Gott Nytt År!

Idag tog jag o fnaskis sovmorgon till kl 10. Var hur skönt som helst. Vi har precis kommit in från promenixen och vilket väder det är ute!! Helt underbart! Sånna här dagar kan jag gå hur långt som helst, fnaskis med för den delen.

Dock känns det inte som nyårsafton idag. Sista dagen på året. Har ni några nyårslöften?? Jag har inga alls. Jag hade ett förra året, o det var ju att sluta röka! Vilket jag gjorde! Det var inte det lättaste o många humörsvängningar blev det. Faktiskt bland det svåraste jag gjort. Både jag o Linus slutade helt tvärt. Utan några hjälpmedel. Men det funkade o jag är otroligt stolt över mig själv o Linus! =)

Nu blir det lite färg i håret sen ska fnaskis åka till pappa "moffa" o sova där inatt. Det blir bäst o lugnast så ifall han är rädd för raketerna. =)

Ha ett himla gott nytt år o va försiktiga med raketerna!


Fredagsmys!

Idag är det fredagsmys!! Och även Allis två-årsdag!! Woho! Ett STORT grattis till mitt gudbarn! Tiden går liite för fort, alldeles för fort för att jag ska hänga med. Hon fick presenter av mig redan förra helgen eftersom jag inte visste att jag skulle upp nu. Jag tror och hoppas att det var bra presenter. =)

Idag har vi faktiskt inte gjort så mycket. Jag o mamma var en sväng nere i Okles "centrum" för att handla lite mat o alkohol. Sen åkte vi till mormor och fikade en stund. Mamma fyllde ju år igår så hon fick lite paket. =)

Vi har precis ätit middag och ska nu mysa till en film i soffan. Fnaskis har vart på sitt mysigaste humör idag. Mysmys!!


God morgon okletown.

Jag o Fnaskis har precis vaknat här hos mamma. Vi kom till Oxelösund i onsdags o på vägen hämtade vi upp mormor från tåget i Norrköping. Hon har vart i Danmark över julen.

Linus stannade hemma i jkpg denna gång då han ska jobba hela nyårshelgen. Jag hade ingen större lust att sitta själv så då åkte jag upp hit. Vet dock inte vad som händer än men det är ju en dag kvar. =P


Julafton del 2.

Idag var det dags för del två av vårat julfirande. Så vi gick upp tidigt idag för att komma iväg till Jönköping skaplig tid. Vi var sååå himla trötta idag men piggnade till när familjen kom. Ist för att någon ska ställa sig o laga julmat så brukar vi beställa något ifrån nåt ställe som har öppet.

Idag blev det exotisk planka, det är så himla bra för det finns nåt för alla och det är så smidigt att bara ta av plasten i hugga in. Speciellt när vi är 13 st. Vi har haft det ybermysigt och jag o Linda fick till ett sjuhelsikes dessertbord.

Jag tror alla var nöjda med kvällen och sina klappar. Jag & Linus är så himlans nöjda över dessa två dagar så det finns inte. Vi har världens bästa familjer!!! <3 ooh jag längtar redan till nästa jul!!

Tänkte testa o lägga upp lite bilder idag med, får se om det ballar ur som det gjorde två gånger igår o det blev maaaassa bilder. Inte coolt.


Julafton del 1.

Jaa nu är del ett av julfirandet över för detta år. Del två blir imorrn hemma hos oss med fam Eek.

Vi har haft en helt toppen dag, perfekt julafton! Vi åt ju mat vid ett, kollade Kalle Anka vid tre o sen var det paketöppning! =) jag är supernöjd över de fina klapparna jag fick!! Hem o baka säger jag bara!

Sen vi flyttade till huset har jag börjat tycka det är kul att baka o exprimentera lite. Antagligen för att vi har bra ugn o ytorna. Så jag fick en elvisp på ställ. Bara att dra på och så hinner man göra annat under tiden den vispar. =) den har jag önskat mig rätt länge så jag blev jätteglad.

Jag fick även en muffinmaker. Den ska bli riktigt intressant att testa. Jag kanske tom ska testa mig på cupcakes??? Får se där... Sen har jag fått mysiga tofflor, cd-skivor, filmer, presentkort på Ikea o H&M...em... Jag kommer inte ihåg mer. =P igår var vi ju hos Sandra o där fick vi ett jätte fint kort på Alli o TP. =). Hur som helst, så är jag mer än nöjd!

Nu blir det sova, vi åker ju som sagt hem tidigt imorrn för firande nr 2. Hoppas ni alla haft en lika mysig jul som jag haft. <3


Vad konstigt!

Har haft lite problem under hela dagen med bloggning. Men det är väl egentligen inte så konstigt. Jag såg nu när jag gick in på min blogg att det blev fyra bilder av samma bild på mig??? Jaja, det får väl va men irriterande ändå!


Kalle Anka!!!

Hoppas ni har en mysig julafton! =) Det har vi. Vi har ätit god julmat och sitter nu bänkade i soffan framför Kalle Anka! Efter Kalle kommer väl tomten? =P

Från oss alla till er alla: En riktigt GOD JUL! =D


Uppesittarkväll!

Vi kom till mamma strax efter tre idag o var vrålhungriga! Hon hade lagat jättegod mat som vi slängde i oss alldeles för snabbt. Brukar ju va så. =)

Planen ikväll var att vi skulle hem till Sandra & Ramos o spela bingo. Var nog 14 år sen jag spelade bingo sist. Men Alli blev sjuk idag så vi fick ställa in våra planer. Vi åkte ändå dit en snabbis för att byta julklappar. Alicia verkade himlans nöjd över sina klappar o det är det viktigaste. =)

Så nu sitter jag,Linus, syrran o mamma o spelar bingo. Cenitha har hittills vunnit två sverigelotter. Vi har även lagt klapparna under granen. Yber mysigt!


Dan före dopparedan.

Godmorgon allihopa. Inatt är första natten sen i tis som jag har sovit bra. Är fortfarande lite trött men det är nog för att jag ligger efter med lite sömn.

Kräksjukan är över. Det gick över rätt fort. Tack Gud för det! Men mitt magsår gick ju upp när jag inte fick i mig nån mat så nu har jag världens magont ist. Det är bara gilla läget. Igår bakade jag lite gott inför julafton. Det blev inga avancerade saker då energin inte var på topp.

Men det blev skumtomtefudge, snickerskaka och pepparkakscheesecake med vit choklad. Den sistnämnda har jag höga förväntningar på. =P

Idag bär det även av upp till Oxelösund och hem till mamma där vi ska fira julen. Mys! Jag gillar verkligen att va där i deras nya hus. Det är så mysigt. De flyttade ju nästan samtidigt som vi gjorde så det blir första julen där. =)

Jag älskar Julen!


Världens sämsta dag.

Imorse gick jag upp vid 7, duschade, gjorde mig iordning o ut me fnaskis. Jag började jobba kl 10 o fnaskis hade tid hos sin frisör kl 10 me. Så planen var att åka strax efter nio för att hinna lämna av honom innan jobbet.

Jag mådde lite konstigt imorse, men jag tänkte att det kanske satt i efter söndagen. Sen vid kvart i nio började jag må jätte jätte illa, o det var bara o springa o hänga sig över toan. Hej magsjuka!!

Det var som att trycka på en knapp o jag hängde över toan halva dan. Jag mådde illa redan igår men jag tänkte att jag antagligen hade fått i mig nåt olämpligt från julbordet, för jag blir inte illamående dagen efter. Inte ens när jag är riktigt bakis.

Nu på kvällen har det vart liiite bättre. Jag har fått i mig en smörgås o tre skumtomtar. Det är allt sen kl 7 imorse. Så ni kan ju gissa vad mitt magsår tycker om detta. Smärta Ab! Liiiite synd tycker jag om mig själv för jag har vilken annan sjukdom som helst hellre än magsjuka.

En liten sol blev det idag när Linus hade hämtat posten o jag fick ett superfint julkort från mina favoriter i Göteborg. Det gjorde min gråa dag!


Bloggstopp.

Nu har det blivit lite av en bloggpaus igen. Det går i perioder.. Förra veckan var ju fullt upp varje dag så då hade jag varken tiden eller orken att blogga. Nu i veckan som kommer blir det likadant. Jag ska jobba på Spira denna vecka med. Långpanna tis,ons o tors. O fredag åker vi hem till mamma i Oxelösund.

Var på julbord med jobbet igår på Harrys. Jag tyckte det var jättebra och det är kul att göra nåt utanför jobbet. Även om alla är galna och bilderna antagligen inte ska visas offentligt. Ha ha! Sen var det ju restaurangfest me så det var ju som en vanlig krogkväll. Men vid halv ett var jag den enda kvar från Scandic gänget. Helt alena. Men jag var inte beredd på att åka hem.

Men det var ju som sagt restaurangfest så jag hittade jättemycket folk jag kände. Tiden rann på o helt plötsligt stängde det. Jag hade hur kul som helst, o det känns idag. =P men det var det värt. .=)


I love bubbles!

Detta ska jag göra nu. Lägga mig i bubbelbadet med en tidning. =P när man haft riktigt tuffa arbetsdagar där man sprungit o burit mycket, så får man lätt värk i rygg, ben i fötter. Då finns det inget skönare än att ta ett varmt bad o slå på massagen. Blir som en helt ny människa.


Jobb nr 3.

Ja idag har jag börjat på ett nytt jobb. =) så nu har jag tre st jobb, kanske ska skaffa fyra?? Skämt åsido. Jag hade sån sablans tur igår. I söndags så messade Camilla från Scandic o sa att det inte fanns några tider i veckan. Helt nere blev jag för det innebar ledigt i tre veckor, och jag får ju inte in några pengar av att vara ledig. Plus att jag är inte gjord för att vara hemmafru. Jag VILL jobba. =) jag trivs på mina arbeten.

Men december månad är lugn på Scandic o det är samma visa varje år. Jobb nr 2, Elmia har ju inte heller nåt nu under denna månad då det inte är några mässor.

Sen igårkväll fick jag ett telefonsamtal från restaurangchefen nere på Spira. Spira är ett jätteflådigt, maffigt konserthus som har byggts detta år o öppnade i november. Han sa att det fanns tider för mig denna v och nästa om jag ville ha! Yeeeei!! Så idag var min första dag o jag ska jobba ons, tors denna v med. Heeelt slut var jag efter passet o jag somnade så fort jag satte mig i soffan hemma.

Nu blir det sova så jag orkar dagen imorrn med. =)
Natti Natti!


Hurra hurra hurra hurra!!!

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det pappas 50-års dag! Woho! Vi har gjort färdigt smörgåstårtorna o de ser supergoda ut. Nu väntar vi bara på födelsedagsbarnet och gästerna. Jag o Putte har matchat varandra idag med rött diadem o röd fluga! =)


Speldag!

Idag ägnade vi dagen åt vår far. Eftersom att han fyller imorrn så fick han bestämma vad vi skulle göra idag. Det blev bowling, så vi åkte in till Nyköping o rosvalla för några serier. Det var väldigt jämt hela tiden de två serier bi hann spela, men syrran tog hem förstaplatsen!

Hem till mamma sen där vi ätit YBER god mat, spelat tv-spel o brädspel. Tobbe kom förbi på en kaffe med. =) nu ligger vi i sängen o ska strax sova. Imorrn blire kalas o smörgåstårta!

Putte kan va lite kinkig på maten när vi åker iväg nånstans o han inte har sona grejer runtom. Så man måste ha väldigt tålamod med att få i han maten och ibland mata honom. Idag hjälpte "moffa" till med det. =P


Läskigt. =\

Jaa jag är en sån människa som inte gillar åskan o stormar osv. Jag tycker det är riktigt obehagligt, o det har alltid en tendens att åska när Linus jobbar o jag är själv hemma. Sist satt både jag o fnaskis under täcket halva natten. Han gillar inte heller oväder.

Idag har vi haft skitfint väder på dan men nu på senkvällen har det börjat blåsa. Riktigt ordentligt. Så ordentligt att fnaskis fick kämpa för att ta sig fram, våra stora sopkärl på gatan blåst iväg samt krukor o lyktor, även grannens virke. Till råga på det spöregnar det. Helt lodrätt.

Jag städade upp lite som hade blåst omkull o iväg på gatan, för att de inte skulle blåsa iväg mer. Men det är lite obehagligt att bo på en byggarbetsplats när det är storm. Speciellt när byggarbetsplatsen är 50m från mitt hus.

Sen blåser det ju mer här ute än inne i stan pga att det är så öppet här. Vi har bara åkrar runt om, o då får ju vinden fart. Men nu kan jag inte sova. För det mullrar o smäller en jäkla massa. Jag är supertrött o ska upp skapligt imorrn, men jag får nog sätta på en film lr nåt o somna till så det är lite andra ljud.

Lägger in en bild på fnaskis när han tidigare ikväll låg o sov med kossan i munnen.

Natti Natti.


Jag gjorde det!

Ser ni? Nu ser det inte helt tajkon ut. Header blev visserligen för hög o nu när jag setat hur länge som helst med den så är jag inte nöjd. Det jag däremot är nöjd över är att jag har gjort min egen första "design". Tack vare Catrin! Du är bäst! =D Hon är så bra för en sån trög människa som mig, hon förklarade och visade hur jag skulle göra. Tack Tack Tack! =) O nu när jag kommit på någorlunda hur jag gör kan jag kanske få till en bra design i framtiden. En sak i taget. O helt fult tycker jag inte det blev. =)


Yeeei! =)


Jessi


Torsdag 8 dec

Vi har haft helt underbart väder här idag så att efter Linus vaknat åkte vi in till stan o till Preems gör det själv hall. Jag hade en liten sak att fixa på bilen o det är så smidigt att bara hissa upp den där.

Jag passade även på att tvätta pärlan så nu är hon fin tills vi åker upp till Oxelösund imorrn. Vi kommer stanna där hela helgen då vi ska fira pappas 50-års dag på söndag. Så jag o fnaskis ska packa lite ikväll så det bara är att åka när Linus vaknat imorrn.


Sötaste

Hur söta är inte Fling & Molly då? De ligger o håller tass me! Så ligger de just nu inne på mattan på toagolvet, de älskar golvvärmen o Molly BOR inne på toan. Hon kommer bara ut därifrån för att äta o gå på lådan, ibland för att kela lite med. Skulle man råka stänga dörren så de inte kan öppna själva blir det ett jäkla liv. söta är mina små kissar iaf. Nu på julafton är det fem år sen jag fick dem. Fick ju dem i julklapp av <3. Bästa julklappen ever! =)


Kalenderöppning.

Så här ser det ut när Putte ska öppna sin adventskalender. Alla ska va me! =P


Underbart!

Idag var en av de bästa dagarna på länge o vakna upp på. Just för att det var sol, blå himmel, sol o ingen storm. Det var så mysigt även fast jag inte är nåt större fan av snön.

Det roligaste var o släppa ut Putte. Att släppa ut honom när första snön kommit är som att släppa ut korna i hagen på vårkanten. Han var heeelt till sig o han sprang, rullade sig i snön, sprang mer, åt snö o stoppade in huvudet i små snödrivor. Det var så sjukt kul o se o vad jag o Linus skrattade. Grannarna fick sig ett gott skratt med. =) han är världens bästa hund. Jag fick en yberfin bild på honom från morgonpromenaden. Var svårt att ta bild när han var som vildast. =P


Pepparkaksrulle.

Ni måste bara smaka dessa! Smakar som pepparkaksdeg! =) rätt mastiga i smaken så jag kan inte äta mer än en åt gången. Men de är perfekta till kaffet, eller som i mitt fall, till teet!


Mysfredag

Idag är det riktigt rått ute. Regnar gör det med. Så vi sitter under filten i soffan med en varsin kopp glöggte o kollar supernatural. Tänt pepparkaksljusen har jag gjort med. Supermyys. Vi ska strax åka till Ica o handla lite till middagen. Jag var så himla sugen på tacos så det blir det. Öppnat min adventskalender som jag fick av svärmor har jag gjort osså, jag har ingen chokladkalender utan en smyckeskalender. Väldigt kul tycker jag. =)


Twilight!

Slutade jobbet för en timme sen o då bestämde jag o Linus oss för att vi ville gå på bio. Twilight blev det, har höga förväntningar! Kolla Linus påklistrade fejksmile. Haha! Mys iaf! =)