Största vägbulan ever.

Ja vi skickade ju in ansökan om bygglovet för ca 2 veckor sedan. Det står på vår checklista att man själv ska ringa kommunen efter ca 2 veckor och kolla hur det går. För de på kommunen är ju inte snabba alltså. Så vi ringde i torsdags men de skulle ringa upp oss antingen i fredags eller som idag.

Idag ringde de då från kommunen och sa att vårt bygglov EJ är godkänt! Pga att huset är 20 cm för högt! Det tyckte vi lät helt galet men så är det. Vi har alltså en tomt som vi inte får bygga på och som vi måste bygga på inom 2 år. Vi vet ärligt talat inte hur vi ska kunna lösa detta problem eftersom att huset byggs efter mallar i fabrik, då kan man ju inte sänka det 20 cm.Det är ju en annan sak om man bygger med lösvirke.

Sockelhöjden kan vi inte heller sänka för den ligger på behövliga 25 cm. Vi kan ju inte direkt gräva djupare heller o placera huset på det för då blir det en 20 cm kant från vägen.

Så hur löser man detta?

Vi ringde direkt vår säljare Erika på Älvsbyhus och hon hade aldrig hört talas om något liknande. Hon tyckte det var hel-lustigt och de har aldrig på sina 34.000 byggda hus råkat ut för något sådant. Det säger ju bara hur mycket tur vi har när det gäller allt.

Hon skulle ringa kommunen på en gång, men det är ju inte så lätt att få tag på de jävlarna så hon skulle försöka imorrn igen.

Vi har några ess i rocken som vi kommer dra till, men det är inte säkert de funkar heller. Man måste ju tänka när man bygger hus att något kommer gå fel. Ett bygge går ALDRIG 100% felfritt. Fast detta var nog en av de största vägbulorna. Finns ju inte så mycket lösningar på det.

Så vi är lagom glada o nöjda. Men jag säger som Linus alltid säger Det löser sig alltid.

Jessi

Kommentarer
Postat av: Catrin

Hoppas verkligen att det löser sig för er för det här låter ju inte klokt =/

2010-11-22 @ 20:27:10
URL: http://cocobycatrin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback