg är att han är det bästa som någonsin hänt oss!!!



Vär älskade lilla Fnaskis! <3

Jessi


Är sommaren här nu?

Nu vill jag ha sommar, men idag har det kännts som om att den var här. På dagen åkte vi till svärmor och Linus hjälpte henne med att sätta upp rullgardiner. Vi träffade även på Miranda som var ute med sin motorcykel. Hon är så himlans söt alltså. =)
 
Efter middagen idag så gick Linus för att vila lite inför hans nattjobb, men jag hade för en gångs skull lite energi och det var superfint väder ute, så jag högg tag i en pensel o fortsatte att måla lite.



Jag kom lite längre på min påbörjade vägg. Det tar verkligen lång tid, men det kommer bli fint när det blir klart. Förutom att man får lite ont i handen o armen så är det faktiskt lite kul att måla. =)



Vårt hus från lite längre avstånd. Nu har Jan-Åke och hans familj flyttat in i huset brevid oss med, så nu är vi inte ensamma på gatan. =P



Sen skulle jag o Putte gå på promenad, vi brukar gå denna vägen. Den fortsätter en bra bit efter ladan....



Men Putte ville bara leka med sin pinne som han hittat. Han älskar att springa den biten o kasta pinne, men han glömmer lite bort ibland att han även har behov som måste göras. =P Min lilla Fnaskis. =)

Ne nu är både jag o Putte jätte trötta o lite småfrusna, var nog i solen lite för länge. Så nu har vi mysstund i soffan. Ska se om jag hittar min kabel så jag kan föra över bider från mobilen. Tog en jättesöt bild på Fnaskis idag. =)

Jessi

Mors dag.

Har ni firat era mammor idag på mors dag? Och grattis till alla mammor!!! =) På förmiddagen idag så hade vi bestämt att bjuda Anne på morsdag middag. Linus systrar var med osså och vi alla åt så vi storknade. Planen var väl egentligen att grilla, men det var inte riktigt väder till det så det blev tacos. Jag tycker det är så bra med tacos för det är något alla äter.



Det är så underbart med ett stort kök och ett köksbord som alla får plats runt. Det blir helt plötsligt mycket roligare och trevligare att bjuda hem folk på mat.



Miranda fick ligga på golvet med sina leksaker så länge.



Kissarna var supernyfikna på Miranda och undrade vad hon var för nåt, de smög sig fram väldigt försiktigt o nosade. Som ni ser så står Molly nära blöjan här o vi misstänker att Miranda pruttade för Molly blev livrädd helt plötsligt o sprang därifrån. Hahahaha.

Just nu sitter jag och äter på en tuttifrutti rem som jag köpte på marknaden igår, den är supergod och jag har någon som sitter o tigger...



Han smyger upp bakom skärmen o tror inte att jag ser honom. hahaha så söt. Det var så skönt när han kom hem idag, han har tillbringat natten hos Farmor. Det tackar vi för! =)

Ne nu lite kvällsmat o en film på det kanske.

Jessi



Lördagkväll.

Nu bara spottar jag ut inlägg, men jag får passa på för veckan som kommer jobbar jag JÄTTEmycket så jag kommer nog inte ha tid och energi till att sitta här.

Igår var planen först att vi skulle gå ut på krogen, men både jag o Linus kände inte alls för det. Vet inte om det var de dåliga vädret lr vad det var. Men helt off var vi.

Så vi gick på bio med Jens o Gard, på Fast & Furious 5. Den var grym. Vi alla var nog överens om att det var den bästa av alla dem filmerna. Riktigt sevärd med andra ord.

Vi hade sen planerat att gå och äta en bit mat och bara ta en lugn kväll. Vi hamnade på Twin och deras mat där är ju så himla bra så vi var supernöjda allihopa. Vi tog en öl till maten, o en till, o en till o sen satt vi i våra diskussioner som vi brukar fastna i och helt plötsligt var kl 02. =O



Haha jag vet inte riktigt vad Gard pekar på här, men det kan ha vart en brud. Mycket brudsnack o skratt blev det och vi hade en supertrevlig kväll. =)

Jessi

Håll dina fiender nära.

Dessa två förstår jag mig inte på, de bråkar dagligen o fightas. Flera gånger per dag. Men ändå ligger de brevid varandra och sover..



Knäppa är de. =P

Jessi

Li 25 år.

I torsdags fyllde Li hela 25 år. hurra hurra hurra hurra!! =) Linus jobbade, men jag och Putte åkte dit med lite presenter och åt god tårta.



Putte var snäll och hjälpte Li med paketöppningen. =)



Hon fick bla en Tassimo kaffemaskin. =)



Vi fick en supergod jordgubb/maräng tårta som Lisa hade bakat. Hon är riktigt duktig på tårtor. =)



Men Miranda fick äta majskrokar, men lika nöjd för det var hon. =)



Putte hade givetvis sin fluga på sig, man måste vara finklädd när man går på kalas. =)

Det var en supertrevlig kväll och Li var nöjd med allt, det var ju huvudsaken. =)

Jessi

Färg o sten.

I veckan som gick så fick vi hem 1 ton grus som dumpades på vår framsida.



Vi ska fixa iordning lite på framsidan, men vi måste vänta tills marken har torkat innan vi börjar harva. Men jag tror det kommer bli superbra. Det är lite roligt att hålla på o småpula lite. Vill bara att det dåliga vädret kan släppa nu.

Men vi hade en fin dag här ute förra veckan, så då passade vi på att hugga tag i en varsin pensel o burk med färg.



Tid tar det men det blir nog bra. Detta är bara grundfärgen men den är i nästan samma färg som den vanliga färgen, så jag tror det blir superbra. Hoppas bara på fint väder i veckan som kommer så vi kan måla lite mer. =)


Jessi

Smörgåstårta en helt vanlig ons.

Nu var det superlänge sen jag kom med något inlägg, men jag har faktiskt inte haft tiden lr lusten att sitta o knåpa ihop ett. Min dator börjar ge upp nu så det tar sån tid att skriva ett, speciellt om jag ska lägga upp bilder med. Men min snälla far har lovat att köpa en ny dator till mig när han vinner storvinsten. =P

Idag så fick vi besök utav mormor, mamma o syster. Det var första gången som mormor var här nere och hälsade på i det nya huset och hon var helt lyrisk. =)

Lite bilder från dagen:



Mamma hade med sig en present till Putte, och han blev överlycklig. Han stod o hoppade medans hon klippte bort alla lapparna. =P



Sen såg vi att hon hade glömt en lapp, men inte fick hon ta tillbaka fåret utan fight.. =P Fåret var ju hans nu.



Kissarna fick osså leksaker, som Putte tycke var rolig. Men Fling har gjort klart för honom nu att det är hennes leksak och inte Puttes. =)



Vi hade köpt smörgåstårta till lunch. =) MM MM MM!!! Fast den jag gör är faktiskt godast.. =P



Och till fika hade jag bakat plopprutor. Mormors favoritgodis är plopp och hon hade hittat ett recept som hon undrade ifall jag kunde göra åt henne. =)


Det var denna dag. Jag och Linus sitter nu i varsin ände i soffan super trötta och ska kolla en ny serie som vi köpt. The walking dead. är det nån som sett den?


Jessi


Första grillningen.

För en vecka sen hade vi vår första grillning här ute i huset. Var första ordentliga grillningen för i år med faktiskt. Eller ja, vi har ju grillat korv på engångsgrill ute i Ölmstad med. =)



Grabbarna grus vid grillen. Putte hjälpte ju givetvis med, han gillar ju kött. =P Jag längtar tills nästa år då vi förhoppningsvis har en gräsmatta o altan. Men just nu duger detta väldigt bra, det är skönt att bara kunna gå ut o tända grillen.



Det blev en hel del smarrigt och mätta blev vi. Jag vet dock inte varför Linus ser så bitter ut. =P

Ne nu sitter Putte och har panik för att hans studsboll hamnade under soffan, bara att rota fram den sen blir det sängen för oss två.

Jessi

Det är tur man får hjälp ibland.

Idag har det spöregnat hela långa dagen och sånna dagar är inte roligt att ha hund på, speciellt inte när det är en sån fruktansvärd lera som det är här ute. Men iaf. Jag och Linus har setat vid köksbordet hela dagen och ringt en massa behövliga samtal och ordnat upp lite saker samt lagt ut lite annonser på blocket.
Och jag säger det, att det är tur man har någon som hjälper en med det:



Putte har tagit tag i elräkningarna. Han skäller ut dem för att de debiterar oss för mycket.


Jessi

Solstrålen Miranda.

För ca en vecka sen var Miranda här och hälsade på, med Lisa då förstås. ;P O nu börjar hon bli så himla rolig och charmig. =)



Här upptäckte hon sina skor. Hhahaha, speciellt kardborrebanden på dom. Det var verkligen jättespännande och jag försökte lära henne hur man öppnar o stänger jättemånga gånger. Vi fick oss ett gott skratt. =) <3


Jessi


Arbetarsöndag?

Här ute är det full rulle varje dag, utom söndagar. Då är det precis dött här ute. Man ser bara de som är ute med sina hundar eller kanske på någon promenad om det är fint väder. Där vi bor arbetar man inte på söndagar. Alla har det som vilodag... Utom vi... Idag när vi vaknade beslutade vi oss att göra något åt trappen på framsidan. Vi har ju väldiga sättningar i marken på vår tomt så det är riktigt stora gropar. En av de groparna var under trappen så den var helt sne och vinglig.

Det såg förjävligt ut. Vi hade en hög med makadam på baksidan och häromdagen införskaffade vi oss en skottkärra så vi fyllde igen hålen med makadam o la på trappen ist.



Så nu behöver man inte vara orolig för att ramla när man ska gå på den och den står riktigt stadigt. Beroende på väder så ska vi fixa lite på framsidan i veckan hade vi tänkt. Men nu såg vi att det skulle regna hela veckan så vi får se hur det blir med det.

Fling har vart ute idag i sele. Ja, jag fick på henne sele efter mycket kämpande. Och jag släppte ut henne, men hon blev mest livrädd o platt på marken. hahaha. Däremot gillar båda katterna speglarna vi har. De har fått en riktig tjing på speglar. Igår hittade Molly så här:



De är så dumme de där två. De gillar speciellt badrumsspegeln.. Häromdagen stod fling o jamade på sin egen spegelbild.. 

Idag har jag pyntat lite i sovrumsfönstrena med. 

 

Det blev lite bättre. =)

 

Love. =)



Lite stenar o hjärtan. Jag vill ha ett par Lila ljuslyktor där i mitten. Ska bara hitta dem först. =P


Det var det, nu ska jag försöka få i Putte hans mat. Idag har han en sån dag där han inte vill äta.. Dom dagarna är inte lätt att få i honom mat, men äta bör man...


Jessi



Kraftansträngning

Igår gjorde jag o Linus en bra kraftansträngning innan jag skulle åka o jobba. Vi fick väl upp-packat iaf en 15 kartonger, vilket jag tycker var yber bra. Det är fortfarande många kvar men en bit på vägen är vi nu.
Ser ju inte ut som kaos i kartongrummet än iaf. =P



Jag satte upp tavlorna övanför tv:n. Linus var dönervös när jag gick förbi honom med hammare, spik, tummstock o en stol. Så han släppte allt han gjorde och gick efter för att se vad jag skulle göra. Han tror inte jag kan göra något själv, och framför allt inte så att det blir bra. =P Men de där tavlorna hänger exakt lika på cm.. Så de så!





Vi har fått upp dvd-skåpen och våra hundratals filmer. Vi trodde vi skulle få jättemycket plats över iom att vi köpte det tredje dvd-skåpet, men det fick vi ju inte.



Vi har även ytterligare ett skåp med bara dvd-boxar. Brevid Puttes lekhörna. Men han är aldrig i sin lekhörna o leker utan han tar med lekhörnan till resten av hela huset.



Spelkartongerna har vi även packat upp, är lite trångt i spelskåpet o detta funkar ju inte om jag ska fortsätta samla på mina monopol.......Dom har fått en plats högst upp o där är det trångt.

Ne nu ska vi alla i familjen äta lite frukost sen ska jag iväg och jobba.


Jessi

Svart som natten.

Natten till igår var lite småcreepy måste jag säga. Jag kom hem från jobbet kl 01 i Onsdagskväll, gick ut med hunden o dök rätt ner i sängen sen. Jag var verkligen skittrött, men kunde inte sova. Var väl antagligen övertrött. Sen började Fling leka med sin prasselboll o det gjorde ju inte saken bättre. Sen blev det tyst, katterna gick o la sig o jag lyckades äntligen somna närmare kl 03..

Vid 03.30 vaknar jag av att Putte står o morrar som tusan, han börjar sedan skälla o skälla o skälla. Han skäller aldrig på nätterna även om han hör ljud ute, han skäller inte ens när Linus kommer hem kl 5. Jag försökte få honom att bli tyst, men han gav sig inte. Öronen var bakåt o han visade tänderna. Den hunden är INTE aggressiv på något sätt men då var han förbannad. på vad?

Han stod alltså inne i sovrummet i dörrposten och tittade ut i resten av huset. Jag sa åt honom att gå o titta som han alltid gör, men han vek inte en cm från mig. Det läskiga var att jag såg att han följde något med blicken. Katterna hade redan sprungit och gömt sig.

Jag fick då känslan av att någon var i huset. Så jag fick panik. Total panik. Själv hemma var jag ju med förstås. Det var ju precis kolsvart i huset och gatubelysningen utanför har de inte fått igång så kolsvart ute var det med förutom de lampor vi har på huset.

Jag lyfte luren o ringde Linus livrädd o sa att han fick komma hem, jag vågade ju inte heller gå ut i huset o titta, speciellt inte eftersom att hunden betedde sig som han gjorde. Så Linus hade gasen i botten hela vägen ut hit och fick gå en runda i och utanför huset. Ingen av oss såg något och jag vet faktiskt inte vad Putte såg o hörde. Men det var läskigt som tusan och jag hade jäkla problem att sova själv natten till idag med. Men det ger väl med sig.

Det kanske var ett spöke?




Lr en inbrottstjuv?




Ja jag vet inte, men jag tar nog hellre ett spöke än en inbrottstjuv. Så nu har jag lite tillhyggen brevid sängen. Ska åka o köpa ett basebollträ med. För nu känner jag mig inte trygg för fem öre.


Kanske lite fällor på tomten? ;P


Jessi

Äckliga baciller!

Jag håller på o bli förkyld. :( tyvärr blir jag alltid sjuk när jag har träffat Alicia. Men de senaste gångerna har det bara setat i någon dag lr två. Jag hoppas på det denna gång med, Men jag blir alltid ordentligt förkyld 2 ggr per år. En gång på hösten o en gång på våren. O våren är ju här nu. Men jag tänkte skippa vårförkylningen denna gång. Ne nu ska jag faktiskt gå o lägga mig. Behöver sova lite tror jag. För övrigt trivs vi väldigt bra i huset. Både vi och djuren. Putte bara älskar att springa på åkrarna och kissarna gillar de stora ytorna och att de kommer ner till marknivå. Molly har äntligen börjat gå upp i vikt. Vi har försökt att få henne gå upp i vikt i snart 3 år, Men allt som krävdes var ett hus. :) god natt. / Jessi

Bildbomb!

Massa massa massa bilder. =)



Tvättstugan är fortfarande ett bombnedslag, då vi inte riktigt prioriterat att få den färdig.. Men det kommer. =) Tvättkorgar o röda mattor har jag fått in iaf. O en nyklippt Fnaskis är intresserad av kattsanden som katterna haft ut där.



I sovrummet har vi fått upp rullgardiner. O vi vill nog faktiskt inte ha så mycket mer där. Kanske nåt fint i fönstret.



Nattduksborden, Lr hyllorna kanske man ska säga, har vi fått upp. Vi snodde iden från Li att bara köpa småhyllor o sätta upp. Blir inga lådor med massa skit man sparar då. En tavla har vi fått upp med, O putte han går med mig o fotar i varje rum. =)



Köket börjar bli lite iordning med. Gjorde mycket att få upp tavlan, lampan o stereon. Än har vi inga gardiner där, men vi är inte överens. =P



Hallen är osså färdig nu. =) Skönt att ha ett golv.




Vardagsrummet när jag står i köket.



Så här ser det ut sett från hallen när man kommer in. Putte har sin lekhörna bakom soffan. =P Saknas lite gardiner där med.



Putte är så nöjd att fönsterna inte är så högt upp nu, utan han kan sätta sig i soffan o titta ut o dagdrömma lite. =) Min lilla Fnaskis. <3

Ne nu måste jag till mormor en sväng o käka lite frulle.

Hej svejs!

Jessi


Toaletterna

Nu är jag hemma hos syster i Oxelösund och passar på o lånar hennes dator så jag kan lägga upp mina bilder som jag tjatat om. =)

Toaletterna är som sagt helt färdiga nu. Eller ja, vi ska väl inreda lite till i badrummet innan vi ä nöjda, Men inga hantverkare behövs mer där iaf.



Golvet är lite renare än sist, men jisses vad svårt det är att få bort allt byggdam o fogrester o kalkavlagringar. Men vi ska ha lite limegrönt som brytfärg där inne. Så tråkigt med bara vitt o svart.



Toalocket har jag bytt ut o så har jag satt upp lite fina ljusstakar. (Som jag hoppas mina små kissar inte välter ner.)



Även vaserna o blommorna ligger rätt mycket i riskzonen. men jag tror faktiskt att de kan överleva rätt länge. O det är så skönt med dubbelhandfat, nu slipper linus gnälla över mina sminkrester o jag över hans tandkrämsfläckar. Nu kan vi skita ner vårt eget! =)



På lilla toan bryter vi av med lite rosa. Varken jag eller Linus är nåt större fan av färgen rosa, men detta blev faktiskt rätt fint. Spegeln o tavlan har jag inte fått upp på väggen än. =P



Så ser tavlan ut som jag ska sätta upp på väggen.


Ja jag får nog ta ett till inlägg med lite övriga bilder, för annars blir nog detta för långt. =)


Men visst blev det bra på toaletterna? =)


Jessi


Fem år.

Idag har jag och Linus vart tillsammans i fem år! Känns som en evighet. Jag har svårt att komma ihåg mitt liv innan jag träffade linus o flyttade ner. Mest kanske för att jag förträngt mycket? Vi har iaf köpt oss en varsin bakelse och firat. Jag har även fått ett yber fint laila bagge halsband. :-D eftersom vi båda jobbar i helgen ska vi ut o äta på twin nästa helg tänkte vi. Var evigheter sen vi gjorde det, o vi var ändå ute o åt rätt ofta förut. Jag saknar verkligen internet. Har hur mycket bilder som helst som jag vill lägga ut i bloggen. Toaletterna är färdiga iaf. Hantverkarna var idag och gjorde det sista. Det börjar bli så fint. :) Men det är fortfarande en arbetsplats lite här o var. Ska försöka hitta nåt ställe som Syrran kan sova på. :-P ska strax åka o hämta henne vid bussen, vi ska jobba i gränna imorrn. :) tror det är tredje eller fjärde året som jag är där o jobbar. Ne nu ska jag fixa lite. Hantverkarna stökade ner så förbaskat! O byggdammet har jag fortfarande inte fått bort trots att jag städar 3 ggr per dag! Jessi

Orka!

Jag är bitter, sur o irriterad. Mest för att det finns alltför mycket idioter på denna planet. Och sen för att inget går som det ska, det är inget jag tänker skriva om här då jag vet att det finns vissa människor som läser min blogg som inte har ett skit med det att göra.

Sitter på jobbet så kan inte lägga upp bilder. Har massa bilder i min kamera som vill in på bloggen. =P

Oj, nu kommer Linus o hämtar mig..Hinner inte skriva mer. Vi ska åka o köpa lite byråer, har lite kasst med förvaring. =P

Jessi

Boende i huset.

Nu har vi flyttat in i huset och det är så himla skönt att slippa lägenheten. Hinner inte sitta här så länge så jag slänger bara upp lite bilder. Vårt internet funkar ju fortfarande inte så jag sitter hos svärmor och lånar hennes dator.



Vi började rensa upp lite igår. Detta är Före rensningen.



Detta är efter. Så nu har vi ett vardagsrum. =)



Så här ser badrummet ut nu. Golvet är lite skitigt och det är lite småfix kvar. Men det blir riktigt snyggt och det är stort. =) Superlyxigt. =)



Fläktkåpan o spishällen är nu osså på plats. Vi är riktigt nöjda med köket, eller ja, vi är nöjda med allt. =)



Golvet i hallen är inte färdigt än, men det kommer Micke imorrn och gör. Hatthyllorna har vi fått upp Iaf.

Nu börjar det likna ett hem, men vi har fortfarande väldigt mycket att pyssla med. Ett golv som ska läggas, Michael Jackson ska målas, ett trettiotal kartonger att tömma, ett garage att rensa samt måla o en altan att byggas. så det är en del kvar.

Nu ska vi åka o hjälpa Jens att bygga lite möbler. =)

Jessi