Bye bye sweden!

Nu ska vi åka om 30 min så jag tänkte bara säga hejdå och önska er en bra vecka här hemma i sverige. Nu kommer ni inte få läsa något av mig förens ons nästa vecka.

Ha det så bra alla!

Bye bye sweden!

Nu ska vi åka om 30 min så jag tänkte bara säga hejdå och önska er en bra vecka här hemma i sverige. Nu kommer ni inte få läsa något av mig förens ons nästa vecka.

Ha det så bra alla!

Dan före dopparedan.

Så känns det idag, imorgon vid den här tiden sitter vi på landvetter och väntar på att få gå på planet. Jag kommer vara lika nervös som vanligt eftersom att jag inte tycker om att flyga och tror att planet ska störta.

Vi har haft en städ-dag här hemma idag. Frostat av frysen, gjort rent den, Städat ur ugnen, Fläkten, bakom spisen. Ja jag drog nog ut allt i köket som gick att dra ut och städade. Linus fick ta resten av lägenheten. =P Han ville inte vara i köket o städa allt det. Under tiden har vi tvättat med, en massa sängkläder som jag hittade när jag rensade linneskåpet. Jag ville tvätta om dom. Dom var inte skitiga eller så men det är bara sån fixide jag fick. Jag har många fixideer faktiskt.

Så vi 7 imorse var vi nere i tvättstugan och strax efter 8 åkte vi ner till Holmgrens och lämnade in bilnycklarna som inte ville fungera som de skulle. Sändarna i nycklarna hade gett upp så ibland när man ska gå till bilen (alltid på de mest offentliga platserna.) Och ska låsa upp så händer inte ett jota när du trycker på knappen. Vilket gör att du får ta nyckeln och öppna i dörren, men då går ju larmet igång och alla runt omkring tittar på en som om att man försöker stjäla bilen. Jag tycker det är en liten obehaglig situation. Men nu slipper vi det!

Efter vi var klara med nycklar,städning och tvätt runt halv 12 åkte vi ner på stan och åt lunch på Chili Thai med Lisa och Andreas. Det är mongolisk buffe där och jag kan äta hur mycket som helst. Vilket jag gjorde så nu har jag ont i magen. Sen var det rätt skönt att komma hem till en städad lägenhet. Men nu blev jag jättetrött när jag satte mig i soffan så jag får väl hitta på något annat att göra.

Senare kommer Fidde på middag (usch, jag vill inte ha mer mat.) när han slutat jobbet, så ska han kolla över lite med kissarna. Ska bli så skönt att komma iväg imorrn från alla måsten och till sol.

Vad har ni gjort idag?

Grillning och ytterligare bullbak.

Nu sitter jag här och väntar på att tiden ska gå. Har redan gjort en del idag. Halv 9 imorse började jag baka bullar (igen). Dom andra försvann rätt snabbt och jag tänkte frysa in lite till min födelsedag. Sen ge en påse till Fidde för att han är kattvakt. Sen började vi tömma frysen på mat och vi kunde slänga ungefär 2 ica kassar. Det är väldigt mycket mat. Jag åkte ner till torpa där Linus ena syster och mamma bor. Lånade Lisas frys för all mat vi ska spara medans våran rinner av sig.

Gick in en sväng till svärmor med o kollade in kisseungarna. Dom är ju så förbaskat söta nu. Efter det åkte jag i spöregnet upp till jobbet en sväng och hälsade på. Hade även med mig lite bullar dit. Jag hade tänkt åka till a6 idag, hittade en jättesnygg tub top där för bara 99:-. Fråga mig inte varför jag inte köpte den då, men det gjorde jag inte. Men sen kom jag på att det är söndag, Och att gå in på a6 en helg är att vara självmordsbenägen ungefär. Det är en sån otrolig folkmassa där då.

Så nu har vi äitt lite lunch, ska ner till svärmor en sväng igen med lite bullar och sen ut till Linda och Jens för lite grillning. Vi hade väldigt mycket kött som tar mycket plats i frysen. Så vi tar med det till dom.

Nu är det bara imorrn kvar sen åker vi på tisdag! woho!

Har ni tänkt på vad många uppdateringar ni fått denna vecka? =P Hoppas ni haft en bra helg.

Nagelfil.

Jag har kommit fram till att jag måste skaffa en nagelfil.(ni hör hur intressant detta inlägg kommer bli. =P) Jag har fått så långa naglar att det är jobbigt. Vill inte klippa för då flisar dom. Jag har aldrig haft så långa o fina naglar i hela mitt liv. (jag är en sån som river på mina naglar.) Nu har jag faktiskt väldigt kvinnliga händer.

Jaja, jag ska sluta babbla om mina naglar. Rätt ointressant. Vi är för en stund sen hemkommna efter denna eftermiddag/kväll. Vi åkte iväg strax innan fyra och mötte upp Linda o Jens utanför O'learys. Där åt vi mycket god mat. Älskar deras pasta och vitlöksbröd. Dregel säger jag bara. Bion började strax innan sex och den var faktiskt rätt bra. När den började tänkte jag: "va fan är detta för film?". Men det blev bättre sen. Det är nog inte riktigt den uppfattningen man får utav den filmen när man ser trailern. Mycket humor i den faktiskt. Brad Pitt är så himla lysande, han gör verkligen hela filmen.

Sen åkte vi till Ica Maxi och jag köpte på mig ett lager med kissemat, så dom ska klara sig nu när vi är borta en vecka. Fidde är snäll och tittar till mina små under veckan. Lite nervös är jag med tanke på hur det gick förra året. Men Fidde vet att jag bränner ner hans lägenhet om det händer dom något.. Dom är mina små guldklimpar. =) Så puttinuttigt va? =P

Jag ska försöka få bort Linus från det där förbaskade spelet. Nu börjar jag bli trött faktiskt. Det blir inget Boda Borg för oss imorgon. =( Lisa och Andreas kunde inte hitta någon hundvakt till lilla Putte. Lite tråkigt, jag hade sett fram emot det. Men vi är ju lediga 2 veckor efter Bulgarien med så vi kan säkert ta det då.

God natt på er!

Lagom Lördag

Idag tog vi sovmorgon till 8 men låg kvar o segade till tjugo i 9. Det blev rätt sent igår så vi var rätt trötta idag faktiskt. Vi åkte iväg strax innan 18 och mötte upp alla utanför grekrestaurangen. De hade sagt att de hade kvällsbuffe så vi alla var ju sugna och inställda på den. Men när vi väl kommer så hade dom ingen buffe. Blev lite besviken faktiskt, för att säger dom att de ska ha buffe så tycker jag at dom ska ha det med. Men vi tog någon annan färdigkomponerad 3-rätters. Förrätten var greksallad med brushetta. Jag bara älskar greksallad med massa fetaost. Varmrätten fick jag fläskfile med klyftpotatis och pyttelite sås. Så det var det torraste jag någonsin ätit. Ingen hit. Desserten var väl inte så överdrivet god heller, men det gick o pina i sig.

Men vi hade trevligt iaf och det var ju det som var huvudsaken.



Lisa, Andreas och LInus.



Linda och svärmor.



Li, Jens och Svärfar.



Jag och Linda plus en naken staty.



Uffe och inredningen på restaurangen.

Det är alla som ska med till Bulgarien, utom Gustav som inte kunde vara med. Efter middagen åkte jag och Linus hem för att titta på senaste Rambo filmen. Jag har aldrig vart något större fan av dom filmerna, men den var faktiskt helt okej. Det var inte så jättemycket fokus på sylvester stallone o de gillar jag.

Ikväll ska vi gå och äta med Linda och Jens för att sen gå på bio och se Quentin Tarantinos nya film, Inglorious Basterds med Brad Pitt. Både jag och Linus gillar filmer som utspelar sig från andra världskriget så det ska bli intressant faktiskt.


Ne nu ska jag aktivera mina katter lite. Dom sover hela dagarna och röjer på nätterna. Ändring på det!!

Vad gör ni denna helg?

Bullbak o grek mat.

Jag ligger väldigt bra här i mitt hörn i soffan nu med musik i öronen o datan plus en katt  knät. Linus sitter o kollar på en av våra konsert dvd:er med Alice Cooper. Jag tycker väl lite att gubben har gjort sitt, men skulle ändå vara intressant och se live eftersom han har sånna shower. Han kommer till sverige o Linus vill gå, får se om jag följer med. Nu var det längesen jag var på konsert, börjar få lite abstinens fakiskt. Tycker Maiden eller Disturbed kan komma snart igen.

Vi har faktiskt vart och farit hela förmiddagen idag. Jag var på elgiganten och köpte mig ett minneskort till mobilen. Jag tror jag är en väldigt jobbig kund, en sån kund som ska ha det jag vill ha. (även om det är slut.) och frågar miljarder frågor. Jag hade suckat åt mig själv om jag jobbat på ett sånt ställe och mött mig själv. haha. Någon mer som är så?
Men jag är nöjd iaf för jag fick all min musik i mobilen nu och det är det viktigaste.

Igår bakade BÅDE jag och Linus bullar. Det var nog första gången jag gjorde det själv. Min mormor har ju alltid skickat 15 påsar i veckan så jag har ju aldrig behövt. Men de blev skitgoda för att vara första-gångs-bullar. 



Han hjälpte mig faktiskt rätt mycket med bakningen. =)



Mina blev pyttesmå för att linus roffade åt sig all deg så jag fick inte så mycket att arbeta med. =P

Ne nu blir det lite mer slö tid innan vi ska iväg och äta Grekiskt på Atena ikväll med alla som ska med till Bulgarien.

So long

Höstrensning.

Igår var vi uppe innan tuppen, för att vara mer exkakt kl 06.50. Vi hade tvätt-tid mellan 07-11 på förmiddagen. Nu när vi har semester kan vi ställa om dygnet lite och få ut mer utav dagarna. Så vi går upp vid 7-8 varje dag helt frivilligt. Haha men det är så skönt och jag sover iaf bättre på nätterna för jag blir trött på ett helt annat sätt. Och framför allt, somnar tidigare.

Mellan tvättningarna så fick vi ett ryck. Jag i Linneskåpet och Linus i vårt lilla förråd i lägenheten. Vi slet ut allt som fanns och började rensa. Herregud säger jag bara. Jag trodde aldrig att vi hade så mycket skräp som vi hade sparat på. Linus är ju den med som vill spara för att "det kan vara bra att ha". Medans jag är mer den som kör no mercy stilen och slänger allt jag inte använt på ett halvår.



Allt detta är för mig ett under....



......hur det fick plats där inne. Molly var jätteduktig och hjälpte matte.


Men jag slängde ungefär 90% av allt som var där i. Inte så populärt av min sambo, men det behöves ju. Vartför ska man spara på massa skit som ligger och tar plats när man inte använder det? någon som känner igen det?



Allt detta fick Linus bort från förrådet, så nu kan man faktiskt gå in i det igen, helt otroligt va. Hahaha. Men det var skönt att ha det gjort så imorse var vi på sortergården och slängde allt. Det blev två vändor med bilen och då får vi ändå in väldigt mycket i saaben.

Jag är verkligen jättetrött idag och Linus vill att jag ska baka bullar till honom. Funderar faktiskt på det, var flera år sen jag bakade bullar och det finns ju inget godare än nybakta bullar med saft.... mmmm..

Vad har ni gjort idag?

Skomöbel

Nu är det nog dags för en liten uppdatering här igen. Vet inte om jag får göra det till två inlägg. Kan ju inte ha hur långt som helst. Vi får se. Vi har haft fullt upp nu i 2 dagar. I tisdags började dagen med ett möte på banken kl 10.00. Vi fick vårat lånelöfte och vi kan i stort sett börja bygga vårt hus så fort vi hittar tomt. Väldigt positivt måste jag säga. Men vi ska vänta lite o spara lite mer pengar. Bättre med för mycket än för lite. Men jag vill helst ha det nu! Linus är helt besatt av hustanken. Sen for vi till Ikea där vi käkade lunch och shoppade lite, bla denna möbel:



En skomöbel. Det blev jättebra eftersom alla skor inte fick plats i skohyllan.



Jättesmidigt faktiskt. =P

Sen efter några timmar på Ikea åkte vi hem till Svärmor på lite fika. Jag kelade rätt mycket med kisseungarna, dom har blivit så söta nu.



...



Visst är dom söta? Tycker dom är så söta när de går med svansen rätt upp och vinglar lite. Jag har på tal om popcorn hittat mitt drömsovrum på Ikea. Det är EXAKT så som jag vill ha det, känns nästan som om dom tagit det rätt ur mitt huvud. Finns verkligen inget jag skulle vilja ändra på och jag vet inte hur många gånger jag har vart där och fotat det.

Men efter vi hade vart hos Linus mamma så blev det storhandling på Ica Maxi, och varje gång vi storhandlar åker vi på avstämmning. Aldrig när man bara handlar några få varor utan när man har en halv vagn full med saker, DÅ, Då åker vi på avstämmning. Sen var vi så hungriga så vi åkte till Sir Simons och åt. Efter det skulle vi gått på husvisningen men vi var så fruktansvärt trötta att vi inte orkade. Vi vill ändå inte bo i ett hus som ligger 3m från motorvägen.

Det får nog bli två inlägg.

En vecka kvar.

Idag är det bara en vecka kvar tills vi åker till Bulgarien. Det ska bli så skönt att komma iväg till lite värme och sol, för det har jag inte fått så mycket av denna sommar. Så här blek som jag är nu har jag nog aldrig vart. Speciellt nu när det börjar bli höst med så är det extra skönt att komma iväg.

Det som står på schemat idag är att kl 10.00 ska vi vara på banken för möte och kl 17.00 ska vi gå på husvisning. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på tiden där emellan. Linus ville en sväng till Ikea och jag vill shoppa så det är ju en rätt bra kombination. =P

Märker ni vad tidigt jag är uppe idag? =)

Vad ska ni göra idag?

Halta Lotta.

Ja det är jag det. Igår var vi på kalas hos min kusin som blev hela 12 år. Efter kalaset skulle jag köra hem mormor och när vi går mot bilen trampar jag på något som känns som en vass sten som man brukar kunna trampa på ibland. Jag går ett steg till och kände att det satt kvar. Så jag stannar och tittar under foten för att ta bort det som jag trodde fastnat i skosulan och besvärade mig.

Under skon satt det en liten gren, när jag skulle ta bort den kände jag att den satt fast i foten och det gjorde skitont. Jag sa till mormor att den sitter fast i foten. Då tar hon ett fast grepp om mitt smalben och sliter ut den. Helt brutal var hon. Hennes ögon var stora som jordglobar när hon såg att det var en 2,5 cm lång tagg som satt i min fot. Jag fick mer eller mindre panik. Den smärtan var inte alls skön o den taggen var inte nådig. Så ca 1-1,5 cm gick rätt in i foten.

Det gick inte heller så bra o köra hem henne för det var en sån pulserande smärta så det kändes som om foten domnat bort, så jag kände inte pedalerna. Givetvis var det ju höger fot med som jag måste gasa o bromsa med. Så nu går jag som en invalid och haltar och foten där taggen gick in är dubbelt så stor. Så jag får inte in den i skor heller. Och jag ska köra hem till Jönköping idag........ Men som tur är finns ju farthållaren.. =) Så jag hoppas det ska gå bra.

Ska strax köra min morbror, mina kusiner o syrran till skavsta som ska till Danmark, sen bär det av till dom småländska skogarna igen. Ska bli skönt o komma hem nu när Linus med gått på sin semester.

KANSKE återkommer senare med lite bilder från min vistelse här uppe.

Vad gör ni idag?

Äntligen!!

Nu sitter jag här i soffan och mår riktigt bra. Har jobbat idag men gick hem vid halv 9 tiden. Det innebär att jag nu går på min semester!! Den här dagen har jag längtat efter i två månader medans jag kämpat som ett djur på jobbet. Så i fyra veckor slipper jag gå dit nu. Helt underbart är det. Dessutom är det bara 12 dagar kvar tills vi åker till Bulgarien med. =)

Min andra halva har varit på Liseberg hela dagen.. Utan mig... =( Men han sa att han hade vunnit massor av saker till mig. =) Återstå att se vad det är när han kommer hem, om jag nu orkar hålla mig vaken så länge. Men jag får väl börja packa det jag ska ha med mig upp till Nyköping imorrn så kanske jag orkar.

Åker som sagt upp till Nyköping/Oxelösund imorgon och hälsar på familj och vänner. Det ska bli jättekul,var så länge sen jag träffade alla. Jag hoppas bara det är bra väder imorgon bitti när jag åker. Linus var snäll och lät mig ta bilen över helgen fastän han jobbar. Men det är mycket smidigare att åka 2 timmar med bil än 4 timmar med buss.


Har så mycket planer på g......=)

Sju kassar fattigare.

Jag sitter här och håller på att avlida. klockan är  just nu 23.35 på kvällen och vi har 28 grader varmt i lägenheten. Det är helt sjukt hur varmt det blir i denna lägenhet på somrarna. Frukostid så hinner mjölken man häller upp i glaset bli ljummen och osten påbörjar sin smältningsprocess. DÅ är det varmt. Jag vill ha ac.

Jag har tillbringat min kväll med att rensa mina klädlådor. Det är inget jag gör ofta kan jag säga, det är så tråkigt och tar sån tid. Blev inte så mycket slängt idag som det brukar kunna bli när jag rensar. Det som jag inte förstår är hur f*n jag får plats med alla mina kläder i dom lådorna. Helt otroligt.



Det här var det jag slängde. inte så stor hög ändå...



Närmare 7 kassar fick jag ihop. På 4 lådor....



Molly o Fling är väldigt hjälpsamma.

Det lustiga är att mina lådor är lika fulla fortfarande efter att 7 kassar har försvunnit.. Men är det nån som kan få in mycket saker på litet utrymme så är det jag. Linus bara skakar på huvudet. hahaha.

Ne nu är det ju C.S.I dags för mig. Varje vardag ligger jag här i sängen kl 23 och kollar på det. Jag bara älskar den serien.

Godnatt på er!!

En lååång dag!

Den här dagen började med att vi tog en sovmorgon. Har haft så svårt att sova lite längre nu på mornarna när det är så varmt och jag har vart sjuk. Men idag kunde jag sova ända till kl 10. De ni! Sen åt vi frukost och vid halv 1 bar det iväg till a6. Jag var på jakt efter någon variant av vit blus som jag ska jobba i på bröllopet imorgon. Gärna en som jag kan använda till vardags med så inte pengarna kastas i sjön. Efter en titt inne på H&M hittade jag det jag sökte efter.

Vi åkte sedan ner till Ica Maxi och handlade med oss lite fika och blommor för att sedan åka ner till Linus mamma på en fika. Blommorna samt en platta öl fick Andreas för att han klarade körkortet idag!! GRATTIS!!! Verkligen jätteroliga nyheter.
Där satt vi några timmar tills Linus pappa kom. Då bar det iväg till hans boende i gränna för att sedan konka en j*kla soffan som skulle ut till deras sommarstuga. Bara det tog några timmar. Men efter mycket om och men så gick det riktigt bra. Väl ute i stugan var det kväll och vi var vrålhungriga så det blev pizza för hela bunten.

Så nu sitter vi hemma i soffan dötrötta efter denna långa dag. Jag har smittat Linus med så han är superförkyld, så gissa om jag fått höra att det är mitt fel. Hahaha. Ne nu ska vi kolla dom sista avsnitten av Band of Brothers, sen blir det att nana kudde. Jag vill försöka vara så pigg som möjligt inför jobbet på bröllopet imorgon.

Hoppas ni haft en bra dag!!!


Nu slår jag på stort.

Och skriver hela 3 inlägg på en dag!! Så det borde kompensera dom närmsta 3 veckorna? =P
Jag har vart lite dålig på att kommentera i era bloggar, men jag har läst dom. Jag har nog lite av en boggtorka tror jag. Vi har fått en del gjort idag. Fastän jag inte haft någon energi till det. Men jag var och lämnade in min resväska på lagning. Kodlåset var trasigt och jag  vill gärna att min väska ska vara låst. Så nu ska det funka.

Sen åkte vi till Stadium där Linus hade kollat ut ett par flip-flop som han ville ha, plus att dom var på rea så han köpte dom. Sen tog vi en milkshake på McDonalds, och det var vääääldigt skönt för min hals. Var även en sväng på Elgiganten och Mediamarkt. Inte finns min fotoskrivare att få tag på. De dom hade fått in för nån dag sen var redan slut. (!) Jag som hade min kväll planerad. Men jag köpte en film istället så jag får väl glo den, för gissa om jag är helt slut nu.

Sen har jag försökt aktivera mina små katter nu på eftermiddagen förgäves. Nu när det är så varmt så sover dom heeeela dagarna och håller igång på nätterna. Igår tog det 2 timmar innan jag kunde sova. Borde döpt dom till terror 1 & 2. Vet inte riktigt vad jag ska göra..

Men men ha en mysig kväll gott folk.

Nu ni...

Nu får ni två inlägg på en o samma dag. Helt otroligt va?

Jag jobbar bara söndag, måndag och torsdag sen har jag SEMESTER!!!!!!!! Nu känns det att det är nära. Åker ju hem till Nyköping nästa helg, och det ska bli jättekul. Så tråkigt bara att sitta o köra hela den vägen själv. Det är nog det värsta. Då känns det som att jag bor flera hundra mil ifrån. Men sen är det inte långt kvar tills vi åker till Bulgarien heller.

Vi åker ju den 25 aug till detta:


Det är så underbart att det ligger så nära havet. Förra året fick vi ju korsa vägar för att komma dit.o kolla poolen med! woohooo!



Lite av hotellet..=)



De har till och med minigolfbana. Gissa om vi ska spela. =)



Jag tror vi kommer trivas faktiskt. Det bästa med är ju att vi har All Inclusive. Tycker det är toppen. Då behöver man inte ha med sig plånbok o pengar när man ska ner o bada ifall man blir törstig eller vill ha något att äta.

Jag bara lääääängtar.....

Sjuk o strålande sol.

Då var det väl dags för en uppdatering igen på order från Pernilla. =P Jag har inte så mycket att skriva om för jag har legat sjuk hela denna vecka. Började i söndags med magen (som vanligt.. suck.) Då hade jag så ont att jag inte kunde stå eller röra mig. När jag skulle på toa fick jag krypa. Den smärtan är helt enorm ska jag säga. Så jag sjukanmälde mig måndag o tisdag. Det brukar ta några dagar innan det onda släpper. MEN, Kors i taket så hade jag inte så mycket ont på måndag morgon när jag vaknade. Däremot vaknade jag råförkyld. typiskt.

Det var länge sen jag var så här dålig så det är ju ändå rätt skönt, men det var bara för att jag öppnade min stora käft o sa: "jag blir nästan aldrig förkyld längre. Har klarat mig hela vintern o våren." Då får man ju nästan skylla sig själv. Och självklart nu när jag ligger och är dålig så är det klarblå himmel och sol ute efter fyra veckors regn. Inte undra på att jag blir bitter. Men i tisdags när jag var som sämst så låg jag i soffan och tyckte synd om mig själv. Då kommer min sambo hem med detta:


Mumsiga jordgubbar. (Som jag inte kände så mycket smak på, men jag låtsades. =))

Och det bästa av allt:

SMÖRGÅSTÅRTA!!! Den kände jag lite mer smak på och det var ju tur det. =P
Jag skulle kunna leva på enbart smörgåstårta, det är det bästa jag vet. Så jag har ju världens bästa sambo helt enkelt. =)

Vad ska ni göra idag?

Jag tänker inte sitta inne idag när det är sånt fint väder. Tänker tvinga ut mig själv idag. Var faktiskt ute nästan hela dagen igår med, men det blev nog för mycket för jag blev jättedålig igår kväll igen. 

Jag är på jakt efter en fotoskrivare. Dom var slut i måndags när vi var där, men skulle få in i veckan. Så himla smidig uppfinning. Inte alls så stor heller. Jag har ju så mycket bilder på datorn som jag vill ha i fotoalbum. Smidigt att skriva ut det hemma då istället för att skicka iväg på framkallning. Billigare med dessutom.

Ne nu måste jag försöka få i mig lite mat.

Hej hej