Varg-ligan.

Ja detta är vargligan som vi har här i området.



Lite dålig bild, men ser ni alla gula prickarna? Det är en massa barn som är två äpplen höga och är i lekparken varje dag runt tio tiden. De är så söta när de springer runt i sina gula västar.

Linus o Putte gick förbi lekparken där en dag på morgonpromenaden. Då skriker barnen:

-"EN VARG EN VARG EN VARG!!" o pekar på Putte.
Fröken säger
-"Nej barn, det är ingen varg. Det är en Hund och sånna kommer vi se många här."
Barnen fortsätter:
-"Kolla VARGEN!!!"


Hahahaha.. De var på vargjakt. De är så söta så det finns inte. O vad jag o Linus skrattade så varje gång vi ser dem så säger vi "Nu kommer vargligan." =P


Jessi


Nära Mållinjen!

NU är vi nära mållinjen!! Imorrn är slutbesiktningen på huset, och det ska bli väldigt intressant. Vi har faktiskt en del att anmärka på. Inget stort eller allvarligt så, lite smått här o där. =P Det bästa är att efter imorgon så får vi gå in i huset och börja göra saker o ting själva. =D Så i helgen ska alla projekt börja, alltså tapetsering o lägga golv. WOHOO. vi har ju sagt ifrån golv i alla sovrummen för att vi ville ha ett eget, o sen har vi kört hela huset i en vit tapet för att vi ska sätta upp lite fondväggar här o där o trixa själva.

Idag har vi vart ute och städat upp på tomten, det tog några timmar kan jag säga. Sen har vi städat lite invändigt inför besiktningen imorrn.



Så här ser det ut just nu. Lite sterilt kanske, men det kommer bli så bra när vi är färdiga med det vi vill göra.



Detta var enda rummet de satt dit golvlisten på och det var ju tur det för både jag o linus tycker de är skitfula, så de ska målas vita.



Vi har även ätit vår första middag i huset. Eller middag o middag, det blev max eftersom vi inte har några vitvaror o golvet fick vi sitta på eftersom det inte finns möbler. =P Men vi var nöjda.



Putte var väl dock inte lika nöjd eftersom vi satt på hans nivå och åt hamburgare. Stackars lilla hund.. =P



Vi har tagit bort all skyddsplast o papper plus städat lite, så nu är det så fint så.

Jag har mer bilder att lägga upp men jag får nog göra det en annan dag för detta blir lite för långt. =P
Så nu sitter vi båda vid köksbordet o mofflar naturgodis. Linus pratar i telefon o jag datar. Socialt va? =P

Jessi

Gör man så?

Alltså det finns folk till allt. Vi har en familj som bor under oss som varken jag, Linus eller Putte tycker om. De är somalier och VÄLDIGT speciella. Jag tycker inte somalier om jag ska vara ärlig. Iaf jag sitter i köket och läser reklam så ser jag utanför att Mamman kommer med båda barnen till den pyttelilla lekparken vi har här utanför. Hon parkerar vagnen med den minsta och den lite större springer runt runt runt. Sen går hon in i lägenheten o lämnar båda ungarna där.

Efter en fem minuter så går den större ungen in men den lilla är kvar där.



Nu har ungen setat där MINST 20 minuter o den skriker o skriker. Men ingen mamma kommer..


Gör man så?


Jessi

Jag vill ha en ALPACKA!!!

Idag har vart en väldigt intressant dag. Jag, Linus, Li o Svärmor åkte ut till Riddersberg strax innan Tenhult för att kolla på en Alpacka utställning. Vet ni hur söta de är lr?



En tjej som gick runt med sin Alpacka PIP. =)



Fnaskis blev lite rädd för alla de stora djuren så han fick vara i mattes famn. Han skötte sig riktigt duktigt idag o både matte o husse blev yber stolta över honom. =) Det var så många människor som kom fram med o ville klappa honom o sa att han var så söt o fin. Så han var glad över att få så mycket uppmärksamhet. =)



Så söt!



Haha de ser lite roliga ut. Dessa två var mina favoriter. Här står de o tittar på Putte. =P


Jag vill ha! =)

Jessi

En massa kilo kakel o klinkers.

Idag åkte vi till K-rauta för att inhandla kakel o klinkers. Vi har bestämt oss sen länge på vad vi skulle ha, o vi var där i början på veckan för att försäkra oss om att det fanns tillräckligt av det tills vi ska köpa det. Då fick vi ur lite info av killen som sa att i helgen har de 25% rabatt på all kakel o klinkers.

o 25% på så mycket kakel o klinkers som vi skulle ha blir några tusenlappar. Så då åkte vi idag o fixade det.

 
K-rauta har ju så att man får låna släp gratis, men de hade inget hemma så vi fick ta fyra bilar för att få med allt kakel. Som tur var hjälpte Jens o Li oss med den saken. Allt hade väl få plats i två bilar men det väger ju en del.



Det står en del grejer inne i badrummet nu. Vi ska få offert nr 2 ikväll, senast imorrn. Sen så får nåt av företagen sätta igång med badrummet o toaletten pronto. =P



Det där var bara kaklet. 50 paket för att vara exakt, det var tungt, men klinkers paketen var brutalt tunga. Kändes som att ryggen, benen o armarna skulle gå av.

Så nu väntar vi med spänning på den sista offerten. Vi har Jönköpings två bästa företag på det. Det första vid namn Bredab gav oss en bra offert plus att de byggstädar hela huset OCH tomten. Väldigt lockande då vi antagligen behöver hyra en stor container för att bli av med de jättehögarna vi har på tomten.
Det andra bolaget Mitox har väldigt mycket ideer, som vi gillar. Sen har de 10 års garanti på badrummet. Det är med väldigt bra.

Ja vi får se vilket det blir. Hur som helst blir det bra iaf. =)

Jessi

Späckat schema.

Denna vecka så har vi vart lediga båda två hela veckan. O vi har haft fullt upp varje dag. Dagarna har bara runnit iväg. Vi har börjar rensa det sista o packa sånt vi inte använder. För vi kom på att det faktiskt bara är tre veckor kvar till flytt. Igår så ställde vårt bostadsföretag ut containrar utanför portarna. De gör så varje vår så folk kan rensa sånt man samlat på sig eller vill bli av med.

Vi såg ju vår chans o tömde vinden helt. Även balkongmöblerna rök, samt de större grejerna i lägenheten. Det roliga var att vi var först med att lägga alla våra grejer där, vi fyllde nästan en hel container bara vi. När vi gick på kvällspromenaden med Putte så såg vi att många saker saknades som vi hade lagt dit. Som man säger: "En mans skräp, är en annan mans skatt" Så då var det folk som hade tagit våra bortslängde möbler.. =P
Det kom verkligen lägligt för då kunde man som sagt slänga de större sakerna som inte får plats i bilen.

Det blir nog några vändor till sortergården iaf för vi har inte rensat köket än. Men skönt att de mesta är fixat.



Så här ser det ut just nu i huset. Målaren har vart där och börjat spackla samt slipa, men fel tapeter hade kommit så han har inte kunnat tapetsera än.

Men på Onsdag är det Slutbesiktningen o då är det mesta färdigt. Då kan vi börja gå in själva o lägga golv o taptesera o foixa badrum o allt som ska göras. =)

Jessi


Grattis Kompis.

Idag är det Kaifus födelsedag. Han skulle fyllt 29 år.



Grattis! Hoppas du har det bra där du är.


R.I.P


Jessi

Freak On A Leash.

Köpte en ny skiva häromdagen, jag brukar ha för vana att köpa mig en ny skiva varje gång jag får lön. Finns ju EN DEL att välja på inne på mediamarkts Alternative hylla. Denna gång blev det Korn - Greatest Hits Vol. 1. En av de bättre jag köpt på länge faktiskt. Jag tänkte köpa en Slipknot skiva, men den jag ville ha fanns inte.

Just nu spelas Freak On A Leash, en av mina favoritlåtar med Korn. Jag har många favoriter. =P  Jag o Linus har haft en fullspäckad dag. Vi har vart iväg o flängt heeela dagen. Bla har vi köpt en ny Kyl, Frys, Diskmaskin, Tvättmaskin o Torktumlare. Även Spishäll, Ugn, Micro o Fläktkåpa är beställt. Skönt att ha det gjort faktiskt. Sen har vi skruvat ner vår badrumshylla, Mariana ska köpa den utav oss så vi ska dit imorrn o fixa det samt äta finmiddag.

Så nu har vi satt oss i soffan med en varsin öl, godisskålen och ska slå på en film.. Vilken dag!


Jessi


Bygglaget har åkt hem.

Imorse vid 9 åkte jag ut en sväng till huset innan jag skulle börja jobba vid 10. Jag skulle lämna över en sak till bygglaget innan de åkte hem. När jag kom in i huset så såg det ut så här:



Golv och taklister är på plats. =)



Det är så fint. =)

Nu har alltså bygglaget gjort sitt ute i huset. Så nu är det bara målaren som ska komma och tapetsera o måla, sen är det färdigt. =) Eller ja, färdigt o färdigt vi har ju sagt ifrån golv i sovrummen o sen är det massa annat som ska göras. Men IDAG är det exakt två veckor kvar tills slutbesiktningen. =D

Alltså är det bara 2 veckor kvar innan vi får gå in o jobba själva, Det ser faktiskt både jag och Linus fram emot jättemycket. Och sen är det inte heller så långt kvar tll flytten. =D

Vad tycker ni? =)


Jessi

Maskerad

Jag satt och beställde lite saker till Fnaskis förut från Petster.eu. De har HUR mycket saker som helst där. Det blev väldigt dyrt, så jag fick banta min lista en del. =P Men jag satt och fnissade för mig själv när jag fick se dessa maskeradkostymer till hundar.

1.2.3.4.                      5.6.7.


1. Lejon
2. Polis
3. Apa
4. Tusenfoting
5. Elefant
6. Batman
7. Humla

Och det fanns alltså massa massa mer. Så jag vill gå på maskerad med Fnaskis. Linus säger att jag absolut inte får köpa nåt sådant. Men Putte kommer ju vara SÅ söt. =P

Visst var de gulliga? Hahahaha.


Jessi


Vägg o Innertak färdigt!

Bygglaget hjälpte oss med att riva en vägg i badrummet och slå upp en ny. De hann med det på bara några timmar. Linus har vart ute i huset nu o helgen och tagit lite kort så att jag med fått se.



Nu har det blivit lite större, så nu får jag plats med mitt bubbelbsd längst in i hörnet. Hela den biten är taget från ett av sovrummen.



Så nu blev detta rummet mycket mindre, men det är ungefär lika stort som det andra sovrummet nu. =)



Allt innertak är på plats och även skåpen som kommer att vara över kyl o frys. Det är dem ni ser till vänster.

Jag vill flytta nu!!!!

Jessi

Mys söndag.

Imorse när klockan ringde så kändes det som om att jag aldrig hann sova. Det kändes som om att jag precis lagt mig och 5 min senare gått upp. Har ni känt så nångång? det är riktigt jobbigt, för man är ju inte utvilad för fem öre och är super trött. Jag hade ruskigt ont i fötterna och ryggen. En bra start på dagen... Eller inte. Och det blev inte bättre av att gå iväg o jobba när man såg detta:



FUSK!!!!

Inte piggnade jag till heller när jag väl kommit till jobbet. Men inte så konstigt, denna helg har vart rätt tuff. Kom hem runt 4 tiden och det var så himla skönt att sätta sig ner. Linus o Putte hade fullt upp med att sitta i köket o skälla på Pensionärer. Eller ja, Putte stod för skällandet o Linus för pekandet.



När katten är borta Dansar råttorna på bordet. =P Putte gillar att titta ut genom fönstret.



O nu har jag o Fnaskis parkerat i soffan o husse jobbar. Vi trivs bra här. =)


Jessi


Snart Klart!

Linus var ute igår vid huset och kollade lite efter att han hade vart hos sin morfar. Bygglaget höll på att packa ihop för i helgen. Igår hade de hunnit med att riva den väggen som ska bort, sätta upp en ny och sätta allt innertak. Det går så himla snabbt. De sa att de kommer tillbaks på onsdag och lägger golv, sen är de färdiga.

Vad hände där? Det var ju bara 1,5 vecka sen som vi stod och tittade på när huset kom. Linus o Lennart ska ut dit idag med och röja lite. Är sjukt mycket skräp på tomten igen. Jag tvingade Linus att ta med kameran o fota så jag kan se hur det blev, eftersom jag jobbar 34 timmar på 2,5 dag denna helg.

På tal om det så måste jag sticka till jobbet nu.

Jessi

Till Kommunen.

Jag uppmanar er i kommunen att läsa detta väldigt noga. I Onsdags väcks vi av att telefonen ringer tidigt. Runt 8-tiden. Det är vår kvalitetsansvarig som ringer oss. Det är alltså nån som har fått reda på nåt genom att ha sett nån bild. Det låter vettigt va? Det handlar alltså om vår garageplatta som vi gjöt förr förra torsdagen.

Ytterkanten på plattan skall gjutas tjockare om det är en bärande platta, men i detta fall så vilar garaget på grundbalkarna inte på plattan. Garage samt grund är byggt så att man ska kunna ha jordgolv, så det är inte nödvändigt med en gjuten platta. Men vi valde att ha det i garaget.

Så DU som läst min blogg, tittat på mina bilder och ringt till vår kvalitetsansvarige kan ju faktiskt ta reda på fakta. Christer blev lite ställd över samtalet så han hade inte så mycket svar på tal i just denna minut. Men han sa det till oss att vi inte behöver bry oss.

Men det är så typiskt de människorna på kommunen. Så fort man ser eller hör något så startar man kriget, skäller ut personen i fråga, eller ringer nån annan och de ska "förklara sig". Detta utan att någon tagit reda på fakta först. Men det är ju så himla lätt och lyfta på telefonen för att klaga och gnälla, men när ni själva står till svars. är ni konflikträdda och har de lamaste ursäkter man kan komma på. Om det ens finns ursäkter.

Så nästa gång, ring MIG eller LINUS och FRÅGA om hur det ligger till innan ni ringer till någon annan eller tar någons parti på en gång utan grund. Vi har ju även en kvalitetsansvarig som sköter jobbet VÄLDIGT bra.


Tack för mig!

Jessi


En bra start på dagen.

Sitter just nu vid frukostbordet själv med datorn o tittar ut på det fina vädret. Kommer säkert vara fint väder hela helgen bara för att jag ska jobba hela dagarna o kvällarna.



Min frukost består oftast av en actimel, två knäckemackor o yoggi. Den består ju inte oftast av jordgubbar som jag har i min yoggi idag. Men jisses vad gott det är. Både jag och Linus är väldigt måna om vad vi äter till frukost. Mycket fibrer ska det vara så man får en bra start på dagen och orkar.

Sen om jag hinner mellan 14-16 när jag har rast från jobbet ska jag skriva ett fint litet inlägg till kommunen. För visste ni att kommunen läser min blogg? Jo men visst det gör dom, sen är de så otroligt duktiga på att lägga näsan i blöt och gnälla när de faktiskt inte vet fakta. Än en gång har de fel och vi har rätt. Jag ska förklara för kommunen varför de har fel och vilka plantor de faktiskt är. De tror att vi inte har koll på läget, men nu är det faktiskt fallet att vi har det och att vi vet vad vi gör.

Mer om det sen. Nu måste jag sticka till jobbet.

Jessi





Hundshopping

Jag har surfat runt på en massa sidor ang lite saker till Fnaskis. Jag har hittat jättemånga söta kläder till honom. Linus säger att hundar inte ska ha kläder, men jag tänker nog köpa iaf o sätta på han ibland när han ska vara fin. =P



ALLT detta vill jag ha till Putte. Blir nog nåt inhandlat när löningen kommer nästa vecka.. Nåt litet iaf o smygbörja med för husse. =P Han kommer vara SÅ söt!


Jessi


Tak på plats!

Nu kommer lite nya bilder. =P



Taket börjar komma på plats och även båda garageportarna är på plats. =)



Invändigt har de byggt igen mellanrummen som var mellan modulerna. Detta är även vårt andra vardagsrum.



Bygglaget tog en rast i skulle käka lunch o Putte lekte med sin nya kompis Moa.



Moa & Putte springer runt hela huset som galningar. Så söta. =P



Entren ser fin ut nu, Räcket och även stuprören har kommit på plats.

Mer bilder kommer väl nästa vecka. Nu blir det inte att vi åker ut så ofta och bygglaget åker hem imorrn och kommer inte tillbaks förens på onsdag nästa vecka.

Ja vad tycker ni?= )

Jessi

Garage på plats!

Idag åkte vi ut strax efter 11 tiden. De hade då arbetat i ca 3 timmar och på de tre timmarna hade de fått upp garaget. De arbetar imponerande snabbt.



Här står jag i dörröppningen till tvättstugan o tar kort.



Dörren där är ingången till tvättstugan. =)



Självklart dubbelgarage. Det hade inte funkat med ett enkelt. Vilket tjaffs det hade blivit om vems bil som ska stå i garaget. Hahahaha.



Baksidan av garaget samt vinkeln. =)

Det var alltför idag. Som det ser ut just nu kommer vi inte åka ut dig förens på torsdag. Åker vi ut innan så lägger jag ju ut nya bilder, annars får ni vänta lite till. =)

Nu ska jag o mina vildar till djur gå o få oss lite sömn. Imorrn får vi finbesök av Martina. =)

Jessi

Lagerhaus.

Jag satt o surfade runt lite i brist på annat. Kom hem från jobbet strax efter 20 o satte ner min röv i soffan, sen dess har jag setat där. Eller ja, jag har vart ute på en runda med Fnaskis osså. Av nån anledning så kom jag in på Lagerhaus hemsida. Det är ju så kul att vi har fått det hit till stan tycker jag. Finns otroligt mycket skit. Men jag hittade en del skit som jag vill ha till huset.

Och om det inte blir så att jag köper det själv så önskar jag mig detta i Inflyttningspresent.




Från Vänster:
1
. Ram 59:-
2. Ram 49:-
3. Spiralblock 35:-
4. Örngott 49:-  Påslakan 179:-
5. Svart Flätad Korg 59:-
6. Handduk 59:-
7. Tvålpump Diamant 59:-
8. Tandborstglas 29:- Tvålpump 59:-
9. Grytunderlägg 49:-

Ja man ser ju vilken färg jag vill ha på mina saker. =P Men det skulle göra sig bra. Jag gillar speciellt Handduken "wash away your sins" Haha. De ska jag ha som gästhanddukar på lilla toan. =P O sen en jättebra bok som jag kan skriva ner alla mina onda planer jag har om mitt världsherravälde. =P

Jessi

En liten huspaus.

Ja nu kommer jag göra er besvikna, men det kommer nog inte komma upp så många fler husbilder förens nästa vecka. För att bygglaget åkte hem redan igår och kommer inte tillbaks förens på måndag igen. De hade ett annat hus att resa med. Så det kommer inte hända så mycket där ute nu. Jag o Linus ska ut dit nu i helgen o städa bort lite bråte o plast så det är borta tills på måndag. Kan hända att jag tar några fler bilder då.

Så ní får vänta med spänning tills nästa vecka! =P


Jessi


Övriga bilder.



Haha toan ser jätteskabbig ut, men här inne ska det kaklas o byta handfatsmöbel. Jag ska även ha en rand med grön mosaik bakom toaletten upp till taket. Den glittrar med. =P Fast jag har inte bestämt mig till 100% än. Återstår att se.

Jag kan inte ladda upp mer bilder än denna.. Det blir bara röda kryss.. Är det någon mer som har problem med att ladda upp bilder?  Aja, jag får väl göra ett försök imorrnkväll igen.

Nu ut med Fnaskis en sväng innan vi ska gå o sova med kossan. =P Jobbar långpanna imorrn. 10-20.

Jessi


Sovrum.

Jag har tagit lite mer bilder idag invändigt. Det är ju lite svårt för er som inte vet hur det ska se ut med väggar, golv, möbler osv o tänka er hur det kommer bli. Men man ser ungefär hur stora rummen är. =P



Detta är vårat sovrum.



Står jag i andra änden o fotar. Som ni ser så är det faktiskt inte så jättestora rum.



Detta kommer att vara gästrummet. Linda på vänster vägg ska vi måla Michael!! =D



Detta rum är det rum vi ska ta av för att bygga ut badrummet. Så längst ner till hörnet i vänster kommer badkaret att stå. Väggen kommer gå strax efter fönstret. Detta rum kommer bli någon form av kontor. Bygglaget sover ju i huset nu under byggtiden så det är deras väska o madrass. =P Jag tycker bara det är skönt för jag är väldigt orolig över inbrott eller vandalism.

Det var alla sovrummen.


Jessi

Raketfart!

Grabbarna som är ute o jobbar med huset jobbar i raketfart. Allt går så himla snabbt. Idag när vi kom ut såg det ut så här:



Taket ser riktigt bra ut.



Ingången har de börjat få iordning på. =)
Jag har tagit massa bilder invändigt på alla rummen. Men nu ska jag ut i det fina vädret o fixa de sista ärenden för idag. Måste till A6 o Ica Maxi. På bilden nedan ser ni vilket väder vi har idag.



O vart är all snö? Just de, vi har ingen! woooho! Riktigt vårväder är det ute idag. Vi har ju lite snö o is kvar på gräsmattor o i diken, men det är helt torrt på vägarna. Underbart!

Jag återkommer senare ikväll.

Jessi

Jaga tapet.

Idag ska vi iväg o jaga en tapet jag hittat som jag vill ha. Jag tror inte det blir några problem att hitta den för att jag vet ju vad den heter och vi har ca 5 butiker som säljer det märket. Det som är lite ovisst är ju priset. Jag betalar inte 1000:-/ rullen för en tapet.



Denna vill vi ha i vardagsrum nr 2. =)

Sen när vi är färdiga i stan så åker vi ut till huset och kollar lite. Ska bli spännande o se hur långt de har kommit idag. =P

Jessi

Lite invändigt.

Vi fick två st nycklar till huset och så fick vi gå in i det. Putte var den första att sätta sint tass där inne. =P



Detta är det andra allrummet. Längst till höger kan man skymta vår kvalitetsansvarige Christer med sin jättemustach. =P



Det ena lilla sovrummet. Mitt Michael Jackson rum rättare sagt. woho!



Till höger på bilden kommer vardagsrummet vara och till vänster är ju köket. Kommer bli kanoners.



Man kan skymta lite av den mörka bänkskivan under pappret. Till vänster i hålen kommer micron och ugnen att vara. Skåpet över fläkten där den röda lappen sitter ska tas bort samt de två skåpen på var sida om fläkten.
Vi kommer ha öppen fläktkåpa, sätta dit smalare vitrinskåp jämte. Kan bli bra, jag ser potentialen. =P



Skylten som sitter på vår framsida av huset. =)



Vi åkte hem för lite lunch och när vi kom tillbaka hade de redan rest takstommarna. Jäklar vad snabba de är!



Vid taket på höger sida ser man även vindsluckan. Ja den är utifrån på nyare hus, fråga mig inte varför men jag klättrar då inte upp för stegen.

Det var sista bilden för idag. Blir säkert fler imorrn efter att vi har vart där ute. Jag brukar inte vara en sån som bryr mig om att få kommentarer eller inte, men nu skulle det vara lite kul att få kommentarer.

Vad tycker ni? Är det kul att följa bygget? Har ni frågor? =)


Jessi

Nu är huset här!!

Huset står nu på sin rätta plats och det var riktigt intressant att vara där ute idag. Vi ställde klockan på 05.30 o gjorde iordning varm choklad o äggmackor. Vi ville komma ut rätt skapligt för att inte missa alltför mycket. Jag tog väldigt mycket bilder idag så det lär bli ett långt inlägg. Kanske till och med två...=P



Så här såg det ut när vi kom utmed vägen. =D



=)



Alla moduler på plats utom en och garaget.



Detta är kök o vardagsrum.



=)



Mycket virke är det! Även ena garageporten ligger på backen.



Sovrumsfönster.



Här lyfter de på sista modulen. Det är köket o tvättstugan i den modulen.



Jag o Putte posar så fint. =)

Jag får nog göra ett till inlägg, detta börjar bli långt. =P

Jessi


Fråga o svar.

Jag ska börja med en ny grej när jag får frågor. Publicera dom så här i ett eget inlägg och även skriva frågan som personen frågade för att andra ska hänga med på vad jag svarar på. Bra ide va? =P

Catrin ställde en fråga som löd så här: "Gör ni mkt när det gäller husbygget, eller hur funkar det?"

Svar:
Både ja och nej, haha. Grunden får vi isolera själva och garageplattan fick vi göra själva, men där anlitade vi ju ett företag som gjorde. Just nu är det inte så mycket vi ska göra förutom att hålla rent där ute. Allt skräp faller på oss och är vårt ansvar så det försvinner. När det väl är klart så ska vi lägga golv i sovrummen, tapetsera fondväggar, badrummet o toaletten ska kaklas, köket kaklas, ett annat rum målas, garageplattan slipas ner o målas,o väggarna i garaget målas.

Men det är ju för att vi själva har valt det. Vi har sagt ifrån deras golv i alla sovrum för att vi vill ha ett annat som inte de har tex. Tapeter tog vi genomgående vitt i hela huset för att vi inte tyckte om tapeterna vi fick välja mellan. Så då sätter vi upp fondväggar med de tapter vi vill ha.Badrummet och toaletten ville vi ha kaklat och inte våtrumstapet som det ingick så det får vi ju antlita nån firma att göra. Våtutrymmen är ingen bra ide att kakla själv, då försäkringen inte täcker om det skulle bli en läcka eller hända något.

Köket däremot kommer vi kakla själva för det räknas inte till våtutrymme. Så det ska bli intressant att lära sig. =)
Vi är ju mycket där ute med för att vi vill se vad de gör hela tiden. Kolla så det går rätt till och vara behjälpliga om det skulle vara något eller hända något. =P

Om det är någon annan som har frågor är det bara fråga på!! =)

Jessi